Home/Arbitrage/Spelregelavond door BV-scheidsrechter Ed Janssen

Spelregelavond door BV-scheidsrechter Ed Janssen

FairPlay ZoneDe scheidsrechterscommissie heeft op maandagavond 14 mei betaald voetbal scheidsrechter Ed Janssen bereid gevonden om bij SV de Rijp een spelregelavond te presenteren.

Spelregelkennis draagt bij aan een plezierige voetbalbeleving zowel op als langs het veld. Tijdens deze avond zal Ed Janssen uitleg geven over de spelregels en de rol van de scheidsrechter. Ed Janssen maakte in het seizoen 2003/2004 zijn debuut als scheidsrechter betaald voetbal. In de afgelopen seizoenen heeft hij bijna wekelijks wedstrijden in het betaald voetbal geleid en heeft hij als official ervaringen opgedaan in de Champions League en Europa League.

Het zal een leuke, interactieve avond worden waarin de spelregels uitsluitend aan de hand van videoclips worden behandeld. De aanwezigen worden na het zien van de clips uitgedaagd hun mening te geven over buitenspel, hands, ernstige overtredingen en de daarbij behorende spelstraffen. Beslissingen die in een wedstrijd veelvuldig voorkomen.

Ervaring leert dat er zelden een eensluidend antwoord uit de zaal komt omdat de getoonde beelden door velen verschillend geïnterpreteerd worden. Ook na drie herhalingen vanuit diverse gezichtspunten is de kans groot dat de meningen niet eensluidend zijn. Laat staan de daarbij behorende sanctie (wel of geen gele/rode kaart). Ed Janssen zal op kundige wijze deze situaties uitleggen en verduidelijken.

Uiteraard zijn voor deze avond al onze verenigingscheidsrechters uitgenodigd.
Vanuit de KNVB is ook expliciet verzocht om alle teams van de JO-15, de MO-17, de JO-17, de MO-19 en de JO-19 op deze avond aanwezig te laten zijn.

Daarbij vragen wij trainers en leiders, maar ook de ouders die als assistent-scheidsrechter functioneren, hierbij aanwezig te zijn evenals natuurlijk overige belangstellenden.

De aanvang is 19.30 uur. Zorg er in ieder geval voor dat je op tijd in de kantine bent.

ING

Schrijf een reactie