Home/Senioren/Nick en Mikey, een superduo

Nick en Mikey, een superduo

Twee wedstrijden moest Mikey Hoffs vanwege zijn rode kaart bij Zeevogels langs de kant noodgedwongen toekijken, maar zondag mocht hij weer meedoen. En dat heeft tegenstander RCZ geweten. Met vier goals loodste de rappe aanvaller SV De Rijp langs de ploeg uit Zaandam. Het hadden er meer kunnen zijn, als hij niet na een half uur op de doelman van RCZ was gestuit en als hij niet in de tweede helft Nick Visser een doelpunt had gegund, terwijl hij zelf de bal in een bijna leeg doel kon schieten. Mikey heeft nu veertien treffers in acht duels achter zijn naam staan, een gemiddelde van 1,75 goal per wedstrijd.

Het werd uiteindelijk bij laagvlieger RCZ 0-6, mede ook door het wederom zeer sterke optreden van Nick die zelf met een prachtige kopbal de score opende en in de tweede helft bij drie doelpunten een assist verzorgde. Welke ploeg in de Vierde Klasse heeft twee topaanvallers als Nick en Mickey, die na tien duels samen goed zijn voor 24 goals?

Intitiatief kwijt

Beide spelers waren echter in de tweede helft hard nodig om het verschil te maken. In het eerste bedrijf raakte De Rijp na de 0-2 het initiatief volledig kwijt. Het zag er aanvankelijk nog veelbelovend uit. Twee keer stond Wesley Rollman aan de basis van een treffer. Na een corner bracht hij Nick in stelling en rond de 23ste minuut stuurde hij Mikey met een perfecte dieptepass naar 0-2. Maar vervolgens hadden de beweeglijke en vaak ook technische voetballers van RCZ het beste van het spel. Met name doordat het middenveld van de Walvisvaarders het liet afweten. Wesley was ondanks zijn inbreng bij de doelpunten niet helemaal fit, Menno Meijland had een offday en Bas Koster moest zich vooral bezighouden met verdedigend werk. Wellicht daardoor werd veel te vaak de lange bal gehanteerd. Kort voor rust leek RCZ verdiend op 1-2 te komen, maar doelman Jos Timmer redde bekwaam.

In de pauze appte oud-trainer Guus Sarelse – nog steeds fan van De Rijp maar hij zat thuis naar Feyenoord-PSV te kijken – dat het nog 0-5 zou worden. ‘Want er gaan meer ruimtes ontstaan.’ Niets bleek minder waar. Een pass van Nick werd door Magic Mikey verzilverd. Twee minuten later stelde Nick Wesley in staat 0-4 te maken. RCZ was toen de moed in de schoenen gezonken. Weer Nick met Mikey bij 0-5 en het slotakkoord mocht er ook zijn. Menno stuurde Thom Rijser weg op de linkerflank. Hij trok de bal goed voor waardoor Mikey alleen maar op de juiste plek hoefde te staan.

Apotheose

Zo bleef SV De Rijp de trotse koploper in de Vierde Klasse B. Maar zondag volgt de apotheose van de eerste seizoenshelft. Dan kan bij het sterke Saenden, dat slechts twee punten minder heeft, de periodetitel worden behaald. Een gelijkspel is daarvoor voldoende, maar een overwinning betekent dat De Rijp met een comfortabele voorsprong de winterstop in gaat.

Erik Oudshoorn

ING