Categorie : Arbitrage

Home/Archief voor categorie "Arbitrage"

Week van de scheidsrechter

FairPlay ZoneOok dit jaar vindt de ‘Week van de Scheidsrechter’ weer plaats. Een sportbreed initiatief waarbij het uitspreken van waardering en respect voor de arbiter centraal staat.

De Week van de Scheidsrechter is van 7 oktober tot en met 15 oktober 2017.

Ook vanuit SV de Rijp laten we deze week niet ongemerkt voorbij gaan. Op een speciale wijze bedanken wij onze scheidsrechters voor hun waardevolle inzet voor onze vereniging. Zij maken het immers mede mogelijk dat zo veel voetballers wekelijks op het veld van het spelletje kunnen genieten!

Al onze scheidsrechters krijgen een handdoek met de tekst ‘BEDANKT SCHEIDS’. Op de volgende foto’s heeft scheidsrechtercoördinator Hans Knijn de handdoek overhandigd aan scheidsrechters Aimee Braamhaar en Floor Al (foto links) en Cor Alles (foto rechts).

Week van de scheidsrechter1 Week van de scheidsrechter2

Oefenwedstrijden zaalteams

Vrijdag 1 september organiseren we in de Oosterven weer oefenwedstrijden voor zaalteams van Graftdijk en SV de Rijp.

Het programma is als volgt, maar wel onder voorbehoud.

Vrijdag 1 september:

 • 19.00 uur Graftdijk vet – Sv de Rijp 3
 • 20.00 uur Graftdijk 1 – Sv de Rijp 2
 • 21.00 uur Graftdijk 2 – Sv de Rijp 4

Groeten Joyce en Ger

SV De Rijp 4 nieuwe pupillenscheidsrechters rijker

We hebben weer vier gediplomeerde pupillenscheidsrechters bij SV De Rijp!

Op vrijdagavond 10 februari werd er door docent Kees Heilig van de KNVB de benodigde theoretische kennis bijgebracht aan een groep van dertien cursisten waarvan vijf van SV De Rijp.

Zaterdagochtend 11 februari zou de praktijk zijn waarbij de cursisten wedstrijden moesten fluiten. Vanwege winterse omstandigheden waren die dag alle wedstrijden afgelast dus vond het praktijkgedeelte plaats op zaterdag 4 maart.
Er waren maar liefst zes wedstrijden waarin de cursisten hun opgedane kennis konden tonen. Onder het toeziend oog van de docenten bleek dat er ook bij deze lichting weer de nodige talenten zitten. Na afloop kon aan iedereen het officiële KNVB certificaat worden overhandigd met de bijbehorende badge.

Bij de pupillenwedstrijden van SV de Rijp kunnen nu ook Aimée Braamhaar, Floor Al, Lou Nibbering en Jerre Schipper als scheidsrechter worden ingezet.
Helaas kon Kiki van Tiel wegens een blessure niet deelnemen aan het praktijkgedeelte; zij zal dit gaan doen wanneer ze weer blessurevrij is.

We wensen jullie veel succes bij deze mooie hobby!

Hans Knijn, namens de
Scheidsrechterscommissie SV De Rijp

 

 

Informatieavond spelregels

FairPlay ZoneGraag nodigen wij onze scheidsrechters uit voor een informatieavond met als thema “spelregels”.

Deze avond is bedoeld voor scheidsrechters die op het grote veld fluiten dus niet de pupillenscheidsrechters.

Datum: MAANDAGAVOND 21 NOVEMBER
Aanvang: 19:30 uur
Locatie: kantine SV de Rijp

De informatie zal worden gegeven door een KNVB docent, Gino D’Onorio.

Zoals bekend zijn er met ingang van dit seizoen zo’n 94 spelregelwijzigingen doorgevoerd.
Dit gaat van kleine wijzigingen (dat de bal bij een doelschop moet stilliggen) tot grote wijzigingen (ontnemen duidelijke scoringskans).
Ook is het spelregelboek in de afgelopen zomerperiode van 22.500 woorden verminderd naar 12.000 woorden; de spelregels worden daarmee simpeler en concreter uitgelegd.
Desondanks is het zeer aanbevelenswaardig om een en ander nogmaals uitgelegd te krijgen.
Ook wordt de focus gelegd op bijvoorbeeld het buitenspel.
Uiteraard kunnen ook vragen gesteld worden welke dan op deze avond behandeld worden.

