Categorie : Senioren

Home/Archief voor categorie "Senioren"

Uitnodiging Jaarvergadering – 22 november 2018

Hierbij nodigt het bestuur alle leden en ouders van onze jeugdleden uit voor het bijwonen van de Algemene Jaarlijkse Ledenvergadering 2018. Deze wordt gehouden op donderdag 22 november 2018 in onze kantine ‘De Verlenging’.
De aanvang is 20.15 uur.

Agenda Jaarlijkse Algemene Leden Vergadering 22 november 2018

 1. Opening
 2. Notulen JALV 26 oktober 2017
 3. Mededeling van het Dagelijks Bestuur
 4. Verslag van de Penningmeester
 5. Verslag kascommissie; Richard de Lange en Ger Roelofsen
 6. Verkiezing kascommissie; aftredend Richard de Lange, reserve?*
 7. Bestuursverkiezing; aftredend en herkiesbaar: Frank Oudejans (penningmeester)
  Pauze
 8. Website / App / AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming)
 9. Verslagen van de verschillende commissies
 10. Rondvraag
  (de rondvraag schriftelijk in de pauze of voorafgaand aan de vergadering indienen bij Wilma Visser)
 11. Sluiting

* Reserve kascommissie is niet terug te vinden in mijn aantekeningen van de JALV 2017. Wie had zich daarvoor aangemeld? Graag even een berichtje/appje naar notulist Wilma Visser (06-20230752).

 

Zwaar bevochten historische zege

Voor het eerst sinds vijftig jaar won SV De Rijp 1 weer een competitiewedstrijd bij Zeevogels. Het was in het seizoen 1967/68 dat ons vlaggenschip in Egmond-Binnen met 1-2 zegevierde. Die uitslag stond er zondag ook op het scorebord. De laatste drie duels eindigden alle in een nederlaag: 3-2, 5-0 en 4-2. De Rijp herstelde zich nu van de nederlaag tegen WSV ’30, maar het was een uiterst zwaar bevochten overwinning.

Met het oog op de resultaten in het verleden tegen de degradant uit de Derde Klasse, had trainer Peter van der Zwaan het 4-4-2 concept weer in ere hersteld. Spits Stijn Deitmers was daarvan het slachtoffer geworden, terwijl Menno Meijland in Egypte vertoefde voor een vakantie.

Desondanks was er in het eerste half uur geen vuiltje aan de lucht. De Rijp kwam in de zeventiende minuut op voorsprong na een voorzet van Mikey Hoffs die vanaf rechts die andere centrumspits Nick Visser bediende. De Speler van het Jaar kopte de bal door naar Wesley Rollman die prima afdrukte. Zeven minuten later was het opnieuw raak. Mikey ging vanaf de middenlijn op hoge snelheid een paar verdedigers van Zeevogels voorbij, inclusief de doelman. Maar daarna kantelde de wedstrijd toen Julius Zwartkruis profiteerde van geklungel in de Rijper defensie. Hij bracht Zeevogels terug in de wedstrijd: 1-2. De Walvisvaarders werden teruggedrukt op eigen helft en zo geconfronteerd met de beste spelers van de Egmonders. Vooral op de vleugels liepen behendige voetballers. Al kreeg de linksbuiten te maken met uitblinker Rick Schrama die speelde als in zijn beste dagen. Op het middenveld ontbrak bij De Rijp echter het vermogen om de opbouw te verstoren.

Vertragend

In de rust greep Van der Zwaan in. Bas Koster bleef achter in de kleedkamer. Niels van Bavel ging het hart van de defensie versterken en Valentijn Jonk schoof door naar het middenveld. De Rijp kreeg er niet het initiatief voor terug, maar het werkte wel vertragend voor Zeevogels. De thuisclub creëerde desondanks tal van kansen. Een keer stuiterde de bal via de lat weer terug in het veld. Op die lat had Jos Timmer echter een engeltje zitten. De jonge doelman herstelde zich uitstekend van een wat minder optreden een week eerder.

