Home/Jeugd/Een klein verschil wordt breed uitgemeten, in het nadeel van de B3

Een klein verschil wordt breed uitgemeten, in het nadeel van de B3

Zondag speelden we weer in de beker poule, nu tegen een tegenstander uit Amsterdam-oost, Tos Actief B2. Zijn er in de buurt dan geen tegenstanders te vinden? Dit team had net als wij kansloos verloren in de vorige poule wedstrijd en dus hoopten we op een mooie wedstrijd met spanning.

En dat viel tegen. We verloren dik: 10-2 en ik vond ons wat tegenvallen. Waar vorige week nog gevochten werd tegen een veel betere tegenstander was het nu af en toe wat slapjes. Er was verschil in kwaliteit, eerlijk is eerlijk. Maar, anders dan vorige week (en volgende week), het verschil was niet zo groot. Dat verschil zat hem in de tijd die we nodig hebben om te voetballen. Als we bij iedere speler 1 a 2 seconden meer tijd zouden hebben dan ging het goed. Maar die tijd kregen we niet en daardoor waren we vaak net een stap te laat, verloren we veel duels en werd er onzuiver gepaast. En zo liepen we achter de feiten aan.

Het eerste kwartier was er evenwicht. Daarna kwam Tos op voorsprong, vooral door snelheid in de uitbraken en een beetje mazzel bij de afronding. Maar met rust was het inmiddels 0-5 en dus was het stil in de kleedkamer.

In de tweede helft ging het beter. Direct al knalde Rene een vrije trap met effect de kruising in en dat gaf toch wat energie. In de 6e minuut kwam de spanning bijna terug toen Tim prachtig passte op Rolf die bijna scoorde.

Helaas verloren we daarna weer het initiatief. De achterstand liep snel op tot 9-1. Het veld werd lang, aan beide kanten ontstonden kansen. Het middenveld was moe gestreden. In de 34e minuut passte Olaf op Rolf die de 2e goal maakte. Op het eind van de wedstrijd maakten we er bijna nog een. Eerst schoot Rene op de keeper, vervolgens Tim en daarna Rolf. Er waren momenten waar we goed combinerend konden opbouwen maar de laatste pass was dan vaak weer onzuiver.

Er komt volgende week nog een bekerwedstrijd waar weinig eer te behalen valt en dan gaan we  het in de competitie proberen. Het legioen was vandaag positief aanwezig en zal nog even geduld moeten hebben. Er komen betere tijden…

Frans

ING