Categorie : Geen categorie

Home/Archief voor categorie "Geen categorie"

Verslag JO19-1: Eerste helft en daarmee punt gewonnen

LSVV JO19-1 – SV De Rijp JO19-1                    1-1 (0-1)

Zondag 28 oktober Zuid-Scharwoude. De Heer sta ons bij, de kerk van Sint Johannes de Doper Geboorte is groot genoeg. Beetje protserig eigenlijk, zo’n enorm bouwwerk in een nou ook weer niet supergrote gemeente, dat zijn schaduw gelukkig niet over het speelveld wierp. Hoewel… de zon was best wel fel en uw verslaggever had zijn cap (met klep) ingewisseld voor een muts (zonder klep).

Met een zwaar gehavende en daardoor uitgedunde selectie meldde onze JO19-1 zich bij gastheer LSVV. En omdat de captain – aangekondigd dat zeker – naar winterse oorden was gefahren (Skilehrer, jawohl) was het dankzij de hulp van JO19-2 revelatie Remco en JO17-1 bikkel Milan H. (die gister ook al een wedstrijdje achter had gespeeld) dat onze JO19-1 toch nog met 11 man aan de aftrap verscheen.

Met Bruce op goal, dankzij een Uber Houdini act van chauffeur Loek was de keeper toch beschikbaar (dankdankdank), bikkels Daan, Menno, Luc A, en Luc R in de defensie, Matthijs, Milan en Ole op het middenveld en Robbert, Cas en Remco in de voorste linie en verder alleen gekwetsten op de bank en tribune, was er sprake van een zeeer afgeslankte en kwetsbare selectie. Jaja, Reece, Bas, Milan V. en Jip waren de geblesseerden (niet te verwarren met ‘the blessed’, want dat betekent in deze context eigenlijk het tegenovergestelde, ondanks St Johannes dDG).

De Rijp begon voortvarend onder stuwende leiding van 2de captain Menno. Eerst een paar plaagstootjes. Maar al snel gooide Robbert de trukendoos open. Met een Zidaantje op de achterlijn won hij een hoekschop. Die nam hij zelf. De bal kwam perfect op het hoofd van Menno, die deed een kunstje hooghouden en een 1-2-tje met zichzelf en kopte nog een keer terug de doelmond in voor de voeten van de heel attente Matthijs die de bal met zijn fenomenale linker hoog in de touwen joeg, BWAAMMMM, 0-1. Wat een heerlijk begin was dat! En in tegenstelling tot een week geleden waar De Rijp zich terug in de wedstrijd moest vechten, was het nu misschien wel iets te snel een voorsprong. Want LSVV gooide er een schepje bovenop en De Rijp begon wat meer achteruit te lopen. Onnauwkeurig passing, een neiging tot galleryplay, was het gemakzucht, zelfoverschatting, onderschatting van de tegenstander? Op slag van rust liet Bruce zijn klasse zien. Met een katachtige reflex tikte hij de LSVV inzet onder de lat vandaan. Ongeveer zoals Thibaut Courtois hem later die middag tijdens El Clásico #barrma na deed.

Het tweede bedrijf had LSVV windje mee. De Rijp kon aanvallend weinig meer brengen. Remco haalde alles uit zijn ranke lijf om het de gastheren lastig te maken. Moest zijn inzet bekopen met een bal van dichtbij op z’n sixpack (gelukkig niet lager kerel)! LSVV werd eigenlijk ook niet echte gevaarlijk door sterk verdedigen van De Rijp. De duels werden wel wat feller, want LSVV zag dat De Rijp worstelde met de vorm en dat er wat meer te halen viel. En ondanks de onverzettelijkheid en het harde werken van De Rijp, was het niet onterecht dat LSVV de gelijkmaker binnen werkte uit een strakke voorzet uit een vrije trap vanaf ongeveer de middellijn. LSVV had aan de strijdkreten te horen “Nu we maken ze kapot” en “Nu gaan we ze slachten” snode plannen. Dat probeerden ze ook, maar de onverzettelijkheid van De Rijp, in alle linies, maakte dat dat LSVV niet lukte. Na het eindsignaal ploften een aantal Rijpers toch wel een beetje stuk ter aarde. Het was knap dat onze rood witten uiteindelijk een punt uit deze strijd vandaan sleepten.

