Home/Senioren/SV De Rijp 2 pakt toernooizege

SV De Rijp 2 pakt toernooizege

Zondag 11 augustus 2013 – Het 2e elftal heeft afgelopen zondag overtuigend de toernooiwinst gepakt op het eigen Wapen van Munster warmdraaitoernooi. Door gelijk te spelen tegen Kwadijk (2-2) en te winnen van Oosthuizen (3-2) hebben de mannen van coach van Mierlo de eerste echte testcase in de voorbereiding op het seizoen 2013-2014 goed doorstaan.

Net als het complex heeft ook het 2e elftal een aantal veranderingen ondergaan. Zo is er afscheid genomen van Ruben Zijp en Thomas Smal. Beide spelers lieten eind vorig seizoen weten zich volledig te willen richten op een maatschappelijke carrière. Het noopte het 2e elftal om zich te begeven op de transfermarkt waar het ze lukte om twee defensieve versterkingen binnen te halen. In de personen van Sander Bommer en Jelle Tromp zijn de gewenste aanwinsten binnen. Ook is er in JorPhone een sponsor gevonden. De professionele, innovatieve en vernieuwde onderneming van oud selectie genoot Joris van der Lee prijkt de komende seizoenen op de XXL-shirts.

Het Wapen van Munster toernooi was in de voorbereiding op het nieuwe seizoen de eerste echte mogelijkheid om een krachtsmeting te doen met omliggende verenigingen. In de eerste wedstrijd tegen Kwadijk 2 was er een hoofdrol voor de routinier Wormmeester. Met twee wereld doelpunten bezorgde hij zijn ploeg het gelijkspel. Persoonlijk vond iedereen zijn 2e doelpunt waarbij hij al glijdend in een keer de corner van Avalon richting verre kruising stuurde de mooiste. Zelf gaf de hoofdrolspeler de voorkeur aan zijn 1e doelpunt waarbij hij de boomlange goalie met een prachtig afstandsschot kansloos liet. Hij kon namelijk bij dit doelpunt zijn prachtige schot enkele seconden volgen voordat deze het net liet bollen.

De 2e wedstrijd tegen Oosthuizen had net zo goed zonder tegenstander afgedaan kunnen worden als je kijkt naar hoe de tegengoals tot stand kwamen. Het eerste doelpunt was namelijk een schoolvoorbeeld van knullig (of ongelukkig) uitverdedigen (0-1) en het tweede doelpunt betrof een eigen doelpunt (1-2). Gelukkig wist de ploeg van coach van Mierlo via Tim (1-1), Jelle (2-2) en later ook Bram (3-2) de volle winst te pakken en had het met iets meer scherpte zomaar een monsterzege kunnen worden. Het bleef Oosthuizen mede dankzij hun goede keeper bespaard.

Volgende week zijn de mannen te bewonderen op de velden van ASV Arsenal voor deelname aan een toernooi. We zijn weer begonnen!

ING

Schrijf een reactie