De Rijp wankelde, maar hield stand. Thom Rijser had de wedstrijd kunnen beslissen. Hij schoot echter van dichtbij naast. Zes minuten later, in de 78ste minuut, ging Mikey aan de rand van het strafschopgebied een duel aan met verdedigers van Zeevogels. Daarbij zou hij een slaande beweging hebben gemaakt. Zijn tegenstander ging als een stervende zwaan naar de grond, arbiter Yildirim aarzelde niet en trok de rode kaart. Van der Zwaan wisselde verrassend Stijn voor Max Huider om toch grip op het middenveld te houden. Ook dat liep goed af. De Rijp kreeg zelfs nog een paar mogelijkheden omdat Zeevogels alle risico nam. De 1-2 kwam niet meer in gevaar.

Rode kaart

Achteraf was de rode kaart van Mikey volop onderwerp van gesprek. De clubtopscorer met tien treffers (‘het hadden er eigenlijk vijftien moeten zijn als ik niet zoveel kansen had gemist’) verklaarde dat hij zich wilde afzetten tegen een speler van Zeevogels toen hij weer eens fel werd geattaqueerd, maar dat hij in het duel per ongeluk niet zijn lichaam maar zijn gezicht raakte. Het was in elk geval zwaar bestraft, vond ook Zeevogels-trainer Dennis Kanne. ‘Onze speler ging naar de grond omdat hij bang was dat Mikey de wedstrijd zou beslissen. Hij werd wel in het gezicht geraakt, maar niet hard. Het was geen rode kaart.’

Niettemin moet Mikey waarschijnlijk de komende wedstrijden missen. De KNVB hanteert slechts een code als strafmaat. Mikey zal er inmiddels achter zijn dat arbiters op dit niveau aanvallers niet in bescherming nemen tegen grove tackles, maar wel makkelijk kaarten trekken als die spelers er een opmerking over maken of zelf een overtreding begaan.

Erik Oudshoorn

 

Uitslagen wedstrijden senioren 3 en 4 november

De uitslagen van het afgelopen weekend:

Zeevogels 1 De Rijp 1 1 – 2
Purmerend 2 De Rijp 2 3 – 3
Volendam (rkav) 5 De Rijp 3 ? – ?
Strandvogels 2 (zat) De Rijp 2 (zat) 2 – 1
Grasshoppers 35+1 De Rijp 35+1 1 – 0
De Rijp 45+1 EVC 45+1 3 – 2
De Rijp 45+2 SDOB 45+3 0 – 3
De Rijp VR1 Oosthuizen VR1 ? – ?
De Rijp VR2 HSV VR2 1 – 0

Onnodige nederlaag tegen WSV

SV De Rijp is zijn ongeslagen status in de Vierde Klasse B kwijt. WSV ’30 bleek aan de Jan Ploegerlaan te sterk (2-3). Het was de eerste thuisnederlaag sinds de terugkeer in de Vierde Klasse in september 2017. Na afloop heerste een verslagen stemming in het kamp van de Walvisvaarders. Maar ook luidde de opvatting dat dit een totaal onnodige nederlaag was. Frustrerend aan de ene kant, maar anderzijds een reden om deze zeperd als een incident te beschouwen. Al zal er zondag een beter De Rijp nodig zijn om Zeevogels op eigen terrein te verslaan.

In het eerste half uur leek het team van Peter van der Zwaan een gemakkelijke overwinning te behalen. WSV werd onder druk gezet en creëerde zelf geen kansen. De Rijp kwam op voorsprong dankzij een voorzet van Wesley Rollman waarna Menno Meijland de bal voor het intikken had. Maar zes minuten later zorgde De Rijp er zelf voor dat WSV op gelijke hoogte kwam en weer hoop kreeg op een goed resultaat. Thom Rijser maakte een fout op links en dat was allemaal niet zo erg geweest als Valentijn Jonk niet de bal met een pirouette voor het doel wilde vrijspelen. Dat mislukte en na een kluts gleed de bal in het doel achter Jos Timmer. Voor de rust had Bas Koster nog een grote kans, maar zijn schot ging over.

