Categorie : Arbitrage

Home/Archief voor categorie "Arbitrage"

Gediplomeerde verenigingsscheidsrechters

SV de Rijp is weer 4 gediplomeerde verenigingsscheidsrechters rijker.
Beau Schouffoer, Jerre Schipper, Mark Molenaar en Jurre Nooij hebben na 4 cursusavonden en 4 rapportages van gefloten wedstrijden hun officiële KNVB scheidsrechtersdiploma behaald met bijbehorende badge.

Woensdag 23 mei legden zij met goed gevolg hun spelregeltest af en kregen zij voornoemde bescheiden uit handen van de KNVB-docent Antoine Hussaarts. Bekijk de foto’s

Daarom onze felicitaties en we wensen hen veel plezier met deze mooie hobby!

Scheidsrechterscommisie SV De Rijp

Jurre en Beau - diploma verenigingsscheidsrechters

Jerre en Mark - diploma verenigingsscheidsrechters

Jurre, Beau, Jerre en Mark ondertekenen hun diploma

Boeiende spelregelavond door Ed Janssen bij SV De Rijp

scheidsrechtersavond met Ed Janssen_14-05-2018

Het was de  scheidsrechterscommissie gelukt om een betaald voetbal scheidsrechter bij onze vereniging binnen te halen voor de presentatie van een spelregelavond. De avond zelf was zeer boeiend en leerzaam. Ed Janssen bracht op een heel enthousiaste wijze de aanwezigen op een aantal punten de fijne kneepjes van de spelregels bij. Dit alles in combinatie met bewegende beelden waardoor het op een zeer inzichtelijke en levendige wijze werd gebracht.

Helaas was de opkomst laag. Ondanks de inspanningen die door de scheidsrechterscommissie zijn gedaan, was op deze avond het zeer teleurstellende aantal van 25 personen aanwezig. Groot gemis waren de jeugdteams die notabene een opkomstverplichting hadden voor deze avond!

Onbegrip bij spelers, coaches en publiek omtrent beslissingen van de scheidsrechter leiden vaak tot  emotie-uitingen op en langs de voetbalvelden. Veelal komen deze ongenuanceerde reacties voort uit het feit dat men totaal niet gehinderd wordt door enige kennis van de spelregels. En op het moment dat er dan een mogelijkheid wordt geboden om van een betaald voetbal scheidsrechter enig spelregelkennis op te doen, wordt dit absoluut niet op de juiste waarde ingeschat en laat men het afweten….Jammer. Een gemiste kans voor velen.

Scheidsrechtercommissie SV De Rijp

Spelregelavond door BV-scheidsrechter Ed Janssen

FairPlay ZoneDe scheidsrechterscommissie heeft op maandagavond 14 mei betaald voetbal scheidsrechter Ed Janssen bereid gevonden om bij SV de Rijp een spelregelavond te presenteren.

Spelregelkennis draagt bij aan een plezierige voetbalbeleving zowel op als langs het veld. Tijdens deze avond zal Ed Janssen uitleg geven over de spelregels en de rol van de scheidsrechter. Ed Janssen maakte in het seizoen 2003/2004 zijn debuut als scheidsrechter betaald voetbal. In de afgelopen seizoenen heeft hij bijna wekelijks wedstrijden in het betaald voetbal geleid en heeft hij als official ervaringen opgedaan in de Champions League en Europa League.

Het zal een leuke, interactieve avond worden waarin de spelregels uitsluitend aan de hand van videoclips worden behandeld. De aanwezigen worden na het zien van de clips uitgedaagd hun mening te geven over buitenspel, hands, ernstige overtredingen en de daarbij behorende spelstraffen. Beslissingen die in een wedstrijd veelvuldig voorkomen.

Ervaring leert dat er zelden een eensluidend antwoord uit de zaal komt omdat de getoonde beelden door velen verschillend geïnterpreteerd worden. Ook na drie herhalingen vanuit diverse gezichtspunten is de kans groot dat de meningen niet eensluidend zijn. Laat staan de daarbij behorende sanctie (wel of geen gele/rode kaart). Ed Janssen zal op kundige wijze deze situaties uitleggen en verduidelijken.

Uiteraard zijn voor deze avond al onze verenigingscheidsrechters uitgenodigd.
Vanuit de KNVB is ook expliciet verzocht om alle teams van de JO-15, de MO-17, de JO-17, de MO-19 en de JO-19 op deze avond aanwezig te laten zijn.

