Categorie : Senioren

Home/Archief voor categorie "Senioren"

Simpele zege in Krommenie

SV De Rijp 1 heeft bij de start van het seizoen 2018/19 een eenvoudige overwinning geboekt tegen Sporting Krommenie. De door blessures geteisterde tegenstander was op eigen grondgebied kansloos in het treffen met de ploeg van trainer Peter van der Zwaan: 0-5. Daarmee kwam Krommenie nog goed weg. Want met name in de tweede helft verzuimde De Rijp de score richting de dubbele cijfers op te voeren.

Zowel het team als Van der Zwaan heeft dit seizoen slechts één doel voor ogen: kampioen worden. De Walvisvaarders willen niet meer afhankelijk zijn van de nacompetitie. Met Mikey Hoffs in de gelederen heeft de ploeg aan kwaliteit gewonnen. Hij kan immers het verschil maken. Dat bleek ook in Krommenie. Drie keer was Mikey trefzeker, zijn eerste hattrick al in de eerste wedstrijd. Van der Zwaan vraagt zich wel af of hij tegen de wat sterkere opponenten zo aanvallend kan blijven spelen als in de voorbereiding en ook afgelopen zondag. Voor een wat behoudender concept zal hij moeilijke keuzes moeten maken.

Want ook Stijn Deitmers was in Krommenie op schot met twee doelpunten en verzorgde bovendien een assist. Nick Visser speelde een wat ongelukkige wedstrijd, maar de clubtopscorer van vorig seizoen met 27 competitietreffers zal ongetwijfeld zijn draai weer vinden.

Na een pass van Jos Schrama, teruggekeerd in het hart van de defensie waardoor Bas Koster weer als vanouds op 6 speelde, opende Mikey al in de beginfase de score.  Door goed in te schuiven naar het middenveld stond Jos ook aan de basis van Mikey’s tweede goal. Een moeilijk te verwerken voorzet van Nick schoot hij fraai in. De 0-3 ontstond na een fenomenale aanval die begon bij Mikey, De razendsnelle aanvaller speelde de bal naar Wesley Rollman, ging vervolgens diep en was juist op tijd om de direct gespeelde bal weer te ontvangen en vrij op het doel af te stormen. Mikey gunde de meegelopen Stijn vervolgens de treffer.

In de tweede helft daalde het niveau. De Rijp hanteerde te veel de lange bal en was ook niet scherp meer. Mikey maakte uit een pass van Stijn 0-4 en tien minuten voor tijd schoot Stijn zelf de bal als een kanonskogel in het net. Nick en Thom Rijser misten nog kansen voor open doel, waardoor 0-5 ook de eindstand werd. Een goede, maar weinig zeggende start. Zondag komt het versterkte Alcmaria Victrix op bezoek dat gehakt maakte van Duinrand (7-2). Dan zal iets meer duidelijk worden over de krachtsverhoudingen dit seizoen in de Vierde Klasse B.

Erik Oudshoorn

Gratis blessurespreekuur SV De Rijp

Vanaf dinsdag 4 september is er elke dinsdagavond  van 18.15 – 19.15  uur een gratis blessurespreekuur voor ALLE LEDEN van SV de Rijp!

Heb jij een opkomende klacht of al een bestaande blessure en wil je hier graag advies over?
Maak dan een afspraak voor dit spreekuur. Het zal bestaan uit een kort onderzoek en advies hoe om te gaan met de klacht of indien noodzakelijk mogelijke vervolgstappen elders voor behandeling/therapie.

Een afspraak maak je middels: 06-45275599 of sophie.schep@hotmail.com

Groeten Sophie Schep
Sportfysiotherapeut Beter Saendelft Assendelft/ SV de Rijp

Sophie-Schep_blessure_spreekuur_2018

Het Wapen van Munster Warmdraaitoernooi 24 & 26 augustus 2018

Deelnemers

 • Vpv Purmersteijn (zat), Purmerend
 • HSV Sport 1889, Hoorn
 • SV Beemster, Middenbeemster
 • SV De Rijp

 Programma vrijdag 24 augustus

 • 19.00 uur, vpv Purmersteijn – HSV Sport 1889
  veld A, scheidsrechter R. Paszotta
 • 20.45 uur, SV De Rijp – SV Beemster
  veld A, scheidsrechter D. Juninck

Programma zondag 26 augustus

 • 14.00 uur, SV De Rijp – vpv Purmersteijn
  veld A, scheidsrechter H. Grend
 • 14.00 uur, HSV Sport 1889 – SV Beemster
  veld B, scheidsrechter E. Ferron

Promotie-droom aan diggelen

SV De Rijp 1 speelt volgend seizoen weer in de Vierde Klasse. Door de 3-0 nederlaag in en tegen Bergen is de hoop op promotie vervlogen. Ondanks een tweede plaats in de reguliere competitie en het behalen van een periodetitel. In de nacompetitie telde dat niet meer. De eindconclusie mag zijn dat het team van trainer Peter van der Zwaan veelal een sterk seizoen achter de rug heeft, maar faalde in de uitwedstrijden tegen de concurrenten Koedijk, Hugo Boys en Bergen (twee keer). Als het er echt om ging dus.

