Home/Senioren/Nick Visser de beul bij monsterscore

Nick Visser de beul bij monsterscore

Nick Visser nam zich begin dit seizoen voor om zich in het eerste elftal van SV De Rijp te onderscheiden. De spits zette daarmee zondag een belangrijke stap met vier doelpunten en een assist tegen het zwakke VZV. Daarmee leverde hij een belangrijke bijdrage aan de monsterscore van 10-2. Geen enkele wedstrijd was dit seizoen in de Vierde Klasse B zo doelpuntenrijk en geen enkele ploeg boekte zo’n grote overwinning als De Rijp. De triomf werd als vanzelfsprekend opgedragen aan de op negentigjarige leeftijd overleden Klaas Oudejans, voormalig eerste elftalspeler van Dreo en bestuurslid. Veel mooier kon het natuurlijk niet.

Dat gold ook voor Nick die eindelijk zijn wekelijkse noeste arbeid een keer beloond zag. Dankzij zijn vier treffers kwam zijn seizoentotaal op dertien goals en daarmee is hij clubtopscorer. Hij nam dit predicaat over van Stijn Deitmers die op het terras moest toekijken vanwege een rode kaart, vorige week opgelopen in het tweede elftal. Nick kon achteraf niet geloven dat de immer zuinige materiaalbeheerder Bert Goesinne hem de wedstrijdbal had willen schenken. In de eerste helft maakte hij een zuivere hattrick. ‘Ik heb ook nog nooit zo vaak gescoord in het eerste elftal’, diepte hij uit zijn geheugen op. ‘Jammer dat in de tweede helft de voorzetten minder goed aankwamen. Anders had ik er misschien nog meer gemaakt.’

De tiende treffer in de extra tijd gunde Nick bovendien aan Tim Deitmers. ‘Ik twijfelde wel even’, grinnikte Nick in de kantine. ‘Maar Tim stond er zo goed voor, deze kans was voor hem niet te missen.’ Van Nick wordt wel gezegd dat zijn koptechniek nog voor verbetering vatbaar is. Het leek erop dat hij in dit duel ook een goal met het hoofd maakte. Dat was toch niet het geval. ‘Ik liep er tegenaan met mijn schouder’, gaf hij ruiterlijk toe.  De mooiste treffer maakte hij overigens met buitenkant voet.

In tegenstelling tot de wedstrijden tegen Koedijk en Bergen, die al in de eerste tien minuten werden weggegeven, was het nu De Rijp dat al na zes minuten vreselijk had toegeslagen. Valentijn Jonk opende de score na een voorzet van Tim en vervolgens begon Nick aan zijn strafexpeditie met twee treffers. In de 22ste minuut was zijn hattrick al voltooid na aangeven van Valentijn. Nadat Nick ook de 5-0 voor zijn rekening had genomen zorgden Bas Koster en Menno Meijland voor een krankzinnige 7-0 ruststand. Positief was niet alleen die score, ook het goede spel van Bas en Max Huider, die na wat blessureleed als linksback opereerde.

In de tweede helft ging VZV wijselijk meer vanuit de verdedigende stellingen opereren. Menno was in de kleedkamer achtergebleven met een hopelijk niet al te ernstige hamstringblessure. Dat scheelde creativiteit op het middenveld. VZV kwam zelfs door een onachtzaamheid in de defensie van De Rijp op 7-1 maar in dezelfde 75ste minuut voerde Valentijn de score weer op. Na een fraaie pass van Jos Schrama maakte Pascal Oudejans 9-1. En Tim zorgde dus voor het slotakkoord. Nick was de beul van VZV. Maar hij kon mede uit zijn slof schieten door het zwakke verweer van de ploeg uit ‘t Veld, die door twee handsballen ook nog zijn spits zag vertrekken met een rode kaart, Vierde Klasse onwaardig.

Erik Oudshoorn

ING