Home/Senioren/Mooi slotakkoord van zware klus

Mooi slotakkoord van zware klus

Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam pas in de laatste minuut van de extra tijd. Nick Visser kreeg de bal in het strafschopgebied, slalomde langs twee spelers van Con Zelo en passeerde ook nog eens de doelman om vervolgens de bal in het net te tikken. ‘Een Zlatannetje’ werd geroepen langs de kant, memorerend aan de weergaloze goal van Zlatan Ibrahimovic in het shirt van Ajax tegen NAC Breda in 2004. Het was zijn afscheidscadeau voordat de Zweed naar Juventus vertrok. Nick oogstte ook op het volle terras, waar het in de voorjaarszon al aangenaam verpozen was, bewonderende geluiden. Met zijn fraaie doelpunt, de vijftiende in de competitie, één van zijn mooiste die hij ooit maakte, bracht hij de 3-1 eindstand op het scorebord.

Het was een prachtig slotakkoord van een moeizame wedstrijd voor De Rijp. Con Zelo verraste met een snelle omschakeling, zowel naar balbezit als bij balverlies, was fel in de duels en counterde vaak gevaarlijk via snelle vleugelspelers. De rechtsbuiten van de ploeg uit Waarland bezorgde Jurjen Cramer handenvol werk. In de tweede helft kreeg Jurjen meer grip op zijn tegenstander en was de angel uit het spel van Con Zelo. Cramer had zo een belangrijk aandeel in de overwinning.

Dat gold ook voor doelman Jos Timmer. Hij hield De Rijp in de eerste helft op de been. Maar het lot van een keeper is dat hij beoordeeld wordt op dat ene foutje. In de 54ste minuut stond Jos, na te zijn uitgelopen, te ver voor zijn doel, waardoor Con Zelo op gelijke hoogte kwam (1-1). Je kon het een fout noemen, maar het was ook inherent aan het spel van De Rijp dat met drie verdedigers, zonder de zieke Jos Schrama, tegen drie aanvallers risicovol met veel ruimte in de rug speelde. Daardoor moest Jos vaak als laatste man opereren. Het deed denken aan de filosofie van Johan Cruijff toen hij bij Ajax terugkeerde als coach. Stanley Menzo moest toen als een soort vliegende keep acteren. Het slippertje bracht Jos gelukkig niet van de wijs. Hij keepte verder een perfecte wedstrijd.

Voorin kreeg De Rijp pas in de 25ste minuut de eerste kans toen Nick op de goede doelman van Con Zelo stuitte. En kort voor rust leek dat weer te gebeuren. Er volgde een botsing en arbiter Paul legde de bal op de stip. De kaarten hield hij op zak. Tim Deitmers moest de strafschop overnemen, maar zijn tweede trap ging nog harder in het net dan de eerste. Na rust kopte Niels van Bavel voor de tweede keer naast en had ook Stijn de kans de marge te vergroten. Maar na de gelijkmaker van Con Zelo kon de wedstrijd weer alle kanten op. De verlossing kwam van een verdediger van Con Zelo die een boogballetje van Valentijn Jonk pardoes in zijn eigen goal kopte. Dat was in de 65ste minuut. Pas 25 spannende minuten later zorgde Nick voor de kers op de taart.

In het Paasweekeinde wordt niet gespeeld. Over twee weken wacht KSV in Heerhugowaard. Dat geeft Menno Meijland en Thom Rijser wat extra tijd te herstellen van hun blessures.

Erik Oudshoorn

ING