Kortom: kom ook op deze avond en zorg er daarmee voor dat je kennis up-to-date is!!!
Scheidsrechterscommissie SV De Rijp

Nieuws vanuit de scheidsrechterscommissie

iconFairPlay Zone

 

 

 

 

Algemeen

Het zal u niet zijn ontgaan dat SV De Rijp op zaterdag 30 april jongstleden het KNVB-ARAG FairPlay certificaat heeft ontvangen.

Dit vanwege een goed arbitragebeleid binnen onze vereniging.
Wij zijn in ieder geval als scheidsrechterscommissie bijzonder trots op dit resultaat!
Dank aan ieder die hier ook aan heeft bijgedragen.

Edwin Ferron heeft op 9 mei het KNVB-certificaat Scheidsrechterscoördinator behaald. Van harte gefeliciteerd hiermee!

 

Spelregels

De spelregelcommissie van de FIFA (de IFAB) heeft voor komend seizoen 2016–2017 een redelijk aantal wijzigingen doorgevoerd. We zullen u hierover informeren voor aanvang van het nieuwe seizoen; dit zal zowel op de site als ook in Het Kontakt vermeld gaan worden.
Onze verenigingsscheidsrechters zullen hierover tijdens een bijeenkomst uitgebreid worden geïnformeerd.

 

Informatiebijeenkomsten scheidsrechters

Er is een informatiebijeenkomst in de kantine voor de jeugdscheidsrechters (dus de scheidsrechters die de E- en F-pupillen fluiten) op woensdagavond 24 augustus, aanvang 19:30 uur.
Voor de overige verenigingsscheidsrechters is er een informatiebijeenkomst gepland, in de kantine, op maandagavond 29 augustus, aanvang 19:30 uur.

 

Cursus pupillenscheidsrechter

Ook willen we weer aan het begin van komend seizoen een cursus organiseren voor de opleiding tot pupillenscheidsrechter. Je moet hiervoor minimaal 12 jaar zijn en er zijn geen kosten aan verbonden, deze worden namelijk door SV De Rijp betaald.

Indien het je leuk lijkt om op de zaterdag F-pupillen en E-pupillen te fluiten dan kun je je aanmelden voor deze cursus bij Hans Knijn, telefoonnummer: 06–44 620 897 of per e-mail: hknijn@quicknet.nl.

Het fluiten van wedstrijden van de F- en E-pupillen is ontzettend leuk en je steekt hier ook veel van op waar je later ook veel aan zult hebben! Aanmeldingen willen we graag zo snel mogelijk van jullie ontvangen!

Scheidsrechter van de week

Bij de Rijp hebben we 30 scheidsrechters, die elk weekend op het veld staan om de wedstrijden in goede banen te leiden. De scheidsrechterscommissie vindt dat de scheidsrechters ook een keer in het zonnetje gezet moeten worden! Elke week vertelt
een scheidsrechter iets over zijn/haar scheidsrechterscarrière.

Frans Stoop

Scheidsrechter van de week: Frans Stoop

Deze week is de scheidsrechter van de week Frans Stoop, ook wel Wabbel genoemd. Frans is 63 jaar en fluit al 15 jaar. Hij fluit op zondag wedstrijden bij onze club, eigenlijk fluit hij op zondag alles behalve het 1e.
Frans is gaan fluiten nadat hij stopte met voetballen in de zaal en op het veld. Martin Link zei toen tegen hem dat hij scheidsrechter moest worden en dat heeft hij gedaan.
Het leuke aan fluiten vindt Frans dat hij tussen de mensen is. Frans fluit niet alleen op het veld, maar ook in de zaal. Dat laatste doet hij nu al 15 jaar lang voor de KNVB.
Het leukste dat hij heeft meegemaakt is dat hij na de wedstrijd een keer een bloemetje en een biertje kreeg van de tegenpartij. Wat Frans niet leuk vindt, is dat er veel met ziektes wordt gescholden en dat dan vooral bij de jeugdwedstrijden.
Frans hoopt nog zo lang mogelijk te fluiten en er ook nog plezier in te hebben. Eigenlijk vindt Frans alles goed bij De Rijp, het enige dat hij graag wilt zien is er dat nieuwe vlaggen komen voor de grensrechters.

