Home/Wedstrijdverslagen/JO17-1 Heb ik er elf of niet, dat is de vraag..

JO17-1 Heb ik er elf of niet, dat is de vraag..

DEM JO17-2  – SV De Rijp JO17-1  Afgelast
SV De RIJP JO17-1 – Vitesse 22 JO17-1  1-2

Je begint het seizoen met een selectie van 16 spelers en ik weet nog goed dat ik me op een zonnige middag in Heiloo zorgen maakte over hoe ik dat een heel seizoen zou moeten doen: Elke week 5 wissels en zorgen dat iedereen aan voldoende speelminuten zou komen.  Dat was ook gelijk de enige wedstrijd dat dat aan de orde was. Een half jaar later heb ik hele andere zorgen. Nu ben ik door de week druk bezig met de vraag of ik op zaterdag wel 11 spelers heb, genoeg om überhaupt aan de wedstrijd te kunnen beginnen.

Afgelopen week tegen DEM mocht het niet lukken. Twee spelers hebben de selectie ondertussen verlaten. We hadden 3 geblesseerde spelers en 1 van onze mannen had een Open dag van een vervolgopleiding. Als de JO15-1 dan op hetzelfde moment een uitwedstrijd speelt, dan wordt de spoeling (te) dun. Ik belde op vrijdagmiddag dus mijn collega leider van DEM om te vragen of hij mee wilde werken om de wedstrijd te verplaatsen. Goed, hij had het recht om er niet aan mee te werken en het tijdstip van mijn telefoontje was aan de late kant, dus ik was niet eens heel verbaasd dat hij niet mee wilde werken. Toen hij mij echter verwijten begon te maken dat hij vond dat wij het niet konden maken om ‘zomaar’ weg te blijven, was ik even de kluts kwijt…Ik belde hem toch juist om hem deelgenoot te maken van onze ongelukkige situatie…. Maar goed, begrip was dus ver te zoeken in Beverwijk en zo kregen wij door de starre houding van mijn collega -3 punten aan de broek. Ik mag toch hopen dat wij als SV De RIJP iets anders met zo’n verzoek om zullen gaan. Maar goed, een geluk bij dit ongeluk; de wedstrijd wordt opnieuw geprogrammeerd en dat biedt perspectief op de ultieme sportieve revanche!

Afgelopen zaterdag konden we gelukkig van start met 11 van onze eigen spelers en waren Milan en Julian van de C1 goede alternatieven en onze wissels op de bank. Ze mochten allebei in deze pittige wedstrijd aan de bak. De eerste helft speelde zich in hoog tempo af waarbij beide teams niet echt in staat waren om hele doelrijpe kansen te creëren. Na de 0-0 ruststand kreeg Vitesse langzaam een overwicht. In de 10de minuut moesten we op een gegeven ogenblik op de rand van het strafschopgebied aan de noodrem trekken. Een gevaarlijke plek voor een vrije trap en de uitstekende nummer 16 van de tegenpartij maakte dankbaar gebruik van deze mogelijkheid: 0-1.

De  JO17 liet zich direct na de aftrap van zijn beste kant zien en met de beste aanval van de dag, was de stand direct al weer gelijk. Ole speelde diep op Bart, die een heerlijke voorzet afleverde die de goed meegelopen Milan V. prachtig inschoot: 1-1. Helaas konden we vlak daarna weer een slachtoffer toevoegen aan onze ziekenboeg. Morris viel uiterst ongelukkig op zijn pols en moest er misselijk van de pijn vanaf. Later bleek dat hij zijn pols gebroken had en 4 tot 6 weken in het gips  moet. Veel beterschap Morris en we wensen je natuurlijk een spoedig herstel!

Bij ons vloeiden de krachten verder weg en Vitesse 22 merkte dat er meer te halen viel. Aanval na aanval  kwam op ons af en uiteindelijk wisten we het net niet droog te houden. Vitesse scoorde helaas 10 minuten voor tijd de 1-2. Deze keer was er niet meer genoeg tijd om de gelijkmaker te produceren.  Aan de inzet van onze mannen, met de geweldige hulp van Julian en Milan H, heeft het niet gelegen. We hebben geknokt voor wat we waard waren. Deze keer was het jammer genoeg net niet genoeg. Nu twee weken de tijd om wat blessures te genezen. Hopen dat we snel weer 11 spelers hebben….

Andreas Oerlemans

ING