Home/Senioren/SV De Rijp naar Bergen in play-offs

SV De Rijp naar Bergen in play-offs

In 2010 dwong SV De Rijp op het terrein van Flamingo’s, na een krankzinnig lange nacompetitie, promotie af naar de Derde Klasse tegen SRC. Acht jaar later was ons vlaggenschip opnieuw te sterk voor de Schager Racing Club (3-1). Maar nu betrof het een wedstrijd in de eerste ronde van de play-offs en wacht nog een zware dobber voordat het eventueel reden is om een feestje te vieren. In de volgende ronde ontmoet het team van trainer Peter van der Zwaan immers het sterke Bergen, dat Zeevogels met liefst 4-0 versloeg. De Rijp en Bergen troffen elkaar ook al in de reguliere competitie. Aan de Jan Ploegerlaan werd niet gescoord en uit verspeelden de Walvisvaarders, zoals vaker dit seizoen, de kans op een goede uitslag al in de beginfase en werd het 3-1 voor Bergen. Het play-offduel is zondag opnieuw in Bergen.

Met Leon Commandeur van het JO-19-team onder de lat voor Jos Timmer, die vorige week tegen Koedijk uitviel met een hersenschudding, opende De Rijp sterk. Maar voordat Nick Visser zijn eerste kans kreeg, moest Leon toch een keer redding brengen. In de 32ste minuut kwam De Rijp op voorsprong. Een lob met veel gevoel van Valentijn Jonk werd door Menno Meijland stijlvol in het doel geschoten (1-0). Beiden waren uitblinkers in deze wedstrijd. Het beweeglijke, jeugdige SRC ging op zoek naar de gelijkmaker en die kwam nog voor rust (1-1).

In de tweede helft voerde SV De Rijp het tempo op en werd het wat nadrukkelijker de bovenliggen partij. Toch kreeg Leon nog enkele gevaarlijke schoten op zijn doel te verwerken, maar buiten een hoge bal waarop hij zich verkeek had hij geen moeite met het niveau. En aan de andere kant van het veld probeerde De Rijp de winnende treffer af te dwingen. Na een actie van Valentijn trapte Nick de bal over. Een voorzet van Thom Rijser werd door Stijn Deitmers, die was ingevallen voor zijn broer Tim, hard ingeschoten maar de doelman van SRC redde formidabel.

In de tachtigste minuut kwam dan toch de bevrijdende treffer.  Menno kopte een voorzet van Wesley Rollman fraai in (2-1). En kort voor tijd vergrootte Wesley de voorsprong na een directe pass van Thom vanaf de linkerflank. De volgende horde naar de Derde Klasse is dus Bergen en ons eerste elftal kan uw steun daar zeker gebruiken.

Erik Oudshoorn

ING