Home/Senioren/Menno of the Match

Menno of the Match

De laatste goal die hij maakte, was uitgerekend op bezoek bij Apollo ’68 in Hensbroek op 15 oktober. Het werd dus wel weer eens tijd, dacht Menno Meijland. En in de return sloeg hij zondag twee keer genadeloos toe. Daarmee droeg de nummer 10 ruimschoots bij aan de 4-0 overwinning waarmee revanche werd genomen op de smadelijke nederlaag in de uitwedstrijd (4-3). SV De Rijp deed wat het moest doen en blijft daardoor in het kielzog van koploper Koedijk.

Afgemeten aan het aantal kansen in de tweede helft hadden er misschien meer treffers op het scorebord voor ons vlaggenschip moeten staan. Verschillende keren stond de lat en de doelman van Apollo een goal in de weg. En daardoor kwam Menno ook niet aan zijn hattrick toe. Maar gezien zijn inbreng lag het voor de hand dat hij gekozen werd tot Man of the Match. Ofwel: Menno of the Match.

Bij ontstentenis van Nick Visser, die net als aanvoerder Wesley Rollman genoot van een vakantie, begon de aanvallende middenvelder als centrumspits. De Rijp had in de eerste helft moeite om de muur van Apollo te slechten. Pas in de 25ste minuut kregen de Walvisvaarders de eerste kans toen Menno laag inkopte, maar hij zag zijn inzet goed gekeerd. Tien minuten later was het wel raak. Thom Rijser slingerde een vrije trap vanaf rechts voor het doel en de inkomende Menno trapte de bal hoog in de touwen. Later schoot Tim Deitmers nog eens van ver op de lat en daarmee had je alle wapenfeiten uit de eerste helft wel gehad.

Na rust een heel ander spelbeeld. Mede door de snelle 2-0 van Menno, opnieuw voorgegeven door Thom die een prima wedstrijd speelde. De Rijp kreeg meer ruimte en voerde het tempo op. Spits Stijn Deitmers was de gelederen komen versterken, waardoor Menno weer op zijn vertrouwde plek op het middenveld kon spelen. De goalgetter had twintig minuten nodig om weer een treffer aan zijn totaal toe te voegen. De teller staat voor hem nu op elf. Jammer dat Stijn, die vooraf wat te nonchalant was geweest bij het verzamelen, in de slotfase een keer faalde toen hij na een perfect steekballetje vrij voor de keeper kwam. Nu was het Valentijn Jonk die de eindstand bepaalde op 4-0. Na een fraaie combinatie door het midden passeerde hij ook de doelman van Apollo, dat door de nederlaag is afgezakt naar de voorlaatste plaats maar volgend jaar wordt getraind door onze jeugdtrainer Junior Pourier.  De wedstrijd werd overigens goed geleid door arbiter Koenekoop, dat mag ook weleens gezegd worden.

Zondag wacht De Rijp een veel zwaardere opdracht: Bergen uit. Die ploeg maakte eerder dit seizoen op ons complex (0-0) veel indruk als een sterk collectief.

Erik Oudshoorn

ING