Home/Wedstrijdverslagen/Vuurpijlenvoetbal? Verslag van de JO19-1

Vuurpijlenvoetbal? Verslag van de JO19-1

Vuurpijlenvoetbal? Over 18 jaar jong, +5 seconden, 20 minuten te lang en een vacature

Zwaluwjeugdbeker: Alliance’22 JO19-1 – SV De Rijp JO19-1           3-2  (1-2)

Zondag 2 september 2018. De dag waarop Jip zijn 18de verjaardag mag vieren, Max bij een echte coureurs inhaalmanoeuvre weer eens een 5 seconden straf moest incasseren (en daarmee P3 aan zijn neus voorbij zag gaan naar de tweede Silberpfeil) en een wedstrijd die eigenlijk net 20 minuten korter had mogen zijn. Waarom? Dat leest u zo.

Op een zonovergoten voetbalcomplex op randje Haarlem Heemstede mocht onze weer vernieuwde JO19-1 aantreden voor de eerste (beker)wedstrijd van het nieuwe seizoen. Tegen Alliance ’22, een team dat speelt in de Hoofdklasse. Dat hoeft voor De Rijp overigens geen probleem te zijn. Helaas moest het deze zondag wel gebeuren zonder Matthijs, die nog niet okselfris was. Jim – youngster uit de JO17-1 was gelukkig beschikbaar om hem te vervangen.

De Rijp ging direct furieus van start en legde de gastheren het vuur aan de schenen. In figuurlijke zin dan hè. Een aanval van De Rijp. Veel benen rond de 16. Robbert probeerde een combinatie met Jip maar deed dat met een bereidwillige tegenstander, de terugkomende bal was perfect op maat en Robbert nam de bal vol op zijn wreef. De bal zeilde met een schitterende boog over de graaiende handen van de Alliance keeper in de verre hoek, BWAMMMM, 0-1. Wat een heerlijke seizoenstart! En De Rijp bleef energiek veel meters maken. Prijzenswaardig of niet heel slim in deze zomerse hitte? Natuurlijk was het prijzenswaardig. Helaas was het, niet onlogisch, ook nog wat slordig. Veel foute passes en de nieuwe veldbezetting leverde ook de nodige misverstanden op. De gastheren kregen daarmee wat meer grip op het spel en de gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven. De goed coachende keeper Reece was kansloos op de inzet van de tegenstander, YEK, 1-1. Maar De Rijp was niet onder de indruk noch aangeslagen. Een inworp van Jip vanaf werd door Ole met een bekeken balletje achter de verdediging van de tegenpartij gelepeld. Milan was attent en tikte de bal vanaf de achterlijn met een tovernaarseffect tussen de palen en over de lijn, YAHOOO, 1-2. Wel was dat zijn laatste wapenfeit, want het duizelde achter zijn kuif en in zijn hersenpan. Geen risico dus, goed gedaan kerel! Herintreder Cas kon zijn debuut in de JO19-1 veld maken. De Rijp hield zich goed staande ondanks de hitte en de onwennigheden.

In de rust werd in de kleedkamer het spelverloop geëvalueerd en wat bijstellingen verricht met als doel om de punten mee naar De Rijp mee te nemen. De teams waren aan elkaar gewaagd, waarbij De Rijp wel wat meer de vuurpijl tactiek hanteerde en de tegenstander wat meer voetbal liet zien. Alliance kwam echter pas op gelijke hoogte na een vrij makkelijk gegeven vrije trap wegens (licht) vasthouden door een De Rijp verdediger. Op zo’n 20 meter bijna recht voor de goal mocht Alliance aanleggen en de bal belandde met een schitterende curve in de winkelhaak, onze Reece was wederom kansloos. Daarna liet Reece zijn klasse zien door een inzet van dichtbij uit de hoek te tikken en tot hoekschop te verwerken. De Rijp kwam er af en toe nog gevaarlijk uit maar het lukt niet meer om te scoren. Dat lukte de gastheren helaas nog wel. Ik tel de 71 ste minuut. Het was heel druk in en rond de 16 van De Rijp. Opeens stond er een aanvaller van Alliance wel heel erg vrij op de 5 meterlijn voor de neus van Reece, de aanvaller werd met een strakke inspeelpass gevonden maar Reece wist met een katachtige duik de inzet te pareren. MAAR … en FUK, de rebound belandde voor de voeten van dezelfde aanvaller en toen was onze keeper kansloos, YAKYEKYAK, 3-2. De Rijp zetten nog alles op alles en nam veel risico. De keuze voor gaan voor de punten was gemaakt, want geef nooit op. Jip werd nog een keer zeer onbesuisd neergehaald bij een mooie passeeractie, maar de scheids toonde clementie, waar dat op onbegrip van het slachtoffer stuitte. Ook deze energie leidde echter niet tot de in mijn ogen verdiende gelijkmaker.

Al met al een pittige wedstrijd en een mooie les. Jammer dat jullie niet beloond zijn voor jullie inzet. Jim, dank voor het invallen. Volgende week mogen we lekker thuis voetballen, dat betekent ook weer nieuwe kansen!  De ballen!

Alex de Graaf

VACATURE: LEIDER (M/V) JO19-1
Ben jij de m/v die ons, de JO19-1, bij onze wedstrijden wilt begeleiden? We zijn een leuk energiek team en natuurlijk zijn we als 17 en 18 jarigen al heel zelfstandig, maar we vinden het fijn als iemand ons kan helpen bij wat organisatorische en administratieve zaken rond de wedstrijden. Wie wil deel uitmaken van ons team? Meld je aan bij de Technische Commissie (Marcel Bommer) of trainer Danny Veenman.

ING

Schrijf een reactie