Zoals eerder dit seizoen kwam De Rijp binnen tien minuten op achterstand. Bergen kreeg in de achtste minuut een penalty te nemen die feilloos werd benut. De Rijp oogde niet fel genoeg in de duels. Het 4-5-1-concept betekende dat spits Nick Visser aanvankelijk op een eiland kwam te staan. De overtuiging ontbrak in de ploeg. Bergen bouwde de voorsprong nog voor rust uit. Jeugdkeeper Leon Commandeur, die veel fraaie reddingen verrichtte, werd verschalkt door een prachtig lob in de verre hoek: 2-0.

Daarna kwamen de Walvisvaarders beter in de wedstrijd. Valentijn Jonk en Nick hadden kansen op 2-1, maar konden die niet benutten. In de tweede helft had Tim Deitmers, die deze zomer de overstap maakt naar De Zouaven, iets aan de achterstand kunnen doen. Eenmaal kwam hij zelfs oog-in-oog met de keeper te staan. Maar de goal viel aan de andere kant, waar Leon uitviel met een liesblessure. Bergen gaat verdiend naar de finale, waarin drie van de vier verliezende ploegen nog een herkansing krijgen. De fusieclub staat derhalve met één been in de Derde Klasse. De Rijp zal volgend seizoen met hopelijk wat versterkingen uit eigen gelederen een nieuwe poging moeten wagen. Kampioen worden is nog altijd de meest veilige weg om de hunkering naar de Derde Klasse te verwezenlijken.

Erik Oudshoorn

 

SV de Rijp gaat voor Brons!

Vind je lekker maar ook gezond eten belangrijk, denk dan met ons mee!

Voor het gezondere sportkantine Team zijn wij op zoek naar 3-4 vrijwilligers., die met ons mee willen denken, praten en uiteindelijk ook wat handjes uit de mouwen willen steken. Het team heeft als doelstelling om in het seizoen 2018-2019 de sportkantine van SV De Rijp een stukje gezonder en nog lekkerder te maken.

Lijkt het jouw leuk om na te denken over het assortiment in de sportkantine en hoe we deze op een leuke manier kunnen gaan verbeteren dan zijn wij op zoek naar jou!

Meld je aan via info@esthervanetten.nl

“De weg naar brons”  start na de zomervakantie.

Het sportkantine team bestaat uit: Ruud van Tiel, Tom Smits en Esther van Etten. Op de foto Team Fit adviseur Nikki.

Gezonde sportkantine1

Gezonde sportkantine2

SV De Rijp naar Bergen in play-offs

In 2010 dwong SV De Rijp op het terrein van Flamingo’s, na een krankzinnig lange nacompetitie, promotie af naar de Derde Klasse tegen SRC. Acht jaar later was ons vlaggenschip opnieuw te sterk voor de Schager Racing Club (3-1). Maar nu betrof het een wedstrijd in de eerste ronde van de play-offs en wacht nog een zware dobber voordat het eventueel reden is om een feestje te vieren. In de volgende ronde ontmoet het team van trainer Peter van der Zwaan immers het sterke Bergen, dat Zeevogels met liefst 4-0 versloeg. De Rijp en Bergen troffen elkaar ook al in de reguliere competitie. Aan de Jan Ploegerlaan werd niet gescoord en uit verspeelden de Walvisvaarders, zoals vaker dit seizoen, de kans op een goede uitslag al in de beginfase en werd het 3-1 voor Bergen. Het play-offduel is zondag opnieuw in Bergen.

Met Leon Commandeur van het JO-19-team onder de lat voor Jos Timmer, die vorige week tegen Koedijk uitviel met een hersenschudding, opende De Rijp sterk. Maar voordat Nick Visser zijn eerste kans kreeg, moest Leon toch een keer redding brengen. In de 32ste minuut kwam De Rijp op voorsprong. Een lob met veel gevoel van Valentijn Jonk werd door Menno Meijland stijlvol in het doel geschoten (1-0). Beiden waren uitblinkers in deze wedstrijd. Het beweeglijke, jeugdige SRC ging op zoek naar de gelijkmaker en die kwam nog voor rust (1-1).

In de tweede helft voerde SV De Rijp het tempo op en werd het wat nadrukkelijker de bovenliggen partij. Toch kreeg Leon nog enkele gevaarlijke schoten op zijn doel te verwerken, maar buiten een hoge bal waarop hij zich verkeek had hij geen moeite met het niveau. En aan de andere kant van het veld probeerde De Rijp de winnende treffer af te dwingen. Na een actie van Valentijn trapte Nick de bal over. Een voorzet van Thom Rijser werd door Stijn Deitmers, die was ingevallen voor zijn broer Tim, hard ingeschoten maar de doelman van SRC redde formidabel.

In de tachtigste minuut kwam dan toch de bevrijdende treffer.  Menno kopte een voorzet van Wesley Rollman fraai in (2-1). En kort voor tijd vergrootte Wesley de voorsprong na een directe pass van Thom vanaf de linkerflank. De volgende horde naar de Derde Klasse is dus Bergen en ons eerste elftal kan uw steun daar zeker gebruiken.

Erik Oudshoorn

ING