Categorie : Renovatie

Home/Archief voor categorie "Renovatie"

Verlichting B-veld

lichtmasten B-veld plaatsen mei-2018Het heeft even geduurd maar de verlichting op het B-veld is voor elkaar. De lichtmasten staan, de lampen kunnen branden, dus het B-veld kan ’s avonds ook worden gebruikt voor de trainingen.

Door de vele regen was het B-veld te drassig, waardoor we het plaatsen van de lichtmasten steeds uit moesten stellen. Toen we de masten van het C-veld naar het B-veld gingen verplaatsen, raakten deze beschadigd (krom). Dit was opnieuw een tegenvaller. Gelukkig wist Ron Smit dat bij Pilkes nog twee goeie masten lagen en die en deze hebben we overgenomen.

De eerste vier masten zijn geplaatst door VDL HAK uit Oss (Brabander). De andere twee hebben we zelf geplaatst  met de verrijker van Duinmayer en met een vrachtwagen met kraan van Pilkes. Deze klus is gedaan door Ron Smit, Bas Oudejans, Abel Hoogeboom, Jan Smit en Bert Goesinne. Een collega van Ron ging als een aap de mast in om de strop los te maken.

Bekijk in het fotoboek een impressie van het plaatsen van de lichtmasten.

Ook is op het B-veld aan de zuidkant (kant van provinciale weg 244) het hek door getrokken tot aan de cornervlag. We hebben hiervoor de oude ijzeren matten en palen van het crossbaantje kunnen gebruiken. Stadswerk (Gemeente) heeft nieuwe geplaatst, omdat deze waren omgewaaid.

Bert Goesinne,
materiaal en complexbeheer SV De Rijp

Nieuwe hoofdingang terrein SV De Rijp

De hoofdingang van ons voetbalterrein is verplaatst. U kunt het terrein betreden via de nieuwe houten brug. Na de brug linksaf kunt u direct de kantine in. Als u meteen naar de kleedkamers of de velden wilt dan gaat u naar rechts door de steeg tussen de kleedkamers door. Er is een bord opgehangen om bezoekers de weg te wijzen. Op deze manier kunnen bezoekers van SV De Rijp die op de fiets of brommer komen, gebruik maken van de fietsenrekken van de brede school.

nieuwe-hoofdingang-brug-SV-de-Rijp_januari-2017

De eerste week januari is het tegelpad opnieuw gelegd door een aantal vrijwilligers: Abel Hoogeboom, Nico Oudejans, Piet Waal, Joris Govers, Coen Stoop, Ruud Van Tiel, Bert Goesinne en twee mannen van Roelofsen verhuur- en loonwerkbedrijf Zuidschermer. Rob Sombroek heeft de tegels gezaagd en aangedrild zodat het tegelpad er weer keurig bij ligt. Iedereen kan nu via de brug door de steeg naar de velden en de kantine.

Wat moet nog gedaan worden? Denk aan de dames- en herentoiletten. We waren van plan de damestoiletten door te trekken naar de doucheruimte van kleedkamer 1, deze kleedkamer is bij het magazijn getrokken. Helaas zijn de centen op. Dat is niet zo vreemd als we kijken wat er al gedaan is. We gaan nu met vrijwilligers de toiletten toch opfrissen, denk aan nieuwe tegels, wastafels, wandcloset, urinoirs, verlichting en verf. En buiten om het pand moeten wij de zwarte panelen nog doortrekken en de muur op nieuw voegen. Zo zijn er nog wel een paar kleine dingen die nog gedaan moeten worden, denk aan de tegels voor de kleedkamers 5-6-7 en de trottoirbanden van het tegelpad.

Bert Goesinne,
materiaal-/complexbeheer

SV De Rijp trots op nieuwe kleedkamers

Na een jaar van noeste arbeid en een nog veel langere voorbereiding, zijn zondag onze nieuwe kleedkamers officieel geopend. Dat gebeurde voorafgaand aan de competitiewedstrijd tegen Wijk aan Zee (0-0). Nadat voorzitter Erik Oudshoorn in een speech nog eens wees op de inspanningen die de afgelopen jaren zijn getroost om dit te bereiken, knipten vrijwilliger Jan Smit en clubicoon Michel Keetman bij de ingang een rood lint door. De een verricht al decennia lang werkzaamheden die variëren van lijnentrekken op de velden tot tegelen van de kleedkamers. De ander is vrijwel net zo lang een trouwe speler en aanvoerder van het eerste elftal.

