Home/Jeugd/“De Geest is Uit de fles” : de A2 blijkt een eenheid te zijn…….

“De Geest is Uit de fles” : de A2 blijkt een eenheid te zijn…….

De voorbereiding op de tweede wedstrijd voor de beker uit bij Uitgeest  had heel wat voeten in de aarde. Jelle had teveel last van zijn lies, Abel teveel van zijn hamstring en Daan was gestopt….dachten we! Tot onze blije verrassing stond hij vandaag op de parkeerplaats. En we hebben er vandaag met zijn allen voor gezorgd dat hij niet meer weggaat. Met 11 man en twee leiders, die donderdag een privéles van Junior  in positiespel hadden gehad,gingen we de strijd aan. Nu konden we de mannen ook uitleggen wat we met dit elftal vol potentie ( voetbaltechnisch gezien dan) van plan zijn. Met een ruit op het middenveld is het de bedoeling dat we voor het doel moeten komen, en er niet al moeten zijn. We hebben snelheid, techniek en inzicht dus dat moeten we optimaal kunnen benutten.  Met Abe linksachter en DJ rechtsachter hebben we twee bijters die ook in de opbouw hun mannetje kunnen staan. Met Frank in de achterhoede als laatste man in een vrije rol hebben we een snel slot op de deur. Als je daar dan Bart voorzet wordt je vanzelf enthousiast. Hij kan zich helemaal uitleven. van voor naar achter van links naar rechts! Mauro, Hidde, Duncan & Miquel moeten op het middenveld de ruimte benutten die ontstaat als je Dyiri & Daan voorin bij de laatste mannen posteert. Het was een gelijk opgaande strijd met kansen over en weer.  Gelukkig geen camera op de doellijn! We gingen rusten met 1-0 achter maar het geloof bleef omdat we als team lekker bezig waren. Daan roste de 1-1 op zijn Daans binnen. Een briljante actie van Dyiri bracht ons op voorsprong. Twee man voorbij en met links loepzuiver in de linker beneden hoek. De nieuwe gelekaartenregel gaf ons tot twee keer toe het voordeel om met een man meer te kunnen spelen. Toch waren zij gevaarlijk genoeg om de 2-2 achter Tim Te krijgen. Iedereen was behoorlijk kapot, Tim kon geen bal meer trappen en Abe kon, op zijn verjaardag, ook bijna niet meer lopen. Maar het was voor Paul en mij heerlijk om te zien dat de A2 zelf de oplossingen bleef zoeken.  Na de wedstrijd even een emotioneel moment voor de leiders. 10 jaar geleden trakteerden we op chips in de kleedkamer, nu was dat 9 bier & 2AA, gloep…..

Paul & John, 4ever young

ING