Home/Senioren/SV De Rijp op weg naar periodetitel

SV De Rijp op weg naar periodetitel

SV De Rijp heeft de leiding genomen in de derde periode van de Vierde Klasse B. De 2-0 overwinning op Victoria Obdam biedt perspectief op een periodetitel. Koedijk staat eveneens aan kop, maar de verwachting is dat deze ploeg met een niet al te grote marge de Walvisvaarders zal aftroeven in de strijd om de titel. De tweede plek in de eindstand moet voor De Rijp genoeg garantie geven voor deelname aan de nacompetitie, maar een periodetitel geeft alleen maar meer zekerheid.

De vijftiende zege van dit seizoen kwam al in de eerste helft tot stand. In de achttiende minuut stuurde Nick Visser met een directe bal Tim Deitmers de diepte in. De rechtervleugelaanvaller omspeelde enkele verdedigers van Victoria en schoot vervolgens de bal prachtig in het net. Kort voor rust scoorde Nick uit een voorzet van de herstelde Thom Rijser, die de afwezige Valentijn Jonk verving, met het hoofd: 2-0. Zijn 21ste goal van dit seizoen!

In de tweede helft ging de warmte een rol spelen. Nick kreeg twee kansen om de marge te vergroten en ook Milko Laan was dicht bij een treffer. Victoria bleef tot het einde strijden, maar creëerde nauwelijks of geen kansen. Een schuiver na een uur, die vervaarlijk voorlangs ging, was eigenlijk het enige echte wapenfeit.

Nadat trainer Peter van der Zwaan drie keer had gewisseld raakte Tim geblesseerd. Vervolgens consolideerde De Rijp de voorsprong en speelde de wedstrijd professioneel zonder kleerscheuren uit.

De komende twee weekeinden komt ons vlaggenschip voor de competitie niet in actie. Daarna volgen twee zware uitwedstrijden tegen Hugo Boys en WMC. Het slotakkoord is aan de Jan Ploegerlaan tegen Koedijk, maar dat kan dan al kampioen zijn. De Koedijkers versloegen zaterdagavond Alcmaria Victrix met 1-3. De Rijp staat tweede en wil dat graag blijven. Bergen (tegen KSV) en Hugo Boys (tegen Nieuwe Niedorp) kunnen zondag door een inhaalprogramma dichterbij kruipen en op respectievelijk zeven en zes punten komen met nog een wedstrijd minder gespeeld. De ontknoping van het seizoen is aanstaande. En met de nacompetitie meegerekend kan SV De Rijp zes wedstrijden van de Derde Klasse af zijn.

Erik Oudshoorn

ING