Auteur:Sandra Waal

Home/Bericht geplaatst door Sandra Waal

Kampioenen !

SV De Rijp heeft maar liefst 4 jeugdteams die kampioen zijn geworden! Het Jeugdbestuur feliciteert de JO11-1, JO12-1, JO13-1 en MO15-1 met deze mooie prestatie.

JO11-1

Zaterdag 1 december is het team JO11-1 kampioen geworden! Dit werd gevierd met patat en limonade in de kantine van SV de Rijp.
Een prachtige medaille en bloemen werden uitgereikt. De jongens waren zo blij dat ze met kleding en al onder de douche zijn gestapt.
Het Jeugdbestuur feliciteert ook de trainer/leiders Bastiaan Lankhoorn en Vincent Klinkhamer met dit behaalde kampioenschap.

kampioen_JO11-1_teamfoto     kampioen_JO11-1_patat-eten

JO12-1

Wat zaterdag 1 december niet lukte tijdens een uitwedstrijd…werd zaterdag 8 december goed gemaakt. Vele ouders stonden langs de lijn om het team aan te moedigen. Trainer Frans Veld keek tevreden toen het eerste doelpunt viel. De JO12-1 werd kampioen!
Met een prachtig spandoek van de ouders vierden de jongens feest. En ze kregen bloemen en medailles van het Jeugdbestuur.

kampioen_JO12-1_teamfoto

JO13-1

Zaterdag 8 december werd de JO13-1 kampioen. Het was een hele spannende wedstrijd en het kampioenschap werd uitbundig gevierd.
Het Jeugdbestuur feliciteert ook de JO13-1 en trainer/leider Nico Klijn met deze mooie prestatie!

kampioen_JO13-1_juichen     kampioen_JO13-1_teamfoto

MO15-1

De MO15-1 werden zaterdag 8 december voor het tweede jaar op rij kampioen. Vorig jaar tijdens een flinke hagelbui en dit jaar met een harde storm. Maar deze meiden zijn bikkels! Het was een spannende wedstrijd die zij verdiend hebben gewonnen. Het feest werd ook nog gevierd op de platte kar door het dorp.
Het Jeugdbestuur feliciteert ook de trainer/leiders Emiel Stevens, Joep van Straten en René Groot met dit behaalde kampioenschap!

kampioen_MO15-1_teamfoto

Boardingtoernooi pupillen

Zaterdag 22 december 2018 wordt een boardingtoernooi gehouden voor onze pupillenteams in sporthal ‘De Oosterven’:

Boardingtoernooi 1

kabouters (onderling) 08:30 – 09:10 uur
JO8 + 9 en MO11 09:15 – 11.15 uur
JO10 + 11 en MO13 11:20 – 13.45 uur
JO12 en JO13 13:55 – 15:25 uur
JO15-2 en MO15-1 15:30 – 17:00 uur
JO15-1 17:00 – 18:00 uur

 

Bekijk het programma en teamindelingen

Gratis Meidenvoetbaldag bij De Meent Bauerfeind

Op donderdag 3 januari van 12:00 tot 16:00 uur organiseert Alkmaar Sport samen met de Rabobank Alkmaar e/o een voetbaldag voor meiden tussen de 10 tot en met 14 jaar.

Meidenvoetbal is op dit moment de snelst groeiende de sport in Nederland. Alkmaar Sport wilt het meidenvoetbal in Alkmaar en omgeving ook meer onder de aandacht krijgen. Om deze reden is Alkmaar Sport een samenwerking aangegaan met de Rabobank Alkmaar e/o van drie jaar. Gedurende deze samenwerking organiseert Alkmaar Sport 4 meidenvoetbaldagen per jaar.

De eerstvolgende meidenvoetbaldag vindt plaats in de kerstvakantie op donderdag 3 januari van 12:00 tot 16:00 uur in de Meent Bauerfeind. Op deze dag krijgen de meiden een techniektraining en een freestyle clinic. Ook zijn er verschillende voetbalspelletjes en komt er een gastspreker die gaat vertellen over gezonde voeding. De dag wordt afgesloten met een toernooitje.

