Home/Wedstrijdverslagen/YES! (En no!) maar vooral YES !!!

YES! (En no!) maar vooral YES !!!

SVA JO19-1 – SV de Rijp JO19-1    1-4 (1-1)

Zondag 22 april. Eindelijk een bekende tegenstander en ook nog lekker itypenn de buurt. Op een prachtig nieuw sportcomplex in Assendelft tussen polderweg en grasland. Nieuw kunstgras ook. En een bijna compleet JO19-1 team, want heel goed nieuws: Bart was er weer bij! Na heel vervelend blessureleed (weet u nog, een onbestrafte doodschop bij De Dijk; zie verslag ‘RAAR…’) en liefdevolle verzorging van ‘zijn’ lieve Lonneke achtte hij een invalbeurt mogelijk. De Rijp trad aan met invallers Bruce en JO17-1 toppers Daan en Marcus voor Menno (schorsing), Luc en Sam (blessures). De Rijp in rode shirts en Benk op zijn oude kicksen. Dat bleek een goede keuze, zo zou later blijken. Maar eerst gooide SVA roet in het eten. Een slippertje van De Rijp betekende de 1-0 voor de thuisploeg, die op de ranglijst maar één plekje boven rode lantaarndrager De Rijp staat. De Rijp is gewend om voor de punten te vechten. Soms met strijd, soms met goed voetbal. Vandaag met een gouden mix. Bruce kwam in schotpositie, maar zijn linker mikte te hoog in het hoge vangnet. FF krijten zeggen we dan. En toen was Bruce er weer. Na een slim passje van Jip kwam de spelende goalie weer in kansrijke positie en deze keer mikte hij de bal snoeihard tegen de touwen, KDENG 1-1!!! De verdiende gelijkmaker. doel jawohl
Even later kwam Mick in scoringspositie, oog in oog met de keeper probeerde hij een stift, maar de bal was net niet hoog genoeg en de keeper redde zijn team voor een achterstand.

Zeer vermeldenswaard is overigens ook de fijne sfeer op en rond het velfluitjed (hoewel sommige toeschouwers dit mat of tam vonden, ik was er blij mee). De uitstekende wedstrijdleiding van deze jonge maar zeer kalme (coole) en evenwichtige scheidsrechter en besuisde teams had een sportief spel als resultaat. In de rust werden de klokken bij deze paalstand gelijk gezet en nieuwe energie getankt. Dat betaalde zich uit. Beide teams wilden winnen en zetten in op aanvallen. De Rijp trok daarbij aan het langste eind. Stan mocht aanleggen vanaf zo’n 20 meter, een SVVA muurtje werd gemetseld en dat was precies wat Stan nodig had. Via die muur werd de bal van richting veranderd en de SVA keeper verrast, BOEM, 1-2 ! SVA probeerde te forceren, maar Daan onderschepte de pass en leverde de bal in bij Stan. Die stuurde Jip de diepte in. Kick kwam goed voor de goal en de voorzet van Jip was goed aan hem besteed, HOPPA, 1-3. Heel lekker! Een ander heel mooi moment was de invalbeurt van Bart. Welkom terug! (ook al was het even schrikken toen hij naar de grond ging, gelukkig loos alarm). Ook Marcus (JO17-1) kon zijn opwachting maken en hij viel verdienstelijk in. Dank dat je mee kon en wilde doen! Beau had terloops zijn kicksen als Donald Duck 4 in doelvermomd, gelukkig kon hij even de glanzende CR7’s van Mick lenen. Het slotakkoord was zo mogelijk nog mooier dan de goals hiervoor. Nee, het was weer een vrije trap, nu op zo’n 25 meter van de goal. Een mooi plekje voor Benk. Met zijn vertrouwde kicksen krulde hij de bal om de muur en hoog tegen de touwen, BWAMM, 1-4. Die voorsprong kwam niet meer in gevaar omdat de Rijper verdediging en Leon heel attent bleven en SVA moedeloos de handdoek in de ring gooide. Wat een onwaarschijnlijk heerlijke 3 punter! Eindelijk loon naar werken! De rode lantaarn is overgedragen aan SVA, De Rijp kijkt vanaf nu verder omhoog. Toeval of niet, de komende tegenstanders zijn juist ook daar op de ranglijst te vinden.

Dat de TOTO haan in De Kuip (vervanging gewenst) Alkmaars Victorie niet liet kraaien was even een smetje op dit verder fantastische weekend. De statistieken liegen niet en altijd als alleen de goals tellen. Het is wat het is…

Nog even over het zeer vermeldenswaardige heuglijk ervaren. Dit was in mijn vinger omhoogherinnering de meest sportieve wedstrijd die ik dit seizoen heb mogen aanschouwen en aanhoren. Niet (nauwelijks) gepraat of gezeur op de scheids, tegenstander en elkaar. Ook door SVA trouwens. Met een jonge maar m.i. zeer getalenteerde scheidsrechter die ongewoon uitstekend de wedstrijd leidde en spelers die zich ‘normaal’ naar elkaar en de tegenstander gedroegen. En assistenten die vlagden als het echt was. Allen Heel Veel Dank daarvoor! Een geweldige YES ! Groetjes uit Graft, waar de grond onder je voeten wordt omgeploegd voor een beter milieu. Nou jij weer! Lateerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. J 13 mei gaan we weer verder, thuis ontvangen we VVW uit Noordelijker regio.

De jeugd van SV de Rijp is ‘powered by’:
…… vele super vrijwilligers  en sponsoren

NB: er is altijd wat te doen bij onze leuke club! Meld je aan bij de kantine of het (jeugd)bestuur!

ING

Schrijf een reactie