Home/Senioren/Simpele zege in Krommenie

Simpele zege in Krommenie

SV De Rijp 1 heeft bij de start van het seizoen 2018/19 een eenvoudige overwinning geboekt tegen Sporting Krommenie. De door blessures geteisterde tegenstander was op eigen grondgebied kansloos in het treffen met de ploeg van trainer Peter van der Zwaan: 0-5. Daarmee kwam Krommenie nog goed weg. Want met name in de tweede helft verzuimde De Rijp de score richting de dubbele cijfers op te voeren.

Zowel het team als Van der Zwaan heeft dit seizoen slechts één doel voor ogen: kampioen worden. De Walvisvaarders willen niet meer afhankelijk zijn van de nacompetitie. Met Mikey Hoffs in de gelederen heeft de ploeg aan kwaliteit gewonnen. Hij kan immers het verschil maken. Dat bleek ook in Krommenie. Drie keer was Mikey trefzeker, zijn eerste hattrick al in de eerste wedstrijd. Van der Zwaan vraagt zich wel af of hij tegen de wat sterkere opponenten zo aanvallend kan blijven spelen als in de voorbereiding en ook afgelopen zondag. Voor een wat behoudender concept zal hij moeilijke keuzes moeten maken.

Want ook Stijn Deitmers was in Krommenie op schot met twee doelpunten en verzorgde bovendien een assist. Nick Visser speelde een wat ongelukkige wedstrijd, maar de clubtopscorer van vorig seizoen met 27 competitietreffers zal ongetwijfeld zijn draai weer vinden.

Na een pass van Jos Schrama, teruggekeerd in het hart van de defensie waardoor Bas Koster weer als vanouds op 6 speelde, opende Mikey al in de beginfase de score.  Door goed in te schuiven naar het middenveld stond Jos ook aan de basis van Mikey’s tweede goal. Een moeilijk te verwerken voorzet van Nick schoot hij fraai in. De 0-3 ontstond na een fenomenale aanval die begon bij Mikey, De razendsnelle aanvaller speelde de bal naar Wesley Rollman, ging vervolgens diep en was juist op tijd om de direct gespeelde bal weer te ontvangen en vrij op het doel af te stormen. Mikey gunde de meegelopen Stijn vervolgens de treffer.

In de tweede helft daalde het niveau. De Rijp hanteerde te veel de lange bal en was ook niet scherp meer. Mikey maakte uit een pass van Stijn 0-4 en tien minuten voor tijd schoot Stijn zelf de bal als een kanonskogel in het net. Nick en Thom Rijser misten nog kansen voor open doel, waardoor 0-5 ook de eindstand werd. Een goede, maar weinig zeggende start. Zondag komt het versterkte Alcmaria Victrix op bezoek dat gehakt maakte van Duinrand (7-2). Dan zal iets meer duidelijk worden over de krachtsverhoudingen dit seizoen in de Vierde Klasse B.

Erik Oudshoorn

ING