Home/Arbitrage/Scheidsrechter van de week

Scheidsrechter van de week

Bij de Rijp hebben we 30 scheidsrechters, die elk weekend op het veld staan om de wedstrijden in goede banen te leiden. De scheidsrechterscommissie vindt dat de scheidsrechters ook een keer in het zonnetje gezet moeten worden! Elke week vertelt
een scheidsrechter iets over zijn/haar scheidsrechterscarrière.

Frans Stoop

Scheidsrechter van de week: Frans Stoop

Deze week is de scheidsrechter van de week Frans Stoop, ook wel Wabbel genoemd. Frans is 63 jaar en fluit al 15 jaar. Hij fluit op zondag wedstrijden bij onze club, eigenlijk fluit hij op zondag alles behalve het 1e.
Frans is gaan fluiten nadat hij stopte met voetballen in de zaal en op het veld. Martin Link zei toen tegen hem dat hij scheidsrechter moest worden en dat heeft hij gedaan.
Het leuke aan fluiten vindt Frans dat hij tussen de mensen is. Frans fluit niet alleen op het veld, maar ook in de zaal. Dat laatste doet hij nu al 15 jaar lang voor de KNVB.
Het leukste dat hij heeft meegemaakt is dat hij na de wedstrijd een keer een bloemetje en een biertje kreeg van de tegenpartij. Wat Frans niet leuk vindt, is dat er veel met ziektes wordt gescholden en dat dan vooral bij de jeugdwedstrijden.
Frans hoopt nog zo lang mogelijk te fluiten en er ook nog plezier in te hebben. Eigenlijk vindt Frans alles goed bij De Rijp, het enige dat hij graag wilt zien is er dat nieuwe vlaggen komen voor de grensrechters.

Frans, ik vind het heel leuk dat u fluit. Ook hoop ik dat u nog lang plezier heeft in het fluiten, ga zo door!

Joy Ferron.

ING