Mannen, ik ben trots op jullie! Menno toonde zich een uitstekend captain die voorop ging in de strijd. Remco en Milan, ongelooflijk bedankt voor jullie hulp en harde werken in deze lastige wedstrijd. Petje af! Ook dank aan onze invalvlaggistent Frank, uitstekend gedaan! Voor volgende week maar hopen dat de ziekenboeg weer wat leger is, Grashoppers zijn dan te gast in De Rijp. Sportieve groet, #viscabarca #hahamadrid en #hupmax #f1mex BAiBAi

Wie zaait zal oogsten, JO19-1 oogst 3 punten

SV de Rijp JO19-1 – VIOS-W JO19-1               3-1 (1-1)

Zondag 21 oktober 2018 was eindelijk eens een herfstige dag. Wel ff wennen, maar duh, het is ver in oktober hè. De blaadjes vallen eindelijk van de bomen, door wind, regen en (nog steeds niet heel erg maar toch zeker waarneembaar) lagere temperaturen. Waar de herfst zeker toegeslagen heeft is bij  de manschappen van onze JO19-1. Bas, Reece en ook Milan zijn geblesseerd. Aanvulling was dus erg welkom en noodzakelijk. Gelukkig waren Bart (uit de JO19-2) en Cas (uit de JO17-1) beschikbaar en zeer gewenst en noodzakelijk als bikkels die het 19-1 team konden aanvullen. Gelukkig had Biem de party van Beau gisteravond op tijd laten stoppen, zodat de meeste mannen redelijk okselfris aan de aftrap verschenen. “Bij nacht de man, bij dag de man”, zei mijn opa in mijn wildere jaren. Ook nu zijn niet alleen mijn wenkbrauwen wild hoor Marsvrouwtje. Maar laten we het daar even niet over hebben. Terug naar de match dus. VIOS-W (Vooruit Is Ons Streven uit Warmenhuizen) met stevige kerels in de gelederen was onze gast en tegenstander afgelopen zondag.

Onder leiding van onze uitstekende scheidsrechter Ron begon de wedstrijd precies op het scheiden van de ochtend om 12:00 uur op onze mooie Rijper accommodatie. Ook moeder en zus Stocks waren als supporter aanwezig. Dat kon niet anders dan een goed voorteken zijn. Daar was in het begin van de match niet veel van te merken. De thuisploeg had zichtbaar moeite met het krachtige spel van de gasten en kwam nauwelijks in het eigen spel. Gelukkig is de verdediging van De Rijp met bikkels Daan, Beau, Menno, LucA gehoplen stabiel en sterk, zelfs zonder Bas maar met LucR die als rechtshalf veelvuldig moest assisteren. Ook keeper Bruce onderscheidde zich door een paar geweldige reflexen. Toch kwam VIOS op voorsprong en De Rijp dus weer op achterstand. Dat bleek ook meteen de wake-up call voor de thuisploeg. De Rijp nam het initiatief over door meer scherpte en betere passing. Opeens kwamen er daardoor kansen. Jip schoot vanaf puntje 16 net langs de voor ons verkeerde kant van de paal om een minuut daarna met een listig puntertje de bal weer net naast te prikken tussen een woud van benen. VIOS speelde met alle hens aan dek en hanteerde steeds vaker de noodrem. De arbiter Van Dort had hier goed zicht op en stelde duidelijke grenzen. Klasse! Vrije trap voor De Rijp vanaf een metertje of 25. Jip mikte de bal precies op de kuif van Menno die onberispelijk en keihard binnen kopte, BWAMMM? Ja en nee. De VIOS vlaggenist had buitenspel gezien en daarmee werd de goal afgekeurd. De Rijp bleef vechten om de achterstand weg te poetsen. En toen was daar opeens gerechtigheid in de gedaante van Cas ’Stocks’. De bal vanuit het middenveld van de weer teruggekeerde youngster Ole was precies op maat, een stuit en een uithaal van de rechter stock van de vrijstaande Cas waren genoeg om de bal in de rechter winkelhaak van het VIOS doel te laten verdwijnen, BWAMMMM, 1-1. Wat een heerlijke goal voor de man die daarvoor nog helemaal niet in de wedstrijd zat. Dat varkentje was dus vanaf dat moment gewassen. Toen ook VIOS vlak na de gelijkmaker een goal afgekeurd zag worden kon De Rijp met een goed gevoel en als gewaarschuwd team de rust in.