Dus kom ook naar de meidenvoetbaldag op 3 januari. De toegang tot deze dag is gratis! Meld je snel aan, door te mailen naar Bregje Sinnema: B.Sinnema@alkmaarsport.nl

Meidenvoetbaldag 3 januari 2019_A5flyer

Contract van hoofdtrainer Peter van der Zwaan met een jaar verlengd

Na afloop van het duel met RCZ (0-6) maakte het bestuur in de kleedkamer aan de spelers van SV De Rijp 1 bekend dat het contract met hoofdtrainer Peter van der Zwaan met een jaar wordt verlengd tot en met het seizoen 2019/2020. Het besluit werd met applaus begroet. Het wordt voor de ex-speler van Ajax en Telstar het zesde seizoen bij SV De Rijp.

In 2016 promoveerde Van der Zwaan met de Walvisvaarders naar de Derde Klasse om een jaar later daaruit weer te degraderen. Afgelopen seizoen liep SV De Rijp de promotie mis in de tweede ronde van de nacompetitie. Het bestuur van SV De Rijp heeft nog voldoende chemie tussen de spelersgroep en Van der Zwaan geconstateerd en wil de continuïteit niet doorbreken. Van der Zwaan moet SV De Rijp laten uitgroeien tot een stabiele derdeklasser. Daarvoor zal de hoofdmacht om te beginnen eerst moeten promoveren.

Nick en Mikey, een superduo

Twee wedstrijden moest Mikey Hoffs vanwege zijn rode kaart bij Zeevogels langs de kant noodgedwongen toekijken, maar zondag mocht hij weer meedoen. En dat heeft tegenstander RCZ geweten. Met vier goals loodste de rappe aanvaller SV De Rijp langs de ploeg uit Zaandam. Het hadden er meer kunnen zijn, als hij niet na een half uur op de doelman van RCZ was gestuit en als hij niet in de tweede helft Nick Visser een doelpunt had gegund, terwijl hij zelf de bal in een bijna leeg doel kon schieten. Mikey heeft nu veertien treffers in acht duels achter zijn naam staan, een gemiddelde van 1,75 goal per wedstrijd.

Het werd uiteindelijk bij laagvlieger RCZ 0-6, mede ook door het wederom zeer sterke optreden van Nick die zelf met een prachtige kopbal de score opende en in de tweede helft bij drie doelpunten een assist verzorgde. Welke ploeg in de Vierde Klasse heeft twee topaanvallers als Nick en Mickey, die na tien duels samen goed zijn voor 24 goals?

Intitiatief kwijt

Beide spelers waren echter in de tweede helft hard nodig om het verschil te maken. In het eerste bedrijf raakte De Rijp na de 0-2 het initiatief volledig kwijt. Het zag er aanvankelijk nog veelbelovend uit. Twee keer stond Wesley Rollman aan de basis van een treffer. Na een corner bracht hij Nick in stelling en rond de 23ste minuut stuurde hij Mikey met een perfecte dieptepass naar 0-2. Maar vervolgens hadden de beweeglijke en vaak ook technische voetballers van RCZ het beste van het spel. Met name doordat het middenveld van de Walvisvaarders het liet afweten. Wesley was ondanks zijn inbreng bij de doelpunten niet helemaal fit, Menno Meijland had een offday en Bas Koster moest zich vooral bezighouden met verdedigend werk. Wellicht daardoor werd veel te vaak de lange bal gehanteerd. Kort voor rust leek RCZ verdiend op 1-2 te komen, maar doelman Jos Timmer redde bekwaam.

In de pauze appte oud-trainer Guus Sarelse – nog steeds fan van De Rijp maar hij zat thuis naar Feyenoord-PSV te kijken – dat het nog 0-5 zou worden. ‘Want er gaan meer ruimtes ontstaan.’ Niets bleek minder waar. Een pass van Nick werd door Magic Mikey verzilverd. Twee minuten later stelde Nick Wesley in staat 0-4 te maken. RCZ was toen de moed in de schoenen gezonken. Weer Nick met Mikey bij 0-5 en het slotakkoord mocht er ook zijn. Menno stuurde Thom Rijser weg op de linkerflank. Hij trok de bal goed voor waardoor Mikey alleen maar op de juiste plek hoefde te staan.

