Home/Senioren/Nieuwelingen stelen de show

Nieuwelingen stelen de show

Was dit de frontlinie van het toekomstige SV De Rijp? In de slotfase van het duel met Duinrand S (5-1) bestond de aanval van de trotste koploper uit Milko Laan, Mike Poel en Rick Waal. De apotheose kwam vier minuten voor tijd toen de laatste zijn invalbeurt glans gaf met een prachtig doelpunt. Hij schoot de bal van afstand hoog en hard in de touwen. Tot vreugde van zijn vrienden op het terras, die na afloop luidruchtig scandeerden ‘Rick Waal bedankt’.
Dankzij de schorsing van Stijn Deitmers (twee duels) debuteerde Mike Poel in de basis. De spits kon terugzien op een prima wedstrijd waarin hij twee keer scoorde. Natuurlijk miste Mike voor het doel af en toe wat overtuiging en handelingssnelheid, maar dat was niet verbazingwekkend voor een nieuweling.

Aanhangers van SV De Rijp, die zondag wat later binnenkwamen op het sportpark, zagen tot hun grote schrik dat de Walvisvaarders met 0-1 achter stonden tegen laagvlieger Duinrand S. Geheel tegen de verhouding in hadden de bezoekers uit Schoorl de leiding genomen. En de 0-1 voorsprong gaven ze niet zomaar af. Ondanks ongeveer acht opgelegde kansen voor De Rijp in de eerste helft. En er volgde ook een gemiste penalty waarbij Thom Rijser te veel ‘telefoneerde’ met de keeper.
De ommekeer kwam echter tóch nog in de eerste helft. Na een voorzet van Wesley Rollman – weer hij – frommelde Nick Visser de bal in het doel, zijn negende dit seizoen. En kort voor rust gaf Nick voor op Mike die 2-1 in kopte. Zijn eerste treffer in De Rijp 1.

Veldoverwicht

Na rust maakte Menno Meijland al snel 3-1 waarbij Nick en Thom de voorbereiding verzorgden. Het duurde vervolgens wel lang voordat SV De Rijp zijn veldoverwicht weer in een doelpunt kon uitdrukken. Pas in de 82ste minuut was het Nick die Mike in staat stelde zijn tweede goal te maken. En het slotakkoord was dus voor Rick.
Behalve de entree van de youngsters geen wedstrijd om lang bij stil te staan. Van groter belang was eigenlijk de nederlaag van Alcmaria Victrix bij Zeevogels (2-1) waardoor de Alkmaarders op zes verliespunten zijn gekomen van De Rijp. Ons vlaggenschip speelt nu twee keer achter elkaar een uitwedstrijd. Zondag tegen RCZ in Zaandam en een week later tegen Saenden in Wormerveer om de eerste periodetitel.

Erik Oudshoorn

ING