Nieuws

Home/Wedstrijdverslagen/RAAR of waar: “Of je wint, of je leert!” Over Fellini vs. Poetin, de mol en Barbitrage

De Dijk JO18-1 – SV de Rijp JO19-1    3-2   (gele kaarten: 1 – 6 !!)

Zondag 11 maart 2018. Vandaag maak ik u melding van een werkelijk surrealistische ochtend aan de Schellingwouderdijk. Dat surrealistisch slaat helaas niet op de bijna tropische temperaturen met bijbehorend tropische mistflarden en regenbuitje. Ook niet op de uitslag van het TV program waar ik de afgelopen 10 weken op zaterdagavond voor aan de buis (en zelfs op TV gemist voor de herhaling) gekluisterd heb gezeten. molWie is …? Jaja, Jan Versteegh bleek dan toch DE Mol te zijn… (en naar mijn onbescheiden mening een van de meest interessante). Vandaag deed één man een hoge gooi naar een Oscar : ‘Meest zichtbare mol van de eeuw op Neerlands voetbalvelden’. De film: De Dijk – De Rijp, niets is wat het lijkt!

Voordat ik doorschiet in geklaag (waar je helemaal, maar dan ook helemaal niets mee wint en ook niet van leert…) wil ik onze jongens een groot compliment maken. Jullie hebben geleerd, zo bleek vandaag. Helaas kwam dat in de einduitslag niet voldoende tot uitdrukking. Wel in de administratie van de flierefluiter van vandaag. Die statistiek is schrikbarend eenzijdig en is een bevestiging van de wijze waarop deze flierefluiter de wedstrijd van vandaag beïnvloedde (zie de kaartenstand hierboven, niet voor schoppen maar voor o.a. het iets te luid spellen van je naam). Kortom: de wedstrijd van vandaag bij en tegen De Dijk kon en mocht niet in een overwinning van de gasten eindigen. Dat is jammer, want je wilt als team natuurlijk gewoon sportief voetballend de strijd aangaan en desnoods op waarde geklopt worden.

De warming up van De Rijp werd luister bijgezet door een stoere St. B. Janssen met een JBL Whiskyvat om de hals. Het publiek genoot wel van de koffie, niet van de galmende woorden van het Nederlandse lied. Kent u “Ik mis je zo, ik mis je meer, … keer op keer, … weer?” Rijmelarij uit het boekje ‘Rijmpjes van een vertroebelde geest’ van @realDonaldTrump en @realE.Seymol. Dit is geen nepnieuws, wel non fictie.

De wedstrijd dan toch maar. Ondanks uitstekend verdedigend en keeperswerk van De Rijp, met Luc, Nick, Beau en Bas en Leon als onvermurwbare wachtmeesters van een (bijna) onneembare vesting, was het niet verrassend dat een goed spelend De Dijk op voorsprong kwam. Daar raken onze jongens echter al lang niet meer van onder de indruk. De vlaggenier van de thuisclub zwaaide resoluut alle (ja alle) diepgaande spitsbewegingen af, dus ook daar viel geen sportieve eer te behalen. Maar de veerkracht van de gasten is immer groot. De Rijp drong steeds verder naar voren. En toen moest de keeper met afwisselend patiënt- en dadergedrag vissen. Kick was 2x met een uitstekende actie uit een hoekschop succesvol en daarmee was de verrassende voorsprong voor De Rijp een feit (non fictie).

clownDe tweede helft kan ik als verslaggever bijna overslaan. Bijna, maar niet helemaal. De arbiter van dienst bleek nog verder van het padje af dan de eerste seconde deed vermoeden en de eerste helft deed vrezen. Daarover heb ik hierboven al het nodige geschreven. Bart viel uitstekend in voor Sam, maar moest zijn aanvallende acties bekopen met snoeihard ingrijpen van Dijkmonsters. Dat werd niet bestraft, niet eens met een verzorgende pauze. Met bebloede knie, mank met gekwetst (gebroken?) kuitbeen moest Bart na afloop naar de huisartsenpost; nu maar hopen dat het niet gebroken is…. Sterkte Bart. Op verzoek luider en duidelijker je naam spellen bij een wissel was voldoende voor geel? Bizar. Fellini of mollenstreek? Even later moest de Rijper coach naar de tribune voor het ongeoorloofd oprapen van de bal en wat kritische vragen. Wel mooi dat Stan weer zijn minuten kon maken. Maar toen Beau naar de kant moest werd onze vrees meer en meer bewaarheid (non fictie). Jammer dat de ook uitstekend ingevallen Mick en Kick de kansjes in de tweede helft niet wisten te benutten voor een ruimere marge. Dan was het klaar geweest. De  thuisploeg kon dus met steun van de Oscar winnende mol (het eenmans huisorkest) blijven hopen op een ommekeer. Die kwam er natuurlijk, iets anders was niet mogelijk vandaag. Hoewel onze Leon met geweldig keeperswerk nog lang een sta in de weg was. Tot de laatste 5 minuten van de extra- extra tijd. Toen pas pakte de thuisploeg de cadeau’s uit en moest het gehavende Rijper team capituleren.

Dat het eindsignaal niet tot ongewenste taferelen leidde was een grote molverdienste van het incasseringsvermogen van onze jongens. En ook omdat de arbitrage eigenlijk te gek voor woorden was. Zeg maar: RAAR: Ronduit Absurde Arbitrale Ravage. De winst zat ‘em wat mij betreft vandaag dus in het leren, in het incasseren van onrecht. Laat nu de lente maar komen. Ik heb vandaag al prachtige krokussen gezien. Bij het schrijven wordt duidelijk dat Bart een zware kneuzing heeft opgelopen. Gelukkig niet gebroken zeg ik maar. Ik wens je een spoedig herstel.
Groetjes uit Graft.

PS: Pootje over blijft lastig en een val kost je zomaar een  Wereldtitel allround. Ook dat is raar maar eigen schuld. Want zoals Erben zegt: op je benen blijven staan is nr. 1 in het schaatsen. Gefeliciteerd Patrick Roest met je gouden WK Allround.

ING

Schrijf een reactie