Daarbij vragen wij trainers en leiders, maar ook de ouders die als assistent-scheidsrechter functioneren, hierbij aanwezig te zijn evenals natuurlijk overige belangstellenden.

De aanvang is 19.30 uur. Zorg er in ieder geval voor dat je op tijd in de kantine bent.

Week van de scheidsrechter

FairPlay ZoneOok dit jaar vindt de ‘Week van de Scheidsrechter’ weer plaats. Een sportbreed initiatief waarbij het uitspreken van waardering en respect voor de arbiter centraal staat.

De Week van de Scheidsrechter is van 7 oktober tot en met 15 oktober 2017.

Ook vanuit SV de Rijp laten we deze week niet ongemerkt voorbij gaan. Op een speciale wijze bedanken wij onze scheidsrechters voor hun waardevolle inzet voor onze vereniging. Zij maken het immers mede mogelijk dat zo veel voetballers wekelijks op het veld van het spelletje kunnen genieten!

Al onze scheidsrechters krijgen een handdoek met de tekst ‘BEDANKT SCHEIDS’. Op de volgende foto’s heeft scheidsrechtercoördinator Hans Knijn de handdoek overhandigd aan scheidsrechters Aimee Braamhaar en Floor Al (foto links) en Cor Alles (foto rechts).

Week van de scheidsrechter1 Week van de scheidsrechter2

Oefenwedstrijden zaalteams

Vrijdag 1 september organiseren we in de Oosterven weer oefenwedstrijden voor zaalteams van Graftdijk en SV de Rijp.

Het programma is als volgt, maar wel onder voorbehoud.

Vrijdag 1 september:

  • 19.00 uur Graftdijk vet – Sv de Rijp 3
  • 20.00 uur Graftdijk 1 – Sv de Rijp 2
  • 21.00 uur Graftdijk 2 – Sv de Rijp 4

Groeten Joyce en Ger

SV De Rijp 4 nieuwe pupillenscheidsrechters rijker

We hebben weer vier gediplomeerde pupillenscheidsrechters bij SV De Rijp!

Op vrijdagavond 10 februari werd er door docent Kees Heilig van de KNVB de benodigde theoretische kennis bijgebracht aan een groep van dertien cursisten waarvan vijf van SV De Rijp.

Zaterdagochtend 11 februari zou de praktijk zijn waarbij de cursisten wedstrijden moesten fluiten. Vanwege winterse omstandigheden waren die dag alle wedstrijden afgelast dus vond het praktijkgedeelte plaats op zaterdag 4 maart.
Er waren maar liefst zes wedstrijden waarin de cursisten hun opgedane kennis konden tonen. Onder het toeziend oog van de docenten bleek dat er ook bij deze lichting weer de nodige talenten zitten. Na afloop kon aan iedereen het officiële KNVB certificaat worden overhandigd met de bijbehorende badge.

Bij de pupillenwedstrijden van SV de Rijp kunnen nu ook Aimée Braamhaar, Floor Al, Lou Nibbering en Jerre Schipper als scheidsrechter worden ingezet.
Helaas kon Kiki van Tiel wegens een blessure niet deelnemen aan het praktijkgedeelte; zij zal dit gaan doen wanneer ze weer blessurevrij is.

We wensen jullie veel succes bij deze mooie hobby!

Hans Knijn, namens de
Scheidsrechterscommissie SV De Rijp

 

 

Informatieavond spelregels

FairPlay ZoneGraag nodigen wij onze scheidsrechters uit voor een informatieavond met als thema “spelregels”.

Deze avond is bedoeld voor scheidsrechters die op het grote veld fluiten dus niet de pupillenscheidsrechters.

Datum: MAANDAGAVOND 21 NOVEMBER
Aanvang: 19:30 uur
Locatie: kantine SV de Rijp

De informatie zal worden gegeven door een KNVB docent, Gino D’Onorio.

Zoals bekend zijn er met ingang van dit seizoen zo’n 94 spelregelwijzigingen doorgevoerd.
Dit gaat van kleine wijzigingen (dat de bal bij een doelschop moet stilliggen) tot grote wijzigingen (ontnemen duidelijke scoringskans).
Ook is het spelregelboek in de afgelopen zomerperiode van 22.500 woorden verminderd naar 12.000 woorden; de spelregels worden daarmee simpeler en concreter uitgelegd.
Desondanks is het zeer aanbevelenswaardig om een en ander nogmaals uitgelegd te krijgen.
Ook wordt de focus gelegd op bijvoorbeeld het buitenspel.
Uiteraard kunnen ook vragen gesteld worden welke dan op deze avond behandeld worden.