Frans, ik vind het heel leuk dat u fluit. Ook hoop ik dat u nog lang plezier heeft in het fluiten, ga zo door!

 

Joy Ferron.

SV DE RIJP IS KNVB│ARAG FAIR-PLAY GECERTIFICEERD

Op zaterdag 30 april heeft betaald voetbal scheidsrechter Dennis Higler het KNVB│ARAG FairPlay certificaat uitgereikt aan SV De Rijp. Dit is een kwaliteitskeurmerk voor professioneel arbitragebeleid binnen de vereniging.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SV De Rijp heeft al vele jaren de nodige aandacht voor haar scheidsrechters. Onder leiding van de scheidsrechterscommissie heeft de vereniging ruim voldoende gediplomeerde scheidsrechters. Er is een professioneel beleid opgezet welke is terug te zien in de begeleiding en opleiding van scheidsrechters, de waardering en uitrusting van de scheidsrechters en in de wijze waarop het arbitragebeleid een plek heeft gekregen binnen de vereniging. Deze zaken waren voor de KNVB aanleiding om SV De Rijp te certificeren.
Het KNVB│ARAG FairPlay certificaat is een keurmerk waar SV De Rijp zeer trots op is!
Van de circa 3000 voetbalverenigingen die we in geheel Nederland hebben, zijn er op dit moment 53 voetbalverenigingen die dit keurmerk hebben. We bevinden ons dus in een select gezelschap!
Uiteraard heeft de KNVB zich ten doel gesteld om dit aantal in de loop van de tijd uit te breiden. Gecertificeerde verenigingen, zoals SV De Rijp, zullen hiertoe de voetbalverenigingen in de buurt ondersteunen bij het opzetten van een scheidsrechtersbeleid.

 

Na het welkomstwoord van voorzitter Erik Oudshoorn was het Hans Knijn die als scheidsrechterscoördinator het arbitrageplan van SV De Rijp aan alle aanwezigen presenteerde.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hierna werd het convenant ondertekend door Dennis Higler, Erik Oudshoorn en de afgevaardigde van de KNVB, de heer Hans Buitenhuis.

Uit handen van Dennis Higler ontvingen we het bijbehorende FairPlay Zone bord en een sporttas met inhoud: scheidsrechtershirts, een scheidsrechtercoördinatorsjas, mapjes met scoreboekjes, pennen, tossmuntjes en gele/rode kaarten.
Ook is SV De Rijp nu vermeld in de “Wall of Fame” op www.scheids-assist.nl, hét platform voor iedereen die meer wil weten over arbitrage.

 

Om 10:30 uur hebben we de wedstrijd SV De Rijp C2 – Hollandia C2 gekeken. Deze wedstrijd stond onder leiding van Ron van Dort die direct al gekleed ging in het nieuw ontvangen scheidsrechtershirt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tijdens de wedstrijd kon Dennis Higler, samen met de aanwezige verenigingsscheidsrechters, de verrichtingen van Ron beoordelen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Na afloop van de wedstrijd was er een fotomoment ingepland met zoveel mogelijk aanwezige verenigingsscheidsrechters waarbij het ontvangen “FairPlay Zone” bord trots werd gepresenteerd.
Als afsluiting van deze feestelijke ochtend was er in de bestuurskamer nog een lunch waarbij Dennis zijn opmerkingen aan Ron kwijt kon met betrekking tot de arbitrage van de wedstrijd. En dat betrof maar een enkele opmerking…! Vervolgens vertelde Dennis over zijn ervaringen in het betaalde voetbal en had hij voor de aanwezigen nog tips waar ook wij als verenigingsscheidsrechter zeker wat aan hebben.

