Home/Wedstrijdverslagen/Verslag JO19-1: het voetbal wordt steeds beter

Verslag JO19-1: het voetbal wordt steeds beter

Hete oliebollen spelen kermisklanten JO19-1 parten, het voetbal wordt steeds beter!

SV de Rijp JO19-1 – Forza Almere JO19-1            3-4 (1-2)

Zondag 16 september is een mooie zonnige kermiszondag. FIT staat vandaag vooral voor Feest Inde Tent. Als stand in co-coach te horen dat half zes het bed gevonden werd (die van deze ochtend, dat dan dus!) is toch ff schrikken. Heel prettig was dat assistent trainer/coach Danny ondanks zijn eigen blessure de afwezige hoofdcoach/ trainer Mart kon vervangen. Ook heel prettig was dat bijna iedereen beschikbaar was. Alleen LucR was nog te geblesseerd om te kunnen spelen. Maar niet iedereen was helemaal okselfris. Bas en Matthijs en in mindere mate Robbert waren twijfelgevalletjes. Kanjers Stijn en Bart waren als invallers bereid gevonden het team te helpen. Top mannen! Speelminuten gegarandeerd!! De tegenstander kwam van behoorlijk ver. Almere. Wederom een fysiek sterk team met snelle mannen voorin. Maar die hebben wij ook! De wedstrijd stond onder leiding van de ervaren arbiter Twan, geassisteerd door 2 uiterst bekwame assistenten.

De gasten – met windje in de rug – drongen de thuisploeg behoorlijk op eigen helft. Daar wordt De Rijp niet zenuwachtig van. Laat maar komen. Posities kiezen, wedstrijd lezen, wie staat op wie. Resten gerstenat bleken voor velen goed voor de nodige brandstof. Een minderheid had zich voorbereid met een lekkere bananensmoothie. De gasten liepen zich ondanks het optische overwicht telkens stuk op de hechte Rijper defensie. Toch kwamen zij op voorsprong door een mislukte pass in de laatste lijn. FLUT, 0-1. Ook daar worden onze jongens niet koud van. Kop op en doorgaan! Dat gold niet voor Bas die gekwetst naar de kant moest. Matthijs  kwam voor hem binnen de lijnen en bracht nieuwe energie. Een verre uittrap van Reece, doorkoppen van Cas en een fenomenale sprint van Jip waarbij hij sterk de FA verdedigers van zich af wist te houden en een heerlijke uithaal betekende de plotselinge gelijkmaker, HA, 1-1. De gasten waren geschrokken en gewaarschuwd. Hun spelletje bleek weinig effectief. Toen moest Milan de strijd staken; hij was moegestreden en aangeslagen en werd vervangen door Stijn. En weer hielp een misverstand – weer zo’n hete oliebol van De Rijp – de gasten op voorsprong, KAK, 1-2. En weer moest de thuisploeg zich herstellen. Maar eerst was het rust, waarin de energiebalans werd opgemaakt en limo getankt.

De Rijp begon direct energiek aan de tweede helft, nu zij met windje in de rug. Geen vuurpijlen maar overdacht samenspel, waarbij Ole weer zeer sterk zijn stempel drukte (zonder de anderen tekort te willen doen hoor)! Dat betekende ook wat omzettingen, maar de Rijpers zijn flexibel. Cas werd gewisseld door Bart. Weer nieuwe energie en impulsen. Corner voor De Rijp; Bart schampte de bal terwijl Beau wilde inkoppen maar nu ook de bal nipt schampte en toen sloeg de bal via een FA verdediger tegen de touwen, YESSSS heerlijk en een verdiende beloning, 2-2. Toch ging het even later weer mis. Waar 2 vechten om … ging de FA aanvaller met de bal aan de haal en hij faalde niet oog in oog met keeper Reece. FLUT, 2-3. De Rijp gaf zich niet gewonnen. De tegenstander probeerde met snelle uitbraken de vooruit spelende Rijpers te verrassen. Maar dat deden ze niet erg slim. De pass kwam steevast te laat of de snelle aanvallers liepen te vroeg. Zelfs Stevie Wonder kon dat keer op keer zien (de publieke frustratie werd helaas en onterecht afgereageerd op de assistent arbiter, gelukkig bleef die onverstoorbaar en kundig zijn werk doen). Een wel correcte goed uitgevoerde counter werd door Beau in de beruchte ‘16’ met een fantastische sliding op de bal onschadelijk gemaakt. De fopduik werd niet doorzien en de gegeven penalty werd knap ingeschoten, BAH, 2-4! Kort daarna liet Menno zijn team en begeleiders en Rijper supporters schrikken. Ademnood en pijn in de borst is een slecht signaal (gelukkig bleek het later loos alarm), De Rijp ging met 10 man verder, want de wissels waren op. Matthijs raakte bij een actie ook aangeslagen en stonden er eigenlijk nog maar 9 Rijper strijders binnen de lijnen. Ondanks deze handicaps lukte het de thuisploeg nog gas te geven. En onder deze druk leverde een FA verdediger de bal op maat in bij Robbert die dit kadotje met graagte uitpakte, BOEM, 3-4. Een morele opsteker, helaas was de tijd te kort om nogmaals de gelijkmaker te forceren, dus was dit ook de eindstand. Erg knap gedaan mannen. Reece, Daan, Luc A, Beau, Bas, Milan, Ole, Menno, Matthijs, Robbert, Cas, Jip en invallers Stijn en Bart, petje af!  Nu maar hopen dat de blessures goed kunnen herstellen komende week, want volgende week begint de competitie !! Ook lekker thuis, 14:30 uur, SV Spartanen uit Wognum komen op bezoek. Liebe Grüsse, Herr Prof. Dr. Ir. H.A.W. Keye. 😉

NB: vergeet ik bijna nog de midweekse oefenwedstrijd tegen SC Vrone JO19-1 te vermelden. Voor de supporters die de weg naar het mooie SV de Rijp complex hadden genomen werden rijkelijk beloond. Onder toezicht van de kundige arbiter Ron werd Vrone met uitstekend veldspel van het kastje naar de muur gestuurd. Luc A opende de score met een schitterende poeier van afstand in de winkelhaak. Dat was de opening van het bal, waar Jip 3x het net wist te vinden, Cas zijn eerste goal aantekende, Beau schitterend binnen kopte en Milan voor het slotakkoord zorgde. Lekker! En lekker dat er weinig tot niets werd weggegeven en daarmee heel veel pluspunten waren te plakken. Heeft u geteld? Inderdaad, 7-0: Spaarkaart bijna vol.

ING

Schrijf een reactie