Home/Wedstrijdverslagen/Pluspunten! – verslag van de JO19-1

Pluspunten! – verslag van de JO19-1

Pluspunten! Toch vergeet De Rijp zichzelf te belonen in duidelijk betere 2e helft.

SV De Rijp JO19-1 – Olympia Haarlem JO19-1  2-4  (0-1)

Zondag 9 september 2018. Zowaar weer een mooie voetbaldag op deze 9de dag van de 9de maand. Nog lang geen prinsjesdag, de begroting is nog niet geheel op orde maar de contouren worden beter zichtbaar. Helaas moesten onze jongens het vandaag zonder Robbert doen, die nog te veel last had van zijn linker huig (ofzo). Luc (R.) was niet geheel okselfris, maar deze sterkhouder was er vandaag (zij het niet de hele wedstrijd) toch inzetbaar dankzij een stootkuurtje Doctor Oetker en H. Vogel . Zeer fijn was dat we een paar mannen van JO19-2 (Bjorn en Stijn) en 17-1 (Cas en Milan) beschikbaar hadden om op tijd verversing binnen de lijnen te kunnen brengen. Heren, dank hiervoor! Ook veel dank aan clubarbiter Ron, die bereid was de wedstrijd te leiden nadat de KNVB het had laten afweten met de aanstelling. Klasse Ron, je bent een topper.
Met bikkel teamplayer coach keeper Reece op doel (dat is nou eenmaal waar keepers ‘thuis’ zijn), bikkels defenders Bas, Luc (A.), Beau, Daan, kilometervreters Matthijs, Ole, Menno, Milan (V.) (ook van de tannis; die vlak voor aanvang van deze match nog ff clubkampioen werd . Ik zeg: Gefeliciteerd)! en speedy kanjers Jip en Cas (S.) begon de match tegen de fysiek sterke mannen uit Haarlem. Zij bleken niet alleen fysiek sterk maar ook zeer balvaardig en sterk in de passing. Maar lang kwamen zij slechts tot ‘de 16’ van De Rijp, dat dan weer wel. Want onze defensie is fit als een hoentje en onverzettelijk als een hunebed. De mannen coachen elkaar goed en durven de duels als kerels in te gaan, ook bij de stevige ‘gkasten’ van vandaag. Pech onderweg was voor onze ‘injury prone’ Matthijs, die stevig het duel in ging maar dat moest bekopen met een verrekking van zijn knie en een uitvalbeurt. Jakkes. Luc R moest daardoor eerder dan gepland zijn opwachting maken. Deze allround bikkel deed dat met verve. De Rijp moest helaas capituleren op een slimme en mooie driedubbele axul (volgens Hans van ZZ is dat iets met kappen, draaien, kappen, inhouden, versnellen, kappen, schieten) van de vaardige nr. 10 van de gasten. Op de inzet was ook onze goalie Reece kansloos. KAK, 0-1. Daarna liepen de gasten zich steeds weer stuk op de onverzettelijkheid van de energieke Rijper defensie en een attente goalie (en verdedigen begint bij de aanvallers; ook zij en de  mannen van het midden dekten hun opkomende man goed: teamwork)! De Rijp kwam een paar keer heel gevaarlijk door op de helft van de op dat moment nog sterkere tegenstander. Helaas lukte het niet om de keeper te verschalken. Ole zat er heel dicht bij met een lepe bal naar de hoek, maar ook zijn inzet werd gekeerd. Met een 0-1 ruststand was het tijd voor vocht en tactisch kundige praat.
Net als in eerdere seizoenen werd er door de thuisploeg in het 2de bedrijf uit een ander vaatje getapt. Nog steeds met veel energie, maar met meer lef en overleg en een beetje opportunisme. De Rijp drong sterk aan, de tegenstander bleek stug. En helaas verslikte de uitstekend spelende Daan zich in een dieptepass van de tegenstander, waardoor de 0-2 zomaar uit het niets op het niet verlichte scorebord werd aangetekend, YEK. De Rijp ging door waar het was gebleven: energiek in de duels en proberen de goal te maken. Dat lukte. Een voorzet van Jip werd door de goed opgekomen Menno snoeihard tegen de touwen gejaagd, de verbouwereerde keeper met oorsuizen achter latend. Tenminste, dat was zijn bedoeling. Nog net beroerde hij de voorzet, waardoor de bal heerlijk langzaam achter de – dat wel – verraste keeper belandde, in het netje! 1-2! YES. D’rop en d’rover was de gedachte. De Rijp creëerde kans op kans, waarbij veel gevaar ook vroegtijdig werd afgevlagd door een uiterst ijverige assistent. Helaas lukte het niet de keeper opnieuw te verschalken. En toen trad een oude voetbalwet in werking. Als je zelf niet scoort … Een vrije trap van iets buiten de ‘16’ van De Rijp, rood wit muurtje. Wederom (zie verslag vorige week) was het schot fraai en belandde de bal buiten bereik van keeper Reece tussen de palen. Weer was de marge 2. En ondanks het sterke spel van onze jongens, waar eerst Bas (bovenbeentje), daarna Luc R (lamme enkel) en Ole (op) werden vervangen door Stijn, Bjorn en Milan H., wist de tegenstander tegen het wedstrijdbeeld in, nogmaals te scoren, 1-4. Dat was geflatteerd gezien het wedstrijdbeeld in deze helft. Gelukkig was het schitterende slotakkoord voor De Rijp. Menno speelde de bal diep, Cas zette de verdediging onder druk en de bal kwam in de voeten van Jip. De spits van dienst twijfelde geen moment, pakte de ruimte en haalde met zijn linker snoeihard uit (hij wel) en de bal spatte achter de keeper in de lange hoek tegen het net, BWAMMMM, 2-4. In de slotfase viel Cas in voor Cas. Helaas lukte het niet meer de AnschlussTor te maken, de tijd zat erop.
Mooie wedstrijd mannen. Allemaal hartstikke goed gewerkt en naar mijn onbescheiden mening zie ik heel veel pluspunten ten opzichte van vorige week. Helaas nu nog geen rendement. Laten we volgende week de punten tegen Almere maar eens in De Rijp houden. Ron, hartstikke bedankt voor het leiden van de wedstrijd. Goed gedaan. Ajuus!  S.G. Rijver.

OPROEP: voor onze JO19-1 zoeken we een leid(st)er die het team kan helpen met wat administratieve en logistieke zaken bij en rond onze wedstrijden. Sta jij op? Laat ons niet in de steek! Dit is een gouden kans om met ons (wij zijn een mooi stel) en een kundige coach er een leuk seizoen van te maken. Meld je aan bij de Technische Commissie of je zoon

ING

Schrijf een reactie