Home/Senioren/Herstel maar nog geen nacompetitie

Herstel maar nog geen nacompetitie

Op een mooie Pinksterdag heeft SV De Rijp I zich knap hersteld van de 8-2 nederlaag bij Hugo Boys. WMC werd in Heerhugowaard met 0-4 verslagen. Daardoor staat De Rijp in de stand weer op de tweede plek. Maar het belangrijke doel, het behalen van de nacompetitie, is zelfs hiermee nog niet bereikt.

De grote man aan de kant van SV De Rijp was wederom Nick Visser. Hij scoorde drie keer en heeft inmiddels 25 competitiedoelpunten achter zijn naam staan. Nick is bezig aan zijn beste seizoen in het eerste elftal van SV De Rijp. In een 3-4-3-systeem moest hij zondag veel aan de linkerkant spelen. Ook daar sleurde hij op zijn bekende wijze en werden verdedigers gepasseerd of ze er niet stonden. Hoewel Nick dus vaak van de zijkant moest komen, voltooide hij toch weer een hattrick. Zijn derde van dit seizoen. Er hoefde geen twijfel over te bestaan dat hij bij WMC de beste speler van het veld was. Al had de tegenstander ook een aardige beweeglijke rechtsbuiten in de gelederen. Hij werd trouwens of door Valentijn Jonk of door Rick Schrama, wanneer hij aan de voor hem linkerkant opdook, goed afgestopt. En in het centrum onderschepte Jos Schrama ook regelmatig ballen waardoor De Waard ’75 Molenboys Combinatie niet aan scoren toe kwam.

In de eerste helft zag het er daar lange tijd niet naar uit. De Rijp speelde slordig en zocht duidelijk naar de vorm die een week eerder een enorme knauw had gekregen. Maar in de veertigste minuut brak Nick de ban. Een fraaie achterwaartse kopbal van Stijn Deitmers kaatste via de lat terug in het veld, waarna Nick de bal opving en afrondde. Na rust leek het team van Peter van der Zwaan al snel op rozen te zitten toen de arbiter naar de stip wees. Tim Deitmers, die niet lekker in de wedstrijd zat, mocht de pingel toch nemen en zag de bal gestopt. Het was uitstel van executie voor WMC. Een perfecte corner van Wesley Rollman werd door Nick bij de eerste paal simpel ingekopt. De mooiste aanval van de wedstrijd ging vooraf aan de 0-3, toen Valentijn Jonk, inmiddels geen linksback meer, de diepte werd ingestuurd en voor het doel de bal teruglegde op Stijn. En ten slotte werd het ook nog 0-4 door Nick die de treffer werd gegund door Thom Rijser. Nick had er zelfs vier kunnen maken. Toen hij de keeper keurig omspeelde zag hij dat zijn wat zachte inzet door een verdediger op het laatste moment met een sliding nog van de lijn werd getrapt.

Ondanks deze mooie zege leeft De Rijp tussen hoop en vrees. Er is wat hogere wiskunde voor nodig om de kansen van de Walvisvaarders voor een plek in de nacompetitie te verduidelijken. Een overwinning of een gelijkspel zondag in de laatste competitiewedstrijd tegen kampioen Koedijk is voldoende  om concurrent Hugo Boys, dat met liefst 5-2 werd verslagen door de kampioen van 4B, van het lijf te houden. De eerste periodetitel van Koedijk gaat dan naar De Rijp. Verliest de formatie van Peter van der Zwaan dan komt de ploeg in punten vermoedelijk weer gelijk met Hugo Boys, dat ook nog geen periodetitel heeft en op de slotdag thuis uitkomt tegen WMC. Het huidige verschil in doelsaldo van twee in het voordeel van De Rijp zal dan niet voldoende zijn. Hugo Boys pakt vervolgens de eerste periodetitel van Koedijk.

Er is nog niets aan de hand als Victoria steken laat vallen. De uitwedstrijd van de ploeg uit Obdam, die ook kans maakt op de derde periode, werd zondag gestaakt doordat de scheidsrechter geblesseerd uitviel. De resterende 55 minuten worden donderdag afgewerkt. Als Victoria de derde periode pakt (achter Koedijk) en Hugo Boys op doelsaldo De Rijp voorblijft in de eindstand, is het seizoen voor ons vlaggenschip voorbij. De grote nederlaag bij Hugo Boys is dan fataal geweest. Al zou het krankzinnig zijn als Victoria, dat momenteel dertig punten minder heeft dan De Rijp, wél aan het toetje van het seizoen mag deelnemen voor promotie naar de Derde Klasse.

Erik Oudshoorn

ING