De tweede helft begon meteen furieus. Het spel golfde op en neer, heen en weer, omdat ook VIOS er een schepje bovenop gooide. Bruce hield met een paar schitterende saves zijn team in de wedstrijd en Cas had de smaak te pakken. Na een mooie combinatie tussen Cas, Jip en Ole, wat priegelwerk en kluts lag de bal weer voor de stocken van Cas, die de bal panklaar legde voor Ole. Ole twijfelde niet en schoof de bal in het VIOS netje, SCHUIFFFF, 2-1! Heerlijk! Kort daarna ging Beau op avontuur. Hij maakte goed gebruik van de ruimte die hem werd geboden, stoomde bijna Koninklijk  naar voren. Via een slimme combinatie kwam hij oog in oog met de keeper die hij als volleerd slalomspecialist op snelheid omspeelde. De dik verdiende goal lag op zijn slof. Helaas was zijn inzet met z’n soepbeen net te zacht en werd de bal net voor/ op de lijn weggewerkt door een attente verdediger. Sjips! Rond de 75ste minuut viel de beslissing dan toch via Jip. Cas gaf een subtiel steekballetje op altijd lopende spits, die op volle snelheid de keeper als een volleerd slalomspecialist omspeelde (hé waar heb ik dit eerder gelezen?) en vanuit een moeilijke hoek de bal met zijn linker in het doel schoof, KABOEM, 3-1!!! Heerlijk en zeer verdiend! Applauswissel voor Cas die werd vervangen door Cas V. Matthijs moest nog even door op die ene ontbijtbanaan en AA. Ik kan zeggen dat hij dat met verve deed met uitstekende balveroveringen (intercepties) en slimme passje. Nog slimmer is om ff wat steviger te ontbijten kerel (luister naar je moeder)! Gerstenat geeft alleen snelle koolhydraten en vetrolletjes. Met Cas V kwamen wat omzettingen en nieuw brutaal elan, want CasV liet direct zijn talent zien door sterke dribbels, onverschrokken duels en goede corner kicks. Ook Bart mocht de laatste fase nog acte de présence geven. De behendige spelmaker zorgde voor het consolideren van de voorsprong door een uitstekende balvastheid, rust, overzicht en onverzettelijkheid. Klasse! Daarmee kon De Rijp de 3 punten verdiend bijschrijven en opklimmen naar plek 3 op de ranglijst.
Een uitstekende prestatie van alle mannen die het ook verdienen genoemd te worden. Daan stond zijn mannetje als een rots, Luc A was/is een baas en bikkel, Luc R was zelfs met een kater een Leeuw, Ole en Robbert waren als violisten die met gepolijst en subtiel spel kleur gaven aan het JO19-1 orkest. Nu maar hopen dat de kwetsuren van Bas, Milan en Reece goed genezen en er geen nieuwe blessuregevallen bij komen… Last but not least: Ron superbedankt weer voor het weer onberispelijk leiden van deze match. En dank Andreas,  uitstekend geassisteerd, biertje van harte verdiend! Ik heb genoten. Op naar het volgende avontuur in de 1e klasse 09, zondag 28/10 om half elf (!) tegen LSVV, sportpark Voorwaarts aan de Sportlaan in Zuid-Scharwoude. Tot dan!
Sportieve groet, Mr. E.P.Y. Leedie.

