Home/Senioren/Onnodige nederlaag tegen WSV

Onnodige nederlaag tegen WSV

SV De Rijp is zijn ongeslagen status in de Vierde Klasse B kwijt. WSV ’30 bleek aan de Jan Ploegerlaan te sterk (2-3). Het was de eerste thuisnederlaag sinds de terugkeer in de Vierde Klasse in september 2017. Na afloop heerste een verslagen stemming in het kamp van de Walvisvaarders. Maar ook luidde de opvatting dat dit een totaal onnodige nederlaag was. Frustrerend aan de ene kant, maar anderzijds een reden om deze zeperd als een incident te beschouwen. Al zal er zondag een beter De Rijp nodig zijn om Zeevogels op eigen terrein te verslaan.

In het eerste half uur leek het team van Peter van der Zwaan een gemakkelijke overwinning te behalen. WSV werd onder druk gezet en creëerde zelf geen kansen. De Rijp kwam op voorsprong dankzij een voorzet van Wesley Rollman waarna Menno Meijland de bal voor het intikken had. Maar zes minuten later zorgde De Rijp er zelf voor dat WSV op gelijke hoogte kwam en weer hoop kreeg op een goed resultaat. Thom Rijser maakte een fout op links en dat was allemaal niet zo erg geweest als Valentijn Jonk niet de bal met een pirouette voor het doel wilde vrijspelen. Dat mislukte en na een kluts gleed de bal in het doel achter Jos Timmer. Voor de rust had Bas Koster nog een grote kans, maar zijn schot ging over.

Dat was kort na de pauze ook het geval met de penalty van Mikey Hoffs. Vijf minuten later maakte de clubscorer die misser goed door het voorbereidende werk van Menno vakkundig af te ronden (2-1). Zijn negende treffer dit seizoen. Helaas bleef het daar in deze wedstrijd bij. Mikey stuitte nog een keer op de doelman en had ook nóg een strafschop verdiend, maar zoals wel vaker liet hij zich niet vallen en daardoor gaf de verder goed fluitende arbiter Brandsma hem niet het voordeel van de twijfel. Ook Menno en Wesley hadden nog levensgrote kansen. Aan de andere kant van het veld sprongen de energieke jonge aanvallers van WSV wel efficiënt met de ruimte en de kansen om. In de 66ste en 71ste minuut trokken ze de winst naar zich toe.

Ondanks de nederlaag blijft SV De Rijp koploper in de Vierde Klasse B. Alcmaria Victrix verloor verassend van RCZ (2-1).  Maar Saenden, dat Sporting Krommenie met 3-2 versloeg, zit De Rijp op de hielen. Een nieuwe uitglijder bij Zeevogels kan dan ook vervelende gevolgen hebben.

Erik Oudshoorn

ING