Home/Geen categorie/Dios bijna de klos

Dios bijna de klos

Dios JO19-1 – SV De Rijp JO19-1               2-1 (1-1)

Donderdag 19 april 20:00 uur. Zomeravond in april. Een inhaalduel in Nieuw-Vennep tegen de top in de competitie. Zo’n avondwedstrijd blijkt niet altijd vervelend te zijn, maar de personele bezetting is nog wel eens lastig. Toch was ons team compleet dankzij aanvulling uit onze JO17-1 (Ole) en snelle hap na school- en werktijd. Dat Benk toch nog op het laatst besloot nieuwe kicksen ‘Copa Mundial’ aan te schaffen, maakte een vroege invalbeurt van Bruce noodzakelijk. Het verschil in plaats op de ranglijst liet zich niet direct op het veld zien. Nou ja, het veldspel van de gastheren was zeker v.w.b. het rondspelen van de bal beter en de lastige balvaardige spits was (inderdaad) lastig voor de Rijper verdediging. Maar De Rijp was strijdlustig en strijdvaardig, met Beau zomaar eens naast Jip in de spits (de tijden van de F-jes werden even opnieuw beleefd). De Rijp kwam dankzij een fenomenale pass en heerlijke lob van Jip op een vroege en verrassende voorsprong, BWAMMM, 0-1. Dat DIOS daarna nog sterker de aanval zocht mag dan weer geen verrassing heten. Onze jongens hielden goed stand dankzij tomeloze inzet en teamspirit. En door uitstekend keeperswerk van onze Lion Leon, die in deze fase zijn team in de wedstrijd hield met een paar puike reddingen. Toch kwam DIOS niet geheel onverdiend op gelijke hoogte, 1-1 (BAH), de inzet van De Rijp ten spijt. Ergerlijk was wel dat de assistent van DIOS telkens weer zonder enige gêne zijn vlaggetje omhoog stak als de aanvallende bal van De Rijp de middellijn over kwam en de scheidsrechter daar steeds weer in mee ging. videoscheidsDat onsportieve vlaggen lijkt helaas steeds meer standaard te worden en maakt mijn pleidooi voor afschaffen van deze spelbreker regel sterker. Want een videoscheids lijkt geen oplossing. Eerlijkheid duurt het langst zeg ik maar … . Ondanks dat bleef De Rijp hard werken en energiek verdedigen om toch een punt uit Nieuw-Vennep mee te nemen. Maar kort voor tijd ging het mis. Een doeltrap ging volledig de mist in, nee kwam terecht in de voeten van een DIOS spits. Die wist wel raad met deze buitenkans, de herstelpoging van Leon ten spijt. De resterende tijd was helaas te kort om alsnog loon naar werken te krijgen met tenminste 1 punt. Het had zo mooi kunnen zijn. We komen steeds net een beetje geluk tekort om de buit binnen te halen (of de wereld lijkt zich tegen ons te keren; ook al is dat toch eigenlijk weer niet zo).

Maar er komt altijd een nieuwe kans. SVA is misschien wel een mooie prooi voor een 3 punter…    Zondag 22 april, wij zijn er bij!

Groetjes uit Graft.

ING