Nieuws

Home/Wedstrijdverslagen/Sportieve match en sensationele ‘dying seconds’ op een mooie (1e) Pinksterdag tegen een promovendus!

Rijp (de) JO19-1 – Sporting Martinus JO19-1              3-3 (2-0)

Zondag 20 mei, pinksterzondag. Eindexamentijd, zomers voetbalweer, ook fantastisch fietsweer trouwens. Deze eerste pinksterdag mochten onze jongens aantreden tegen de nummer 2 van onze promotiepoule voor overgang naar de Hoofdklasse. Geen tegenstander van het formaatje kattenpis zullen we maar zeggen. Kansloos ben je echter pas als je dat tussen je oren toe laat. Onze jongens denken niet in kansloos. Nummer 1 Dios kan daarover meepraten. fanfareIn een fantastische sfeer (2 kampioensteams kwamen net terug van een rondje dorp op de platte kar, discodreunen daverden over het terras) konden we met een bijna compleet team van start. Sam en Mick waren er door blessures niet bij, maar gelukkig waren Daan en Matthijs uit de JO17-1 erbij. Op dat moment stond uw verslaggever nog op de pedalen op de Noordervaart tussen Alkmaar en De Rijp, windje pal tegen. Dat betekende wel dat uw schrijver een verrassend fraai eerste half uur miste. Onze benjamin bikkel Luc vA. wist als eerste het net te vinden met een heerlijke knal in de korte hoek, BWAMM, 1-0 ! Nog goal recht erinverrassender was dat hij iets later weigerde de pass van Jip tot assist om te toveren en zelf de assist op te eisen door de bal niet binnen te schieten maar via de tegenstander in voeten van de goed meegekomen Kick te schuiven, TJAKKA, 2-0. Dat was precies het moment dat uw verslaggever eerst ahhhh en toen yeahhh GOOOAL hoorde om de juichende troep rood witten elkaar feliciteerden. Sjips en geen zekers geen sjips dus! En het was geheel tegen het plan van onze tegenstander in, die minimaal gelijk wilden spelen om die 2de plaats voor promotie af te dwingen. Met deze stand zou dat feest niet doorgaan. Kick maakte plaats voor Menno. De tegenstander zette een tandje bij. Maar zoals altijd wist onze verdediging met de kanjers, Nick, Bas, Beau en LucR, (later aangevuld met Daan) onder leiding van de weer ijzersterke King Leon, met geconcentreerd teamwork stand te houden. Het middenveld met Bart, Stan, Benk en LucA wisten elkaar goed te vinden en maakten de meters die van middenvelders worden verwacht. Jip en Kick wisten dat ze weinig kansen zouden krijgen, maar die ene had dus al gescoord. Zou Jip ook nog kunnen schitteren? Met een verrassende 2-0 stand was het rust. Tijd voor … Tsja wat drink je zoal op een heerlijke zomerse voetbalmiddag omringd door kampioensteams? Koffie, thee, water, fris, Jillz of gerstenat.

Had King Leon met een paar mooie en vervaarlijke reddingen zijn team in het eerste bedrijf in de wedstrijd gehouden, helaas moest hij op een schot van afstand met een mooie curve het antwoord schuldig blijven. YUECK, 2-1, maar niet onterecht. Beau was intussen naar voren gedirigeerd en ging naast Jip in de spits spelen. Menno naar de verdediging. Stan was moegestreden en werd vervangen door Matthijs. Heel fijn om deze terriër weer in onze gelederen te zien. Minder fijn was dat SM de zweep nog een keer liet knallen, BAH, 2-2. Vanwege de hitte werd ook in de tweede helft een drinkpauze ingelast. Desondanks kregen de spelers van SM toch een paar gevalletjes kramp. Was het daarom dat de – overigens uitstekend leidende – scheidsrechter liet doorspelen? De dying seconds bleken sensationeel. De Rijp leek aan het kortste eind te trekken. SM kwam door op rechts met een snelle aanval, inspelen op de spits op de ‘16’, kaats en schot van afstand, weer met een mooie maar verraderlijke curve, waarmee de (JETVER) 2-3 opgetekend mocht worden. Dat was een dreun, maar – spoiler alert – geen knock out. Dus. Het komt wel eens voor dat een keeper een assist op zijn naam mag schrijven. Vandaag was ‘eens’. Een aanval werd afgeslagen, King Leon ving degoal over keeper heen bal. Deze keer was de uittrap net ff heerlijker dan de andere keren. Jip anticipeerde perfect op de stuit, de SM verdediging niet. Eén stuit, één atletische sprong, randje 16, buitenkantje rechts… Volley? … Lob? … Grabbelende handjes van de Sporting Martinus keeper, HOPPAAA,  GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOAL, 3-3 ! Wat een sensatie. En wat een verdiende gelijkmaker voor het absoluut geweldig geconcentreerd spel van onze jongens. De scheidrechter had er blijkbaar zin in, liet nog langer doorspelen… Dying seconds… En na nog een paar hele venijnige spannende seconden dduim linksie minuten of nog erger uren leken te duren, kwam er gelukkig toch een eind aan de speeltijd.
duim rechtsEen waanzinnig spannende sportieve wedstrijd met een zinderend slot.  Helaas weer maar 1 punt maar wel een met een gouden randje! Fantastisch gedaan team! Volgende week laatste wedstrijd.

Groetjes uit Graft.

De prestaties van onze JO19-1 zijn mede mogelijk gemaakt door de motiverende en kundige coaching en training van Junior, het nette en atletische vlagwerk van Loek, de atletische vermogens van onze jongens (w.o. de kanjers Daan en Matthijs uit de JO17-1) en onze gulle sponsors.

ING

Schrijf een reactie