Home/Jeugd/Volendam MD1 – SV De Rijp MD1

Volendam MD1 – SV De Rijp MD1

31 augustus 2013

Vorige week hadden we de 1e bekerwedstrijd tegen Purmerend op de nieuwe kunstgrasmat.
In een sidderende, bloedhete wedstrijd, werd nipt met 1-0 gewonnen.

Na een eerste spannende week op de middelbare school voor de meeste van onze speelsters, moesten de meiden weer vroeg uit de veren. Om 8 uur moesten we richting Paling City vertrekken, waar we om 9 uur aftrapte voor de  2e bekerwedstrijd. In verband met een tekort aan speelsters, mochten we Nicole lenen van de D1. Met een grote supportersgroep aan de zijlijn, begonnen we voortvarend aan de wedstrijd.
Binnen 13 minuten had Sanne haar eerste zuivere hattrick van het seizoen te pakken. Door op tijd bij haar verdedigster weg te lopen, kwam ze keer op keer vrij voor de keepster, en rondde het dan beheerst af. Naarmate de wedstrijd vorderde, kwam het hele team los.

Er werd strak gedekt bij balverlies en breed gespeeld als we in balbezit waren. Shanna, Millo (een topper in het nemen van corners), Susan en Nicole zorgden voor een hechte verdediging. Met als rots in de branding Sam op doel. Op het middenveld stonden Rosaly, Joyce, Dominique en Britt onder leiding van Judith. Zij bezorgden steeds de ballen bij Jella, Tooske en Sanne. Na de hattrick scoorden we nog vier doelpunten, 1x Judith en 3x Sanne.  Voortijdig floot de scheids af en gingen we met een 0-7 de rust in.

Om Sam niet het gevoel te geven, voor niets naar Volendam te zijn gekomen, moest de achterhoede haar in het spel betrekken. Met mooie driehoekjes via Sam, werd er rust en ruimte gecreëerd.  Die ruimte werd optimaal benut. Met een ontketend De Rijp, werd het ene na het andere doelpunt gemaakt. Er werd nog 6 maal gescoord, 2x Sanne, 2x Nicole en 2x Judith.

Verder konden we de voorsprong niet uitbouwen. Bijna tien minuten voor tijd werd er afgefloten en verlieten we het veld met een 0-13 overwinning.

Meiden, jullie hebben goed gespeeld. Ga zo door (ook op de trainingen!!!).  Nicole, bedankt voor je inbreng in deze wedstrijd. Top!

Volgende week WSV ’30 thuis. Altijd lastig.

Maurice

ING