Dios bijna de klos

Dios JO19-1 – SV De Rijp JO19-1               2-1 (1-1)

Donderdag 19 april 20:00 uur. Zomeravond in april. Een inhaalduel in Nieuw-Vennep tegen de top in de competitie. Zo’n avondwedstrijd blijkt niet altijd vervelend te zijn, maar de personele bezetting is nog wel eens lastig. Toch was ons team compleet dankzij aanvulling uit onze JO17-1 (Ole) en snelle hap na school- en werktijd. Dat Benk toch nog op het laatst besloot nieuwe kicksen ‘Copa Mundial’ aan te schaffen, maakte een vroege invalbeurt van Bruce noodzakelijk. Het verschil in plaats op de ranglijst liet zich niet direct op het veld zien. Nou ja, het veldspel van de gastheren was zeker v.w.b. het rondspelen van de bal beter en de lastige balvaardige spits was (inderdaad) lastig voor de Rijper verdediging. Maar De Rijp was strijdlustig en strijdvaardig, met Beau zomaar eens naast Jip in de spits (de tijden van de F-jes werden even opnieuw beleefd). De Rijp kwam dankzij een fenomenale pass en heerlijke lob van Jip op een vroege en verrassende voorsprong, BWAMMM, 0-1. Dat DIOS daarna nog sterker de aanval zocht mag dan weer geen verrassing heten. Onze jongens hielden goed stand dankzij tomeloze inzet en teamspirit. En door uitstekend keeperswerk van onze Lion Leon, die in deze fase zijn team in de wedstrijd hield met een paar puike reddingen. Toch kwam DIOS niet geheel onverdiend op gelijke hoogte, 1-1 (BAH), de inzet van De Rijp ten spijt. Ergerlijk was wel dat de assistent van DIOS telkens weer zonder enige gêne zijn vlaggetje omhoog stak als de aanvallende bal van De Rijp de middellijn over kwam en de scheidsrechter daar steeds weer in mee ging. videoscheidsDat onsportieve vlaggen lijkt helaas steeds meer standaard te worden en maakt mijn pleidooi voor afschaffen van deze spelbreker regel sterker. Want een videoscheids lijkt geen oplossing. Eerlijkheid duurt het langst zeg ik maar … . Ondanks dat bleef De Rijp hard werken en energiek verdedigen om toch een punt uit Nieuw-Vennep mee te nemen. Maar kort voor tijd ging het mis. Een doeltrap ging volledig de mist in, nee kwam terecht in de voeten van een DIOS spits. Die wist wel raad met deze buitenkans, de herstelpoging van Leon ten spijt. De resterende tijd was helaas te kort om alsnog loon naar werken te krijgen met tenminste 1 punt. Het had zo mooi kunnen zijn. We komen steeds net een beetje geluk tekort om de buit binnen te halen (of de wereld lijkt zich tegen ons te keren; ook al is dat toch eigenlijk weer niet zo).

Maar er komt altijd een nieuwe kans. SVA is misschien wel een mooie prooi voor een 3 punter…    Zondag 22 april, wij zijn er bij!

Groetjes uit Graft.

 

“de Rijp toont veerkracht na achterstand en sluit seizoen af in stijl”

SV De Rijp J013-1 – Vitesse J013-1  2-1  ( 0-1 )

Donny 1-1, Job 2-1.   Grensrechter: Rob Kroes.

“Stroef was het kunstgras en de start van De Rijp, in de laatste competitiewedstrijd van de 2de klasse 2017. Het veelal geroemde spel uit de najaarscompetitie 2016, kwam ook nu niet uit de verf. In de wetenschap dat dit team dat zeker kan. Maar ja, behaalde resultaten uit het verleden… u kent het gezegde. Het laatste optreden, werd ingevuld door: Tom in de Rijper kooi (niet fit). Achter: Mees, Zilt, Xander en Derek. Midden: Wessel, Jens (gelukkig hersteld). Voor: Bram, Romijn en Donny. En standby in het souffleurs hok: Job en stand in voor Tom Bierens ( afwezig ) Jonas Floore, waarvoor dank.

JO13-1

Nadat we midweeks tegen Wherevogels moesten spelen, waren we behoorlijk gehavend teruggekeerd: 2 gewonden (Jens en Job)  en 2 geblesseerden (Tom B. en Zilt) , met toch wel 3 opgelegde kansen, in de eerste 10 minuten om de score te openen. Maar het “lot” bepaalde anders… en vertrokken met 4-1 verlies huiswaarts.