Apotheose

Zo bleef SV De Rijp de trotse koploper in de Vierde Klasse B. Maar zondag volgt de apotheose van de eerste seizoenshelft. Dan kan bij het sterke Saenden, dat slechts twee punten minder heeft, de periodetitel worden behaald. Een gelijkspel is daarvoor voldoende, maar een overwinning betekent dat De Rijp met een comfortabele voorsprong de winterstop in gaat.

Erik Oudshoorn

Kantine SV de Rijp gaat op de gezondere toer en de eerste stappen zijn gezet!


Plus_logoKistjes gevuld met vers fruit staan iedere zaterdag klaar voor de kinderen van de thuis en uitspelende ploegen. Met dank aan Plus supermarkt! Naast de kratjes fruit staat er een coole waterkan, om water drinken te stimuleren.

En afgelopen zaterdag werd de STOERE tosti geïntroduceerd. Een overheerlijke tosti op basis van volkoren brood, die door kinderen en ouders zeer positief werden ontvangen. Deze Stoere tosti staat vanaf nu op de kaart bij SV de Rijp. Een lekkere gezondere aanvulling op het huidige assortiment. Dit assortiment zal overigens niet verdwijnen, maar er komen een aantal gezondere keuzes bij. SV de Rijp gaat voor #topfit!

Wie zien al veel enthousiaste reacties bij de leden!

Groeten,
Esther van Etten | sportdiëtist
www.esthervanetten.nl
info@esthervanetten.nl

Gezonde sportkantine nov2018

Op de foto de vrijwilligers van de gezondere sportkantine: Ruud van Tiel, Esther van Etten, Peter van der Boom en Maaike Bosma

Nieuwelingen stelen de show

Was dit de frontlinie van het toekomstige SV De Rijp? In de slotfase van het duel met Duinrand S (5-1) bestond de aanval van de trotste koploper uit Milko Laan, Mike Poel en Rick Waal. De apotheose kwam vier minuten voor tijd toen de laatste zijn invalbeurt glans gaf met een prachtig doelpunt. Hij schoot de bal van afstand hoog en hard in de touwen. Tot vreugde van zijn vrienden op het terras, die na afloop luidruchtig scandeerden ‘Rick Waal bedankt’.
Dankzij de schorsing van Stijn Deitmers (twee duels) debuteerde Mike Poel in de basis. De spits kon terugzien op een prima wedstrijd waarin hij twee keer scoorde. Natuurlijk miste Mike voor het doel af en toe wat overtuiging en handelingssnelheid, maar dat was niet verbazingwekkend voor een nieuweling.

Aanhangers van SV De Rijp, die zondag wat later binnenkwamen op het sportpark, zagen tot hun grote schrik dat de Walvisvaarders met 0-1 achter stonden tegen laagvlieger Duinrand S. Geheel tegen de verhouding in hadden de bezoekers uit Schoorl de leiding genomen. En de 0-1 voorsprong gaven ze niet zomaar af. Ondanks ongeveer acht opgelegde kansen voor De Rijp in de eerste helft. En er volgde ook een gemiste penalty waarbij Thom Rijser te veel ‘telefoneerde’ met de keeper.
De ommekeer kwam echter tóch nog in de eerste helft. Na een voorzet van Wesley Rollman – weer hij – frommelde Nick Visser de bal in het doel, zijn negende dit seizoen. En kort voor rust gaf Nick voor op Mike die 2-1 in kopte. Zijn eerste treffer in De Rijp 1.

Veldoverwicht

Na rust maakte Menno Meijland al snel 3-1 waarbij Nick en Thom de voorbereiding verzorgden. Het duurde vervolgens wel lang voordat SV De Rijp zijn veldoverwicht weer in een doelpunt kon uitdrukken. Pas in de 82ste minuut was het Nick die Mike in staat stelde zijn tweede goal te maken. En het slotakkoord was dus voor Rick.
Behalve de entree van de youngsters geen wedstrijd om lang bij stil te staan. Van groter belang was eigenlijk de nederlaag van Alcmaria Victrix bij Zeevogels (2-1) waardoor de Alkmaarders op zes verliespunten zijn gekomen van De Rijp. Ons vlaggenschip speelt nu twee keer achter elkaar een uitwedstrijd. Zondag tegen RCZ in Zaandam en een week later tegen Saenden in Wormerveer om de eerste periodetitel.

Erik Oudshoorn

ING