 

Met het behalen van dit FairPlay certificaat hebben wij, op die zonnige zaterdagochtend, door en met al onze scheidsrechters, SV De Rijp weer goed op de kaart gezet!

N.B. Ga voor de hele foto-impressie, gemaakt door Coen Stoop, naar het SV De Rijp fotoboek.

Scheidsrechter van de week

Bij de Rijp hebben we 30 scheidsrechters, die elk weekend op het veld staan om de wedstrijden in goede banen te leiden. De scheidsrechterscommissie vindt dat de scheidsrechters ook een keer in het zonnetje gezet moeten worden! Elke week vertelt
Mees van Schaikeen scheidsrechter iets over zijn/haar scheidsrechterscarrière.

Scheidsrechter van de week: Mees van Schaik

Deze week is de scheidsrechter van de week Mees van Schaik. Mees is 13 jaar en fluit al 1 seizoen voor onze club. Hij fluit op zaterdag onze F- en E-pupillen en hij is gaan fluiten, omdat het hem leuk leek.
Wat Mees nu het leukste vindt, is dat hij de baas is over het spel.
Misschien wilt Mees later wel gaan fluiten voor de KNVB, maar dat weet hij nu nog niet.
Het leukste wat hij heeft meegemaakt, was een leuke wedstrijd fluiten die hij zelf ook goed vond gaan. Wat hij niet leuk vond was dat het een keer begon te sneeuwen.
Mees wilt later graag een keer het eerste van SV De Rijp fluiten en ook zou hij graag lange scheidsrechtersbroeken willen hebben voor in de winter.

Mees, leuk dat je bent gaan fluiten. Ik hoop dat je er nog lang plezier in hebt en dat je nog een tijdje door blijft gaan!

Joy Ferron

SV DE RIJP wordt ARAG FairPlay gecertificeerd!

icon

ARAG FairPlay certificering

 

Sinds 1 januari 2011 is ARAG official partner van de KNVB scheidsrechters Betaald Voetbal.
Samen met de KNVB wil ARAG werken aan het bevorderen van fair play in het voetbal.

Daarbij richten beide partijen zich niet alleen op het Betaalde Voetbal maar juist ook op het Amateurvoetbal.
Daarom zijn ze samen een actie gestart voor een professioneel scheidsrechtersbeleid binnen amateurverenigingen.

De scheidsrechterscommissie van SV De Rijp is hier actief mee bezig. We voldoen nu ook aan alle randvoorwaarden die hieraan gesteld worden.
Als beloning voor een goed arbitragebeleid zal SV De Rijp daarom op zaterdagochtend 30 april dit kwaliteitskeurmerk in ontvangst mogen nemen. Vanaf dat moment zijn we ARAG FairPlay gecertificeerd!

De uitreiking zal geschieden door de Betaald Voetbal scheidsrechter Dennis Higler.


We willen al onze verenigingsscheidsrechters van harte uitnodigen om deze ochtend aanwezig te zijn!

Uiteraard is iedereen die kennis wil nemen van het arbitrageplan en de ARAG FairPlay Certificering ook van harte welkom.


Het programma van deze ochtend is
:

 •   9.30 uur        ontvangst  in de kantine van SV De Rijp
 •   9.40 uur        welkomstwoord
 •   9.50 uur        presentatie werkwijze arbitrage SV De Rijp
 • 10.10 uur        ondertekening convenant en de uitreiking van het ARAG Amateurpakket en het FairPlay Zone bord
 • 10.25 uur        naar het A-veld
 • 10.30 uur        samen met Dennis Higler de wedstrijd SV De Rijp C2 – Hollandia C2 bekijken; hierbij wordt de arbitrage                               besproken
 • 12.00 uur        fotomoment Dennis Higler met aanwezige verenigingsscheidsrechters
 • 12.10 uur         mogelijkheid tot spreken met Dennis Higler
 • 12.30 uur        einde officiële programma

Graag tot dan!

Scheidsrechterscommissie SV De Rijp

Fred van Dort
Edwin Ferron
Hans Knijn

ING