Zaterdag tegen Vitesse was de uitgelezen mogelijkheid om dit van ons af te spelen, door lekker vrijuit te spelen……..dat viel wat tegen. Van die “net niet “momentjes waren er te veel in deel 1. Vitesse speelde regelmatig de lange bal, en kwam zo toch voor onze keeper Tom, die corrigerend moest optreden, en hij deed dat zoals verwacht heel goed. Maar uit een, zeg maar ongevaarlijk corner, wist de tegenstander toch verrassend een Castricummer kop tegen de bal te plaatsen, en stond het Rijper net bol……0-1. ”Das `nie leuk , in de laatste wedstrijd van de Kootz”.

In het “werkoverleg: (rust) aangegeven om een aanspeelpunt in de voorhoede te creëren, in de persoon van Jens, Bram op het midden, zodat Donny en Job beter aangespeeld kunnen worden. In deel 2 een ander beeld; De Rijp op de helft van de tegenstander, en  – zo zie ik dat graag – druk zetten en jagen op de bal. Dat kunnen zij, met een goede conditie, mede mogelijk gemaakt door De Trainert Ruud. Donny was de eerste die daarvan profiteerde. Met stug verdedigen van Zilt, Xander en de man van de wedstrijd: Mees, via Stef (met veel inzet) kwam Donny over links vrij, schakelde een paar versnelling hoger en ronde fantastisch af: 1-1. Het weer veranderde snel (plensbui) en dat kwam op dat stugge kunstgras niet slecht uit, het kwam ons spel ten goede. Nu aan de rechter kant: Derek won meer duels, heroverde veel ballen, zocht de rechter kant, en zo kwam Job vrij richting Vitesse doel…. Buitenkantje rechts..    “de Job-Lob” en hangen: 2-1! En zo ontstonden meer kansen. Wessel met een steekballetje op o.a. Bram, de aanval smoorde in een woud aan Vitesse benen. Jens, wederom Donny en Job hadden nog de beste mogelijkheden om het telraam te doen zwellen. Maar de trouwe supporters moesten genoegen nemen met een kleine winst en de laatste 3 punter van dit seizoen.

SV De Rijp is in de stand op P5 geëindigd, “tis effe wennen, als je P2 JO13-1 actiegewend bent” aldus de kootz,
die zijn outfit na de wedstrijd aan “de wilgen” hangt.

 

Dit seizoen werd mede mogelijk gemaakt door: Tom & Tom, Xander, Zilt, Mees, Jens, Derek, Wessel, Romijn, Stef, Bram, Donny en Job.
Trainert: Ruud, grensrechter Rob (met de souplesse alla Daphne Schippers ).

Met dank aan: Medec wonen & slapen Hoorn, jeugd sponsor SV De Rijp, SV De Rijp jeugdbestuur, jeugdscheidsrechters SV De Rijp, bestuursdiensten op de zaterdagen, kantine vrijwilligers, de schoonmaak ploeg, materiaal- en complexbeheer, de P.R. commissie, kledingfonds SV De Rijp, clubkrant “het Kontakt”, webredactie, de ouders/supporters en de rijders, opa`s en oma’s.. de bloemen na afloop…. en dan zal ik vast wel iemand vergeten zijn…mea culpa..

Bedankt allemaal, grt Kootz.

SV De Rijp MC2 – Castricum MC1

De topper vandaag, bij winst deden we hele goede zaken, bij een andere uitslag blijft het spannend.
In een zeer boeiende wedstrijd, waarbij beide partijen niet voor elkaar onder deden.
Het wachten was op wie de gelukkigste is om de score te openen. Helaas was dat Castricum.
Nadat er een gewoon duel werd uitgevochten en gewonnen door De Rijp, besliste de scheidsrechter dat er een overtreding werd begaan door De Rijp, een scheidsrechter kan dat altijd beslissen maar niet vanaf grote afstand, en dat hij dan de muur ook nog op 16 meter neerzet i.p.v. 9,15 m, dan is het een koud kunstje om de bal strak in het doel te schieten.
De Rijp herpakte zich daarna goed, maar de scherpte ontbrak.
De 2e helft was voor De Rijp , op zoek naar de gelijkmaker werd alles op alles gezet en werd Castricum vastgezet op eigen helft. Uit een corner werd gelukkig nog de gelijkmaker gemaakt, en een paar minuten later zelfs de 2 – 1 voorsprong.
Dat we dat niet konden vasthouden is jammer, want vlak voor tijd maakte Castricum gelijk.
Een terechte uitslag, maar toch als?….
Zo blijven we gelijk in verliespunten met Castricum, maar gaat Egmondia over ons heen met 1 verliespunt minder, dus volgende week weer een topper uit tegen Egmondia.

