Home/Wedstrijdverslagen/SV De Rijp JO19-1- VVW JO19-1 2-2 (2-2)

SV De Rijp JO19-1- VVW JO19-1 2-2 (2-2)

kroontje

King Leon, (een punt) voor de moeders en Max op P3: Red Bull geeft je … ook zonder neusvleugel!

dank moederZondag 13 mei 2018 beloofde een mooie dag te worden. Een moederdag verdient dat ook. Maar de weergoden werkten niet echt mee. Zeker niet in het tijdraam van de wedstrijd van onze JO19-1, die moesten aftrappen om 14:30 uur. Tegen VVW (Wervershoof) mocht De Rijp met een uitgedunde selectie (zonder Sam en Menno maar aangevuld met Bruce) proberen na de overwinning op SVA zichzelf en hun moeders te belonen door wederom punten te pakken. Uit betrouwbare bron vernam ik dat de moeders vooral een andere wens hadden: heel blijven voor de examens van komende weken! Ik zal het alvast verklappen: beide wensen zijn vervuld. Niet met 3 punten, maar wel met 1 punt. VVW was/ is een fysiek sterkere tegenstander, maar ook met goed positiespel en balcirculatie wisten ze De Rijp op eigen helft vast te zetten. De thuisploeg kroontje
raakt echter niet zo snel van de kook van een beetje onder druk staan. Ook omdat de sterke verdediging kan steunen op een zeer koene ridder, door uw verslaggever al eerder voorgesteld en per nu voor definitief omgedoopt tot King Leon (ik ben fan van die kerel)! En misschien wel tegen het spelbeeld in kwam Jip na een heerlijke 1-2 van met een VVW verdediger in schietpositie op de rand van ‘de 16’. Zijn verwoestende uithaal naar de linker bovenhoek bleef buiten bereik van de graaiende zwaaiende arm van de VVW keeper, BWAMMMM, bal in het netje, 1-0. Lekker! VVW raakte even uit de comfortzone en raakte wat geïrriteerd doordat De Rijp zich ook even van de fysieke kant liet zien. VVW kwam door een klein maar funest verdedigend slippertje op gelijke hoogte na een (terecht gegeven) penalty, 1-1. Toen had de thuisploeg het weer even moeilijk. En hoe flut is het doel jawohlals het door een wat rare hotseklotseklutsbal  (die zijn misschien altijd raar) je opeens op achterstand komt, 1-2. Heel flut! Denkend aan de moeders vermande De Rijp zich weer. Een aanvallende bal werd door een VVW verdediger via been en hand (!) gestopt. Vrije trap van een meter of 20 van de goal net ff rechts van het midden. Op de overvolle tribune werd direct de strategie bepaald: dit was een prooi voor Benk. Zijn personal trainer en broer claimde minstens voor de helft het succes van de fenomenale knal laag in de verre hoek van de VVW goal, BWAMMMMMM, 2-2. Lekker, heel lekker! 4 in doelEn verdiend gezien de getoonde strijdlust en volharding van onze mannen. Niet zonder de geweldige reddingen van King Leon bleef dit ook de stand tot de rust. Tijd voor koffie en andere nattigheid en update van de F1 op Circuit de Catalunya, Barcelona. En ook vandaag mag en wil ik graag mijn blijdschap (meer dus dan tevredenheid) met u delen over de wedstrijdleiding. Duidelijk, steeds dicht op de situatie en evenwichtig fluitwerk: zeer goed gedaan scheids! Het tweede bedrijf, met Bart voor Mick – die een paar hele slimme en mooie passerbewegingen had laten zien, maar niet meer verder kon – bleek nog natter en ook wat matter. Beide teams probeerden het wel, aanvalluh…, maar het vuur en de precisie (b)leek er een beetje uit. Bart viel uitstekend in, kwam een paar keer als slangenmens goed langs zijn tegenstander om naar voren op te stomen. Luc R. kwam na een schitterende lange rush van achteruit net een centimetertje te kort om het net te vinden (wow), Kick probeerde het wel maar had zijn dag niet, Bas werd na een mooie rush onreglementair gestuit (maar deze vrije trap ging helaas richting planeet Jupiter), Luc A dook met volle inzet steeds weer als een duveltje uit een doosje op voor zijn tegenstander om hem van de bal te zetten (the bulldog). Bruce kwam energiek binnen de lijnen voor de vermoeide Stan die altijd aanspeelbaar maar wat ongelukkig in de passing was (hij sprak zelf van een flutwedstrijd), Beau in de tandem met Nick in het centrum van de verdediging, beiden onverwoestbaar energiek en attent zonder de botte bijl te hanteren. En Loek langs de lijn die in de regen zijn meters kundig maakte en helaas een keer werd genegeerd door de verder dus goed leidende arbiter. Een 2-2 eindstand en 1 punt in de pocket. Onverzettelijkheid,  supersaves, werklust en lekkere goals waren vandaag de sleutel voor een keurig resultaat. Goed gedaan mannen!
En thuis aangekomen bleek MV in zijn RB14 met halve neusvleugel een P3 resultaat behaald te hebben. Erg knap racewerk en superleuk voor de fans zeg ik. Veel beter dan de head-2-toe van de vorige race met collega Ricciardo. Had ik al iets gemeld over Netta? Had u die gemist? Troost u, niets gemist! Sportieve groetjes van #outlaw Willem W. Lon en de liefde voor muziek. Tot slot:

Aan alle examenkandidaten: heel veel succes de komende 2 weken met jullie eindexamens!

ING

Schrijf een reactie