Home/Geen categorie/Verslag JO19-1: Eerste helft en daarmee punt gewonnen

Verslag JO19-1: Eerste helft en daarmee punt gewonnen

LSVV JO19-1 – SV De Rijp JO19-1                    1-1 (0-1)

Zondag 28 oktober Zuid-Scharwoude. De Heer sta ons bij, de kerk van Sint Johannes de Doper Geboorte is groot genoeg. Beetje protserig eigenlijk, zo’n enorm bouwwerk in een nou ook weer niet supergrote gemeente, dat zijn schaduw gelukkig niet over het speelveld wierp. Hoewel… de zon was best wel fel en uw verslaggever had zijn cap (met klep) ingewisseld voor een muts (zonder klep).

Met een zwaar gehavende en daardoor uitgedunde selectie meldde onze JO19-1 zich bij gastheer LSVV. En omdat de captain – aangekondigd dat zeker – naar winterse oorden was gefahren (Skilehrer, jawohl) was het dankzij de hulp van JO19-2 revelatie Remco en JO17-1 bikkel Milan H. (die gister ook al een wedstrijdje achter had gespeeld) dat onze JO19-1 toch nog met 11 man aan de aftrap verscheen.

Met Bruce op goal, dankzij een Uber Houdini act van chauffeur Loek was de keeper toch beschikbaar (dankdankdank), bikkels Daan, Menno, Luc A, en Luc R in de defensie, Matthijs, Milan en Ole op het middenveld en Robbert, Cas en Remco in de voorste linie en verder alleen gekwetsten op de bank en tribune, was er sprake van een zeeer afgeslankte en kwetsbare selectie. Jaja, Reece, Bas, Milan V. en Jip waren de geblesseerden (niet te verwarren met ‘the blessed’, want dat betekent in deze context eigenlijk het tegenovergestelde, ondanks St Johannes dDG).

De Rijp begon voortvarend onder stuwende leiding van 2de captain Menno. Eerst een paar plaagstootjes. Maar al snel gooide Robbert de trukendoos open. Met een Zidaantje op de achterlijn won hij een hoekschop. Die nam hij zelf. De bal kwam perfect op het hoofd van Menno, die deed een kunstje hooghouden en een 1-2-tje met zichzelf en kopte nog een keer terug de doelmond in voor de voeten van de heel attente Matthijs die de bal met zijn fenomenale linker hoog in de touwen joeg, BWAAMMMM, 0-1. Wat een heerlijk begin was dat! En in tegenstelling tot een week geleden waar De Rijp zich terug in de wedstrijd moest vechten, was het nu misschien wel iets te snel een voorsprong. Want LSVV gooide er een schepje bovenop en De Rijp begon wat meer achteruit te lopen. Onnauwkeurig passing, een neiging tot galleryplay, was het gemakzucht, zelfoverschatting, onderschatting van de tegenstander? Op slag van rust liet Bruce zijn klasse zien. Met een katachtige reflex tikte hij de LSVV inzet onder de lat vandaan. Ongeveer zoals Thibaut Courtois hem later die middag tijdens El Clásico #barrma na deed.

Het tweede bedrijf had LSVV windje mee. De Rijp kon aanvallend weinig meer brengen. Remco haalde alles uit zijn ranke lijf om het de gastheren lastig te maken. Moest zijn inzet bekopen met een bal van dichtbij op z’n sixpack (gelukkig niet lager kerel)! LSVV werd eigenlijk ook niet echte gevaarlijk door sterk verdedigen van De Rijp. De duels werden wel wat feller, want LSVV zag dat De Rijp worstelde met de vorm en dat er wat meer te halen viel. En ondanks de onverzettelijkheid en het harde werken van De Rijp, was het niet onterecht dat LSVV de gelijkmaker binnen werkte uit een strakke voorzet uit een vrije trap vanaf ongeveer de middellijn. LSVV had aan de strijdkreten te horen “Nu we maken ze kapot” en “Nu gaan we ze slachten” snode plannen. Dat probeerden ze ook, maar de onverzettelijkheid van De Rijp, in alle linies, maakte dat dat LSVV niet lukte. Na het eindsignaal ploften een aantal Rijpers toch wel een beetje stuk ter aarde. Het was knap dat onze rood witten uiteindelijk een punt uit deze strijd vandaan sleepten.

Mannen, ik ben trots op jullie! Menno toonde zich een uitstekend captain die voorop ging in de strijd. Remco en Milan, ongelooflijk bedankt voor jullie hulp en harde werken in deze lastige wedstrijd. Petje af! Ook dank aan onze invalvlaggistent Frank, uitstekend gedaan! Voor volgende week maar hopen dat de ziekenboeg weer wat leger is, Grashoppers zijn dan te gast in De Rijp. Sportieve groet, #viscabarca #hahamadrid en #hupmax #f1mex BAiBAi

ING

Schrijf een reactie