Dat was kort na de pauze ook het geval met de penalty van Mikey Hoffs. Vijf minuten later maakte de clubscorer die misser goed door het voorbereidende werk van Menno vakkundig af te ronden (2-1). Zijn negende treffer dit seizoen. Helaas bleef het daar in deze wedstrijd bij. Mikey stuitte nog een keer op de doelman en had ook nóg een strafschop verdiend, maar zoals wel vaker liet hij zich niet vallen en daardoor gaf de verder goed fluitende arbiter Brandsma hem niet het voordeel van de twijfel. Ook Menno en Wesley hadden nog levensgrote kansen. Aan de andere kant van het veld sprongen de energieke jonge aanvallers van WSV wel efficiënt met de ruimte en de kansen om. In de 66ste en 71ste minuut trokken ze de winst naar zich toe.

Ondanks de nederlaag blijft SV De Rijp koploper in de Vierde Klasse B. Alcmaria Victrix verloor verassend van RCZ (2-1).  Maar Saenden, dat Sporting Krommenie met 3-2 versloeg, zit De Rijp op de hielen. Een nieuwe uitglijder bij Zeevogels kan dan ook vervelende gevolgen hebben.

Erik Oudshoorn

Zware dobber in Schermerhorn

In de 79ste minuut besloot Valentijn Jonk in de streekderby eens naar voren te gaan en zijn specialiteit te demonstreren: een afgemeten voorzet vanaf links. De hoge bal kwam bij de tweede paal terecht waar Nick Visser klaar stond om in te koppen (0-1). Het was de bevrijdende treffer die SV De Rijp nodig had om het dapper vechtende Sporting S op de knieën te krijgen. De multifunctionele Jonk is tegenwoordig centrale verdediger omdat hij heeft getoond daar uitstekend uit de voeten te kunnen.

Na linksbuiten, linkshalf en linker vleugelverdediger is hij dit seizoen op deze plek terecht gekomen. Hier kan Valentijn het team misschien nog wel beter van dienst zijn. Maar zondag speelde het spel zich in Schermerhorn vooral af rondom het strafschopgebied van de tegenstander en had Valentijn misschien wel eerder naar voren gemoeten. Al hield Sporting S ondanks de overmacht van de Walvisvaarders voortdurend twee aanvallers voorin. Toen Valentijn, net twee weken op vakantie geweest, met zijn grote stappen iets wilde forceren was het ook meteen raak.

Het duel bij de buren verliep misschien anders dan verwacht. Hoewel het drie jaar geleden hier nog misging (1-1). Dinsdag en donderdag had trainer Peter van der Zwaan bewust op natuurgras getraind om zijn team daaraan te laten wennen. Maar de polletjes op de harde mat zorgden toch nog voor onwennige situaties. En als je dan de kansen niet benut groeit de tegenstander steeds meer in de wedstrijd en kan het zelfs nog weleens helemaal verkeerd aflopen.
Uitblinker bij Sporting S was doelman Koen van Etten die een paar fantastische reddingen verrichtte. Een laag schot van Mikey Hoffs ging via zijn hand op de lat. Tien minuten later schoot Stijn Deitmers op de sluitpost. Thom Rijser ging na een uitstekende versnelling alleen op het doel van Sporting S af maar schoot op onverklaarbare wijze langs Van Etten naast. En ook Mikey kreeg nog een kans. In totaal had De Rijp in het eerste bedrijf zo’n acht doelrijpe kansen. Maar Valentijn redde ook een keer op de lijn bij een inzet van Thomas konijn.

In de tweede helft was de overmacht Van De Rijp nog groter.  Arbiter Muradian drukte vanaf de rust een vervelende stempel op de wedstrijd. Bedekte hij in de eerste helft elke doodschop met de mantel der liefde, na de pauze begon hij ineens met kaarten te strooien of het een lieve lust was. Ook voor de Rijpers die daarin groot onrecht zagen. Het was niet bevorderlijk voor de eenzijdige wedstrijd. De Walvisvaarders raakten geïrriteerd en daardoor ontstonden er ongecontroleerde acties voor het doel. Zo schoot Mikey geheel vrij voor de keeper op de borst van Van Etten, een  kans die de clubtopscorer normaal gesproken vrijwel altijd verzilverd. En ook bij een kans van Nick greep Van Etten weer goed in.