Na de aanleg van het kunstgrasveld, de verplaatsing en renovatie van de tribune en de verbouwing van de kantine, bezit de grootste sportvereniging van Graft-De Rijp dus nu ook acht splinternieuwe kleedkamers. Daarnaast heeft het nieuwe gebouw, dat aan de oostzijde van de kantine is verrezen, een fysioruimte, een nieuwe bestuurskamer en kleedkamers voor de arbitrage. Alle voorzien van vloerverwarming. De kleedkamers voor het eerste elftal, het bezoekersteam en dat van de vrouwen zijn rijk uitgerust met voorzieningen.Het is een project voor en door Rijpers en Grafters. Vincent Roodhart zorgde voor het ontwerp en aannemer Duinmaijer voerde het uit, mede met behulp van Steba Electro en installatiebedrijf Klous & Taam. Vervolgens hebben tal van vrijwilligers voor de afwerking gezorgd. Schilderen, tegelen, hier en daar een vloer leggen, het heeft heel wat zweetdruppeltjes gekost. In een toespraak sprak hoofdaannemer Martijn Duinmaijer zijn waardering uit voor de samenwerking met de vrijwilligers. Hij merkte tevens op dat het eindresultaat door hun inzet nog mooier is geworden dan eigenlijk de bedoeling was.

SV De Rijp heeft lang ‘gespaard’ voor dit kleedgebouw. Verder is de bijdrage van het VSB Fonds Beemster van groot belang geweest. Twaalf, vooral lokale, sponsors hebben bovendien een kleedkamer geadopteerd. Aan een stenenactie, waarbij een lot was verbonden met een steen van de gevel, nam bijna het hele dorp deel. Verder heeft minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk een duit in het zakje gedaan als douceurtje voor de fusie met de gemeente Alkmaar.

We zijn nog niet helemaal klaar met de renovatie. De entree zal nog worden verplaatst en het C-veld krijgt de lichtmasten van het oude trainingsveld. Verder moeten de toiletten worden aangepakt en de oude kleedkamers opgeknapt. Maar dan staat er ook een accommodatie die weer jaren meekan en waar het dorp supertrots op kan zijn.

Erik Oudshoorn.

>Bekijk het fotoalbum van de opening nieuwe kleedkamers

Nieuws van de bouwcommissie

De taak van de Bouwcommissie zit erop, en ik kan met een gerust hart zeggen dat de vele inspanningen van dit team, samen met alle vrijwilligers daaromheen, er toe hebben geleid dat SV De Rijp een toekomstbestendige voetbalaccommodatie rijker is geworden.

Een sportcomplex waar wij hopelijk nog vele decennia heel veel plezier aan gaan beleven. Namens de bouwcommissie wil ik hierbij iedereen nogmaals bedanken voor dit fantastische huzarenstukje. We kunnen er met recht trots op zijn!
Uiteraard blijven er altijd nog wensen en aandachtspunten voor verbetering, maar dat is iets om samen met onze clubmensen en vrijwilligers aan te blijven werken voor in de toekomst. De Bouwcommissie als zodanig (in de personen van Bert Goesinne, Hans Knijn, Armand Spee en ondergetekende) hebben in ieder geval besloten om daarin een stapje terug te doen.

bouwcommissie_bouw-gereed_augustus-2016

Wel zal Bert Goesinne in zijn hoedanigheid als complexbeheerder met zijn team de komende tijd gaan bekijken waar de prioriteiten liggen en hoe deze evt. zijn te realiseren. Denk daarbij aan het vernieuwen van de bestaande toiletten bij de voormalige hoofdentree, de realisatie van een mindervalidetoilet, en het opknappen van de oorspronkelijke kleedkamers 1 t/m 4, met daarbij niet te vergeten aandacht voor de huidige staat van de dakbedekking en gevels. Dat daarbij alle hulp welkom is, moge duidelijk zijn. Dus als u denkt dat u daarin iets kunt betekenen, schroom niet om Bert daarover even aan te schieten!

