Home/Senioren/Promotie-droom aan diggelen

Promotie-droom aan diggelen

SV De Rijp 1 speelt volgend seizoen weer in de Vierde Klasse. Door de 3-0 nederlaag in en tegen Bergen is de hoop op promotie vervlogen. Ondanks een tweede plaats in de reguliere competitie en het behalen van een periodetitel. In de nacompetitie telde dat niet meer. De eindconclusie mag zijn dat het team van trainer Peter van der Zwaan veelal een sterk seizoen achter de rug heeft, maar faalde in de uitwedstrijden tegen de concurrenten Koedijk, Hugo Boys en Bergen (twee keer). Als het er echt om ging dus.

Zoals eerder dit seizoen kwam De Rijp binnen tien minuten op achterstand. Bergen kreeg in de achtste minuut een penalty te nemen die feilloos werd benut. De Rijp oogde niet fel genoeg in de duels. Het 4-5-1-concept betekende dat spits Nick Visser aanvankelijk op een eiland kwam te staan. De overtuiging ontbrak in de ploeg. Bergen bouwde de voorsprong nog voor rust uit. Jeugdkeeper Leon Commandeur, die veel fraaie reddingen verrichtte, werd verschalkt door een prachtig lob in de verre hoek: 2-0.

Daarna kwamen de Walvisvaarders beter in de wedstrijd. Valentijn Jonk en Nick hadden kansen op 2-1, maar konden die niet benutten. In de tweede helft had Tim Deitmers, die deze zomer de overstap maakt naar De Zouaven, iets aan de achterstand kunnen doen. Eenmaal kwam hij zelfs oog-in-oog met de keeper te staan. Maar de goal viel aan de andere kant, waar Leon uitviel met een liesblessure. Bergen gaat verdiend naar de finale, waarin drie van de vier verliezende ploegen nog een herkansing krijgen. De fusieclub staat derhalve met één been in de Derde Klasse. De Rijp zal volgend seizoen met hopelijk wat versterkingen uit eigen gelederen een nieuwe poging moeten wagen. Kampioen worden is nog altijd de meest veilige weg om de hunkering naar de Derde Klasse te verwezenlijken.

Erik Oudshoorn

ING