Home/Jeugd/3x De Rijp C1

3x De Rijp C1

Uitstekende triple klapper van geheel vernieuwde C1. FF inhaal(ver)slagje.

Maar eerst een korte quiz. Vraag 1:  Hoe snel kun je scoren? Vraag 2: hoeveel kun je scoren in een wedstrijd? Vraag 3: wat doe je als je tegenstander op de middenstip met je wil schuifelen? Lees verder voor antwoorden

Deel 1. Beker. Zaterdag 24-8-‘13. SV De Rijp C1 – RCZ C1 …. 24-0 (17-0). Ja u leest het goed. De wedstrijd die na 24 seconden geen wedstrijd meer was… Eindelijk mocht onze geheel vernieuwde C1 aantreden op het schitterende kunstgras hoofdveld. De jongens waren vet gretig en scherp. Een uitstekende warming up. En al snel bleek de tegenstander een maatje of 24 te klein voor de ontketende thuisploeg. De doelpunten vielen als rijpe appels. Gelukkig kon scheids Ron de tel wel bijhouden. Om het verblijf op het mooie veld toch wat te rekken (ja, wij willen graag doorspelen) en het nog op iets van een wedstrijd te laten lijken werd een unieke deal gesloten. De tegenstander ging de 2de helft met 14 man spelen. Kleinere ruimtes vragen om meer precisie en snellere combinaties. Dat lukt. Het moraal van de tegenstander zakte steeds verder weg omdat De Rijp het net nog steeds makkelijk wist te vinden. Eén nadeel aan het kustgrasveld. Keeper Beau kon de barbecue niet ontsteken. Maar alleen omdat kunstgras smelt ! Jammer voor ons, geen gegrilde kipsaté, bieflapjes of ananas.

Deel 2. Oefenpot. Dinsdag 27-8-13. Ilpendam C1 – De Rijp C1. Voor de ‘oude’ garde een gewone oefenpot, voor de jonkies misschien ook wel een kans op revanche. Voor de ogen van het legioen van de C1 voltrok zich een waanzinnig heerlijke pot voetbal. Deze avond was het Ilpendam die het op belangrijke momenten fysiek werd afgebluft (Ik verzeker u: dat is wel eens anders geweest). Maar niet alleen fysiek zat het goed bij De Rijp. Ook het samenspel was een genot om te zien. Mooie combinaties, snelle balcirculatie en uitstekende passing bleek teveel voor de gastheren (en dame). Zelfs de altijd zeer hoorbaar aanwezige coach viel op enig moment stil. Met een eindstand van 8-1 konden we tevreden terug naar De Rijp. Hoewel. Luc Rijser was de pechvogel van de avond. Bij een onschuldig lijkend duel (duw in de rug) viel hij ongelukkig voorover en verkeerd op zijn handen. Met een zeer pijnlijke pols moest hij naar de kant. Toch maar even voor een foto naar het ziekenhuis. Daar bleek zijn rechter pols gebroken. Vet balen, want nu moet hij 6 weken in het gips. Heel veel beterschap Luc!

Deel 3. Een prachtige datum voor cijferfreaks: 31-8-13. VV Assendelft – SV De Rijp C1     0-5 (0-1). Na ca. 10 (!) seconden lag de bal al het doel van Assendelft. Een verdedigingsfout werd als cadeautje dankbaar uitgepakt door  Jip. Toch werd deze wedstrijd geen afmaakpartij. Onder een heerlijk zonnetje werd er in Assendelft Zuid een echte wedstrijd gespeeld. De thuisploeg zat ‘er’ kort op en met snelle beentjes waren de spitsen lastig en de verdedigers soms ook. Maar onze C1 was vandaag gewoon beter en efficiënter. Het team blijkt een flinke dosis aan kracht, onverzettelijkheid, snelheid, voetballend vernuft en teamgeest te herbergen. Captain Nick gaf geen krimp. Zijn directe tegenstander werd er zo moe van dat hij steeds werd afgetroefd dat hij – tot ergernis van een teammaat – steeds ging liggen. Keeper Beau was op de momenten dat het  moest zeer attent. Hij hield de nul met enkele uitstekende reddingen. Na de rust wist De Rijp het krachtsverschil niet alleen in balbezit en kansen maar ook in doelpunten uit te drukken. Kick wist 2x het net te vinden. “Ik kon ze gewoon intikken”, zei de attente spits na afloop. Eén goal kwam uit de rebound na een goede inzet van Jip, de ander uit een heerlijke voorzet van Benk. Maar je moet er wel staan, dat is een kwaliteit! Sam beloonde zichzelf en zijn team voor zijn harde werk door tussen een woud van benen het net met een verwoestend schot te vinden. Het slotakkoord was voor de onverzettelijke Stan die met een mooi schot van afstand de keeper testte op sprongkracht. Faal. De bal sloeg als een granaat boven de tevergeefs grabbelende handen van de goalie in het doel. Maar zonder de uitstekende Beau (vL; onverzettelijk en steeds een stapje voor op zijn tegenstander), Djai (lekker opstomen langs de lijn. En best wel gaaf als je kuif gewoon in model blijft na een kopbal), Jochem (heerlijk combineren met Stan), Kevin (rust en overzicht, uitstekende steunpilaar), Luc (sterke vlo aan de bal) en Cas (nieuwe stek, beetje zoeken, maar een paar heerlijke steekpassjes) was het natuurlijk nooit gelukt. Ook de geblesseerde Luc was mee als steun voor zijn team. Ook dat is teamgeest. O ja. Hier nog het antwoord op vraag 3: Je vraagt of hij je wilt loslaten, doet je armen wijd en roept vragend “Hee scheids? Wat moet ik hier nou mee?” Gewoon doorvoetballen dus.

Groetjes uit Graft.

ING