Nico

Verslag Team van de week: F4

 SV De Rijp 1 – Ilpendam 1

Zondag 15 september mocht de F4 onder leiding van Marcel Bommer en Ruud van Tiel de eerste thuis wedstrijd van het 1e elftal bijwonen als ‘Team van de week’. Tijdens de warming-up mochten de pupillen helpen de ballen ophalen om vervolgens voor de aftrap samen hand in hand met de spelers van het eerste het veld te betreden. Tijdens de wedstrijd waren zij de ballenjongens. In de rust werd het spel ‘Latje trap’ gespeeld. Hierbij is het de bedoeling dat de F4 als team gemiddeld zoveel mogelijk punten scoort door de lat of de paal te raken of in het doel te schieten. De uiteindelijke gemiddelde eindscore van de F4 is 17,5 punt geworden. Gezamenlijk met de resultaten van de andere teams wordt er bepaald of de F4 naar de halve finale mag.

[caption id="attachment_1559" align="alignnone" width="300"]F4_TeamvandeWeek_15092013 SV De Rijp F4 was ‘Team van de week’ bij de wedstrijd van het 1e elftal tijdens het kermisweekend[/caption]

SV De Rijp 2 bindt ook SV Beemster op zegekar

 2-3

Donderdag 22 augustus 2013 – De Rijp 2 heeft afgelopen donderdagavond in haar oefencampagne wederom een goed resultaat weten te behalen. In en tegen Beemster werd eindelijk weer eens een winstpartij behaald.

Met overwinningen op Oosthuizen 2, ASV Arsenal 2 en een gelijk spel tegen Kwadijk 2 zijn de mannen van coach van Mierlo nog altijd ongeslagen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In Beemster troffen de mannen een goede bekende daar er vorig jaar 2 ontmoetingen in competitie verband waren, welke beide verloren gingen. En daar waar bij Beemster 2 een leegloop in met name de defensie is ontstaan heeft de Rijp zich alleen maar weten te versterken.

Met het defensieve blok bestaande uit Roeland, Sander, Yannick en Nick Blokdijk begon de Rijp de wedstrijd aftastend en voorzichtig om na 15 minuten het initiatief volledig in eigen handen te nemen. Met name Bram toonde zich in de eerste helft een uitstekend aanspeelpunt terwijl Piet Stoop als een dirigent op het middenveld met goede passes strooide.  De ruimte aan de zijkanten werden met name door rechts back Nick uitstekend benut. Hij is het dan ook die op de achterlijn bij Beemster zijn directe tegenstander verrast en Jelle in de gelegenheid stelt om de score te openen. De nieuwe aanwinst van de Rijp maakte daarmee al zijn 2e doelpunt in deze voorbereiding.  Als de fysiek sterke maar door Roeland compleet ontmantelde Beemster spits word gewisseld is het Beemster dat vrij snel op gelijke hoogte komt. 1-1.

Bij aanvang van de 2e helft waren er een aantal wissels. Zo moest Piet zijn plek afstaan aan Joost en bleven ook Sander en Bram achter in de kleedkamer. De personele wisselingen zorgde er voor wat onwennigheid aan de kant van de Rijp waar Beemster goed van wist te profiteren. 2-1. Deze achterstand zorgde voor de nodige onrust wat op het veld zichtbaar werd in de vorm van veel slordig balverlies, miscommunicaties en gemopper. Dankzij de defensie en enkele reddingen van doelman Roy bleef de schade beperkt en kon de Rijp 15 minuten voor tijd via een corner weer op gelijke hoogte komen. De ingevallen Joost volleerde de bal schitterend binnen na een afgeslagen corner.  Het feest werd compleet toen de verder onzichtbare Tim Vredevoort vlak voor tijd de 2-3 wist binnen te knallen.  Zijn 3e treffer in deze voorbereiding leverde 3 denkbeeldige punten op.

ING