Home/Senioren/Nacompetitie lonkt voor SV De Rijp

Nacompetitie lonkt voor SV De Rijp

‘We horen beide niet thuis in deze klasse’, zei Nieuwe Niedorp-voorzitter annex grensrechter Sander Sanders nadat zijn vlaggenschip voor de tweede keer dit seizoen was afgedroogd door SV De Rijp. Het team van Peter van der Zwaan produceerde in totaal achttien goals tegen de nummer 10 uit de Vierde Klasse B. In de eerste wedstrijd van het seizoen werd het 1-9, in de return stond De Rijp zondag geen enkele tegengoal toe: 9-0. ‘Eigenlijk nog te weinig’, meende Sanders niet erg vleiend. Nick Visser schroefde zijn seizoentotaal op tot twintig doelpunten, Valentijn Jonk was de absolute assist-koning. ‘Hij bereidde zes treffers voor’, zei Van der Zwaan achteraf bewonderend toen hij zijn opschrijfboekje erop nasloeg.
Sanders doelde vooral op het feit dat Nieuwe Niedorp thuishoort in de Vijfde Klasse en De Rijp in de Derde Klasse. Voor de Walvisvaarders lijkt promotie alleen nog mogelijk via de nacompetitie. De Rijp kan de deelname daaraan niet meer ontlopen. De data voor de strijd om de promotie zijn 3, 10 en 17 juni. Na een zege op de periodekampioen van de Vierde Klasse A volgt een duel met een club uit de Derde Klasse A. Als De Rijp ook dat overleeft moet op 17 juni een finalewedstrijd worden gewonnen.

Dit allemaal omdat de titel vrijwel zeker in de wacht wordt gesleept door Koedijk. De Koploper nam de zware horde in Bergen met verve: 2-0 zege. De concurrent maakt zeer weinig misstappen waardoor het gat met De Rijp uit vijf punten blijft bestaan. De verrassende nederlaag van Hugo Boys bij Victoria in Obdam en de teleurstellende prestatie van Bergen zorgden ervoor dat De Rijp vaster op de tweede plek is gekomen. En dat kan voordelen opleveren bij de indeling voor de nacompetitie.
Tegen Bergen scheelde het maar weinig of voor de tweede keer dit seizoen waren de dubbele cijfers op het scorebord verschenen. De doelman van Nieuwe Niedorp was daar debet aan met enkele goede reddingen. Hij keerde bijvoorbeeld fraai een inzet van invaller Milko Laan die eerder wél met een prima goal doeltreffend was geweest. Nick kopte nog een keer van dichtbij keihard op de lat. Toen het telraam was opgeborgen, kreeg de clubtopscorer van complexbeheerder Bert Goesinne de bal aangeboden voor zijn tweede hattrick van dit seizoen.

Scoreverloop SV De Rijp-Nieuwe Niedorp 15. Visser 1-0, 18. Rollman 2-0,  36. Stijn Deitmers 3-0, 43. Van Bavel 4-0, 54. Tim Deitmers (strafschop) 5-0, 73. Visser 6-0, 75. Stijn Deitmers 7-0, 76. Laan 8-0, 82. Visser 9-0.

Erik Oudshoorn

ING