Uiteindelijk gaf het kwaliteitsverschil toch de doorlag. Maar respect voor Sporting S dat zo’n tien selectiespelers miste en met een jonge ploeg veel strijd leverde om een goed resultaat te behalen. Ondertussen is De Rijp in de Vierde Klasse B  de onbetwiste koploper, al zullen de komende wedstrijden tegen WSV ’30, Zeevogels en Rood-Wit Z de kansen beter benut moeten worden om dat te blijven.

Erik Oudshoorn

 

SV De Rijp alleen leider in 4B

SV De Rijp is alleen aan kop gekomen in de Vierde Klasse B. Maar daar zag het zondagmiddag halverwege het duel met Zaandijk allerminst naar uit. Het was een wedstrijd met twee gezichten, om dat cliché maar eens te gebruiken. Ons vlaggenschip was goed aan het treffen begonnen. Al in de vierde minuut werd uitblinker Nick Visser door een verre trap van Jos Schrama gelanceerd en de topscorer van vorig seizoen maakte het karwei prima af.

Daarna bleek Zaandijk de bovenliggende partij. Vooral via de snelle en behendige vleugelaanvallers was de medekoploper gevaarlijk. De Rijp opereerde slordig, met veel balverlies en onzuivere passes. ‘Er zit nog te veel onrust in de ploeg’, meende trainer Peter van der Zwaan na afloop. ‘Al is iedereen bereid keihard voor elkaar te werken.’ Desondanks ging Zaandijk rusten met een 1-2 voorsprong. Mede door een vrije trap waarbij doelman Jos Timmer niet helemaal goed stond opgesteld. Maar hij had kort ervoor wél een strafschop fraai gestopt,
In de rust sprak Van der Zwaan zijn manschappen eens stevig toe. ‘Dat had ik lang niet gedaan.’ Zijn woorden misten hun uitwerking niet. Al leek De Rijp er ook conditioneel beter voor te staan. De rollen waren in de tweede helft in elk geval volledig omgedraaid. Zaandijk had niet meer de kracht nog veel te creëren, terwijl de Walvisvaarders steeds vervaarlijk opstoomden naar het vijandelijke doel. Tien minuten na rust zorgde Mikey Hoffs voor de gelijkmaker. In een van zijn vele rushes kreeg hij in de kluts de bal wat gelukkig mee om die vervolgens snoeihard hoog in de touwen te knallen. Een pegel van zijn voet zou later ook nog keihard op de lat uiteen spatten. Er ging een siddering van ontzag door de paar honderd toeschouwers, die op het terras genoten van het warme najaarszonnetje.

De knal was spectaculair, maar het gaat natuurlijk om de goals. En de winnende kwam zo’n vier minuten voor tijd. Wesley gaf vanaf rechts voor op Jos, die door Nick te bedienen opnieuw aan de basis van een treffer stond. Handig transporteerde Nick de bal naar zijn andere voet om vervolgens de 3-2 in te tikken. Zijn vierde in dit seizoen. De arbiter viel nog bijna uit met een spierblessure, maar hij werd snel ingetaped door Van der Zwaan en zo weer op de been geholpen. De zege kwam niet meer in gevaar.

Achteraf een terechte overwinning. Het aluminium voorkwam immers een grotere uitslag. Menno Meijland, die halverwege moest afhaken met een blessure, schoot in de openingsfase ook op de lat en Mikey trapte  de bal na een solo van dicht bij op de paal. In de eerste helft had hij bovendien een strafschop verdiend, maar op dit niveau zie je helaas te vaak dat de arbitrage creatieve, aanvallende spelers te weinig in bescherming neemt tegen grof geweld.

Erik Oudshoorn

ING