We spreken elkaar!                                                                                                    

 Nico Klijn

 

Nieuwe kleedkamers in het nieuwe seizoen in gebruik

De kleedkamers zijn bijna klaar, dankzij de inzet van vele vrijwilligers die de afgelopen tijd hun aandeel hadden in de volgende werkzaamheden:

  • De laminaatvloer is gelegd door Stefan Nooij en Marcel Rijser.
  • De keuken in de bestuurskamer is geplaatst door Jan Smit en Bert Goesinne en is 90% klaar. Harry van Loon neemt de installatie van kraan en spoelbak voor zijn rekening.
  • In de kleedkamers zijn de banken en stoeltjes geplaatst, de lockers zijn opgehangen en de deurtjes ervan zijn keurig afgesteld. Deze klus is geklaard door Loek van Straaten, Jan Keetman, Jan Smit en Bert Goesinne.
  • Het afschilderen was een klus voor vakman Jos Pronk.
  • Punt van aandacht is nog het hoogteverschil in de vloer van douche naar kleedkamer, dit wordt met de aannemer en onderaannemer besproken.
  • Buiten: het straatwerk om het pand is klaar, een klus gedaan door Rob Sombroek, Abel Hogeboom, Nico Oudejans, Arthur Boerkoel, Jan Nibbering.

Verder wil ik alle jongens, ook die van het eerste elftal die ik wellicht niet persoonlijk heb genoemd, bedanken voor hun inzet.
Wij kunnen er trots op zijn wat we samen met de aannemer hebben neergezet!
Nu de toiletgroep nog, daar gaan we nu aan werken. Deze klus kan hopelijk in de zomerstop gerealiseerd worden?!

Bert Goesinne

Update over de nieuwe kleedkamers

Er wordt heel hard gewerkt aan de nieuwe kleedkamers, het schiet al lekker op, maar we zijn er nog niet. Hier even een update:

Het schilderen van de kleedkamers schiet aardig op. Het schuren en schilderen vindt door de week en in het weekend plaats en wordt gedaan door Cees Molenaar, Jos Pronk, Frans Veldt, Abel Hoogeboom, Bert Goesinne, Rene Boots, hoofdtrainer Peter van der Zwan, Pascal Oudejans, Frank Deitmers, Nico van der Heide en Nico Smal. Helaas moeten we Nico Smal missen omdat hij dinsdag een nieuwe knie krijgt (sterkte Nico!).
De heren Klaas Jongert en Jan Smit hebben samen met hun vaste maat Frans Veldt 350 m2 tegels geplakt in de doucheruimtes en deze ook ingewassen met op zaterdag hulp van Nico en Patrick Oudejans en Gerard Smit.

De kapstokken zijn op maat gemaakt en opgehangen door Jan Keetman en Loek van Straaten. Deze komen net als alle banken van het voormalig trainingscomplex van AZ op het Loot in Alkmaar. AZ verhuist naar ´t Kalf in Zaandam en alle kapstokken, banken, maar ook de stoeltjes en kluisjes mogen wij gebruiken voor onze kleedkamers. Het ophalen van deze inrichting is gedaan door Kees Zonneveld, Jan Smit, Jan Keetman, Frans Veldt en Bert Goesinne. Ook de banken zijn op maat gemaakt door Jan en Loek.
Deze week hopen we de schilderwerkzaamheden af te ronden. Dan hebben we nog een week om de laatste klusjes te doen, voordat in week 10 de epoxyvloer erin gaat. In week 10 en 11 zal Gerard Taam het sanitair en zullen wij de banken plaatsen.

Aanstaande zaterdag, 27 februari, gaat Jan Nibbering beginnen met het tegelpad en daar kunnen we wel een paar mensen bij gebruiken (graag  aanmelden bij Bert Goesinne). Van de week gaan we beginnen met het ophalen van de tegels bij de sporthal, hopelijk werkt het weer dan mee.

Bert Goesinne

LET OP: Klussers gevraagd voor nieuwe kleedkamers op zaterdag 6 februari a.s.

De binnenmuren van de kleedkamers zijn droog dus willen we heel graag a.s. zaterdag, 6 februari, de muren sauzen en de tegels inwassen/voegen. We hebben heel wat helpende handjes nodig om deze enorme klus te klaren.
Eventueel is het ook mogelijk om door de week op bepaalde dagen af te spreken. Er is professionele begeleiding aanwezig.

Wil je ook helpen deze klus te klaren, zodat de kleedkamers zo snel mogelijk in gebruik genomen kunnen worden, meld je dan snel aan bij Bert Goesinne, 06-33018349.

Vele handen maken licht werk, alvast bedankt voor je hulp!

Hoera, 1000 euro gewonnen voor SV De Rijp!!!

In december zag ik bij toeval de actie ‘De Wensboom’ bij de Rabobank waarbij je een wens in een wensboom kon hangen.


“Kan uw vereniging, stichting of buurt hulp gebruiken bij de realisatie van een mooi plan? Doe dan nu mee met De Wensboom 2015! 