Kortom: kom ook op deze avond en zorg er daarmee voor dat je kennis up-to-date is!!!
Scheidsrechterscommissie SV De Rijp

Nieuws vanuit de scheidsrechterscommissie

iconFairPlay Zone

 

 

 

 

Algemeen

Het zal u niet zijn ontgaan dat SV De Rijp op zaterdag 30 april jongstleden het KNVB-ARAG FairPlay certificaat heeft ontvangen.

Dit vanwege een goed arbitragebeleid binnen onze vereniging.
Wij zijn in ieder geval als scheidsrechterscommissie bijzonder trots op dit resultaat!
Dank aan ieder die hier ook aan heeft bijgedragen.

Edwin Ferron heeft op 9 mei het KNVB-certificaat Scheidsrechterscoördinator behaald. Van harte gefeliciteerd hiermee!

 

Spelregels

De spelregelcommissie van de FIFA (de IFAB) heeft voor komend seizoen 2016–2017 een redelijk aantal wijzigingen doorgevoerd. We zullen u hierover informeren voor aanvang van het nieuwe seizoen; dit zal zowel op de site als ook in Het Kontakt vermeld gaan worden.
Onze verenigingsscheidsrechters zullen hierover tijdens een bijeenkomst uitgebreid worden geïnformeerd.

 

Informatiebijeenkomsten scheidsrechters

Er is een informatiebijeenkomst in de kantine voor de jeugdscheidsrechters (dus de scheidsrechters die de E- en F-pupillen fluiten) op woensdagavond 24 augustus, aanvang 19:30 uur.
Voor de overige verenigingsscheidsrechters is er een informatiebijeenkomst gepland, in de kantine, op maandagavond 29 augustus, aanvang 19:30 uur.

 

Cursus pupillenscheidsrechter

Ook willen we weer aan het begin van komend seizoen een cursus organiseren voor de opleiding tot pupillenscheidsrechter. Je moet hiervoor minimaal 12 jaar zijn en er zijn geen kosten aan verbonden, deze worden namelijk door SV De Rijp betaald.

Indien het je leuk lijkt om op de zaterdag F-pupillen en E-pupillen te fluiten dan kun je je aanmelden voor deze cursus bij Hans Knijn, telefoonnummer: 06–44 620 897 of per e-mail: hknijn@quicknet.nl.

Het fluiten van wedstrijden van de F- en E-pupillen is ontzettend leuk en je steekt hier ook veel van op waar je later ook veel aan zult hebben! Aanmeldingen willen we graag zo snel mogelijk van jullie ontvangen!

Scheidsrechter van de week

Bij de Rijp hebben we 30 scheidsrechters, die elk weekend op het veld staan om de wedstrijden in goede banen te leiden. De scheidsrechterscommissie vindt dat de scheidsrechters ook een keer in het zonnetje gezet moeten worden! Elke week vertelt
een scheidsrechter iets over zijn/haar scheidsrechterscarrière.

Frans Stoop

Scheidsrechter van de week: Frans Stoop

Deze week is de scheidsrechter van de week Frans Stoop, ook wel Wabbel genoemd. Frans is 63 jaar en fluit al 15 jaar. Hij fluit op zondag wedstrijden bij onze club, eigenlijk fluit hij op zondag alles behalve het 1e.
Frans is gaan fluiten nadat hij stopte met voetballen in de zaal en op het veld. Martin Link zei toen tegen hem dat hij scheidsrechter moest worden en dat heeft hij gedaan.
Het leuke aan fluiten vindt Frans dat hij tussen de mensen is. Frans fluit niet alleen op het veld, maar ook in de zaal. Dat laatste doet hij nu al 15 jaar lang voor de KNVB.
Het leukste dat hij heeft meegemaakt is dat hij na de wedstrijd een keer een bloemetje en een biertje kreeg van de tegenpartij. Wat Frans niet leuk vindt, is dat er veel met ziektes wordt gescholden en dat dan vooral bij de jeugdwedstrijden.
Frans hoopt nog zo lang mogelijk te fluiten en er ook nog plezier in te hebben. Eigenlijk vindt Frans alles goed bij De Rijp, het enige dat hij graag wilt zien is er dat nieuwe vlaggen komen voor de grensrechters.

Frans, ik vind het heel leuk dat u fluit. Ook hoop ik dat u nog lang plezier heeft in het fluiten, ga zo door!

 

Joy Ferron.

ING