Home/Senioren/Klaas Oudejans was een echte clubman van SV De Rijp

Klaas Oudejans was een echte clubman van SV De Rijp

Toch tamelijk plotseling is op donderdag 1 maart Klaas Oudejans overleden. Na de Tweede Wereldoorlog en zijn militaire diensttijd in Nederlands-Indië, was de boerenzoon uit Graft vanaf de eind jaren veertig eerste elftalspeler van Dreo (De Rijp En Omstreken). Die club is in de jaren zestig opgegaan in SV De Rijp. Klaas had als voetballer de bijnaam Van Nellen. Joop van Nellen was in de jaren dertig een belangrijke aanvaller in het Nederlands elftal.

Tussen 1974 en 1986 maakte Klaas deel uit van het bestuur van SV De Rijp. Hij was verantwoordelijk voor het (technisch) onderhoud van het complex, actief in de befaamde schoonmaakploeg en vervulde ook vele jaren de bestuursdiensten. Decennia lang ontving hij de scheidsrechters. Klaas was uiterst diplomatiek en zorgde ervoor dat ze in de juiste stemming het veld opstapten. Tevens heeft hij jarenlang voor de wedstrijden de velden geprepareerd, zoals de lijnen getrokken. Voor zijn buitengewone inzet werd hij benoemd tot lid van verdienste.

Klaas was een echte clubman en had zijn hart verpand aan SV De Rijp. Tot het einde van zijn leven was hij een trouwe supporter van het eerste elftal. Zijn kinderen en kleinkinderen traden bij SV De Rijp in zijn voetsporen. In het kampioensjaar 2015/16 had hij liefst vijf kleinkinderen in het eerste elftal spelen. Supertrots volgde hij hun verrichtingen vanaf het terras, waar hij en zijn vrouw plaatsnamen op een grote houten bank.

Voor de competitiewedstrijd SV De Rijp-VZV werd een minuut stilte gehouden voor Klaas Oudejans, die negentig jaar is geworden. De spelers van De Rijp droegen bovendien rouwbanden. De eclatante 10-2 overwinning werd vervolgens opgedragen aan de SV De Rijper pur sang.

ING

Schrijf een reactie