Voorwaarden

Het is de bedoeling dat uw wens de leef- of werkomgeving zal verbeteren en een maatschappelijk, economisch, duurzaam, sportief of cultureel karakter heeft. Omdat we graag veel wensen laten uitkomen, kunt u maximaal €1.000,- vragen voor uw wens. “

Toen ik het bericht over De Wensboom las, dacht ik meteen aan SV De Rijp en in het bijzonder aan de kleedkamers en de toiletten.IMG-20160114-WA0004

Met de vele vrijwilligers zijn we al een poosje bezig ons complex op te knappen. De kantine en keuken zien er weer picobello uit en ook met de nieuwe kleedkamers zijn we druk bezig.
Ik heb een wens ingestuurd met het verzoek om een donatie voor de nieuwe toiletten, deze staan ook hoog op het verlanglijstje van SV De Rijp. Om alles aan deze tijd aan te passen moet er ook een invalidentoilet komen.

Tot mijn grote verrassing werd ik gebeld door het Coöperatiefonds van de Rabobank met de mededeling dat mijn wens is uitgekozen! Tevens werd het maximale bedrag toegekend.
Afgelopen woensdag ben ik met Peter Stam naar de uitreiking geweest en mocht ik een cheque van  € 1000,00 symbolisch in ontvangst nemen.

DSC_8935

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rabobank, bedankt namens SV De Rijp! Dit lijkt mij een prachtig begin voor de nieuwe toiletten.

Yvette Deitmers

Nieuws over de aan/verbouw kleedkamers: helpende (werk)handen gezocht!

De finale van de aanbouw/renovatie van onze kleedkamers nadert. Er is al een hoop gebeurd op ons sportcomplex. Vele clubmensen zetten zich hiervoor in. Zo is buiten de eerste zandlaag afgehaald van de dam naar de nieuwbouw door Gerard Kuin met trekker met laadschep van Pieter Stoop en met de trekker van de club met een kiepkar van Simon Ruiter. Daarna heeft de firma Kramer Beemster met een grote kraan het laatste zand eruit geschept en afgevoerd naar de fietsenstalling.

Binnen is Jan Smit al lekker bezig met het dichtsmeren van de sleuven voor de waterleiding voor de douches en kranen.
Jan (Smit) heeft de leiding over het tegelwerk, Jan Nibbering gaat over het straatwerk en Bert (Goesinne) over het schilderwerk.

 

Aanbouw kleedkamers 1

Aanbouw kleedkamers 2

Helpende (werk)handjes gezocht!

Dat vraagt om hulp voor de volgende activiteiten:

  • Muren voorstrijken en sauzen
  • Tegels plakken
  • Helpen met transporteren van stoeptegels voor tegelpad om nieuwbouw (vanaf sporthal) m.b.v. trekker (met klep), zodat tegelpad in januari gelegd kan worden

 

Wil en kun je ons helpen met deze activiteiten, meld je dan snel aan bij Bert Goesinne, 06-33018349.
Vele handen maken licht werk en zo kunnen we er samen voor zorgen dat we zo snel mogelijk onze nieuwe kleedkamers in gebruik kunnen nemen. Ook A-junioren zijn welkom om zich aan te melden!

 

Alvast bedankt voor alle hulp!

Bert Goesinne

Nieuwe kleedkamers wind- en waterdicht

De nieuwe kleedkamers zijn wind- en waterdicht. Alleen de dakrand nog en grind op het dak,  dan is het buitenwerk klaar en kunnen we beginnen met het tegelpad. Daar gebruiken we het droge zand van de dam voor.
Graag wil ik alle mensen die SV De Rijp een warm hart toedragen en ons kunnen helpen met het aanleggen van het tegelpad, vragen zich bij mij aan te melden voor deze klus. Ik laat dan weten wanneer we aan de gang kunnen gaan om deze klus te klaren.
Aanbouw nieuwe kleedkamers

Aanbouw nieuwe kleedkamers 2

 

 

 

 

 

 

 

Het pad naar het C-veld is schoongemaakt, maar het straatwerk is nog niet klaar. Het is nog even afwachten voor ons hoe de gemeente de afwerking gaat doen. Hetzelfde geldt voor de bomen langs het C-veld. De grond is daar met een (1) meter verhoogd, waardoor er niet genoeg zuurstof bij de wortels zal kunnen komen en de kans groot is dat de bomen over vijf jaar dood zullen zijn. Dit is door ons bij het Sportbureau Alkmaar gemeld en zij zijn nu in conclaaf met de afdeling Stadswerken van gemeente Alkmaar. We wachten af.

Bert Goesinne

ING