Home/Arbitrage/Scheidsrechter van de week

Scheidsrechter van de week

Bij de Rijp hebben we 30 scheidsrechters, die elk weekend op het veld staan om de wedstrijden in goede banen te leiden. De scheidsrechterscommissie vindt dat de scheidsrechters ook een keer in het zonnetje gezet moeten worden! Elke week vertelt een scheidsrechter iets over zijn/haar scheidsrechterscarrière.

Scheidsrechter van de week: Rob Pronk

Rob Pronk

Deze week is de scheidsrechter van de week Rob Pronk. Rob is 40 jaar en is al scheidsrechter sinds zijn 15e jaar. Rob is begonnen met de F- en E-pupillen te fluiten, daarna de D-pupillen en C-junioren, maar nu fluit hij weer de F- en E-pupillen.

Rob zat vroeger op schaatsen, maar wilde iets anders doen, toen heeft hij een scheidsrechterscursus gedaan en sindsdien vindt hij het leuk om wedstrijden te fluiten. Hij vindt het leuk om te zien hoe de jeugd bezig is en dat zij plezier hebben in hun spel.

Rob heeft ooit één keer een wedstrijd bij Flamingo’s gefloten, hij zou eigenlijk bij AZ gaan kijken maar toen werd hij gevraagd om te fluiten.
Het leukste wat Rob heeft meegemaakt is dat hij op het oude A-veld een keer na de rust meteen een vrije trap gaf, dat toen deze genomen werd pas bleek dat de keeper er nog niet was.
Wat Rob minder leuk vindt  is dat hij veel naar zich toe heeft gekregen, maar daar staat hij boven. Na de wedstrijd wil hij altijd graag uitleg geven maar veel mensen willen dat niet. Ook vindt hij het jammer dat hij geen D- en C-teams meer fluit. Vroeger had Rob het doel om zo hoog mogelijk te fluiten, maar nu gaat het er bij hem om dat hij juist zo goed mogelijk fluit. Rob zou graag een KNVB tenue willen en als hij later misschien stopt met fluiten een andere functie bij de club, zoals bijvoorbeeld bestuursdienst.

Rob, het is leuk om te zien dat je zoveel plezier heb in het fluiten. Je bent altijd ruim van tevoren aanwezig en als het moet ben je altijd bereid om een extra wedstrijd te fluiten. Rob kan je altijd bellen om een wedstrijd te fluiten of vlaggen, als hij dan al niet aanwezig is op de club. Rob heeft een echt clubhart. Rob, ga zo door!!

Joy Ferron.

ING

Eén reactie geplaatst

geschreven op 21 maart 2016 - Beantwoorden

Leuk stukkie, ga zo door allebei !

Schrijf een reactie

ING