Home/PR/Sponsor/SV De Rijp trots op nieuwe kleedkamers

SV De Rijp trots op nieuwe kleedkamers

Na een jaar van noeste arbeid en een nog veel langere voorbereiding, zijn zondag onze nieuwe kleedkamers officieel geopend. Dat gebeurde voorafgaand aan de competitiewedstrijd tegen Wijk aan Zee (0-0). Nadat voorzitter Erik Oudshoorn in een speech nog eens wees op de inspanningen die de afgelopen jaren zijn getroost om dit te bereiken, knipten vrijwilliger Jan Smit en clubicoon Michel Keetman bij de ingang een rood lint door. De een verricht al decennia lang werkzaamheden die variëren van lijnentrekken op de velden tot tegelen van de kleedkamers. De ander is vrijwel net zo lang een trouwe speler en aanvoerder van het eerste elftal.

Na de aanleg van het kunstgrasveld, de verplaatsing en renovatie van de tribune en de verbouwing van de kantine, bezit de grootste sportvereniging van Graft-De Rijp dus nu ook acht splinternieuwe kleedkamers. Daarnaast heeft het nieuwe gebouw, dat aan de oostzijde van de kantine is verrezen, een fysioruimte, een nieuwe bestuurskamer en kleedkamers voor de arbitrage. Alle voorzien van vloerverwarming. De kleedkamers voor het eerste elftal, het bezoekersteam en dat van de vrouwen zijn rijk uitgerust met voorzieningen.Het is een project voor en door Rijpers en Grafters. Vincent Roodhart zorgde voor het ontwerp en aannemer Duinmaijer voerde het uit, mede met behulp van Steba Electro en installatiebedrijf Klous & Taam. Vervolgens hebben tal van vrijwilligers voor de afwerking gezorgd. Schilderen, tegelen, hier en daar een vloer leggen, het heeft heel wat zweetdruppeltjes gekost. In een toespraak sprak hoofdaannemer Martijn Duinmaijer zijn waardering uit voor de samenwerking met de vrijwilligers. Hij merkte tevens op dat het eindresultaat door hun inzet nog mooier is geworden dan eigenlijk de bedoeling was.

SV De Rijp heeft lang ‘gespaard’ voor dit kleedgebouw. Verder is de bijdrage van het VSB Fonds Beemster van groot belang geweest. Twaalf, vooral lokale, sponsors hebben bovendien een kleedkamer geadopteerd. Aan een stenenactie, waarbij een lot was verbonden met een steen van de gevel, nam bijna het hele dorp deel. Verder heeft minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk een duit in het zakje gedaan als douceurtje voor de fusie met de gemeente Alkmaar.

We zijn nog niet helemaal klaar met de renovatie. De entree zal nog worden verplaatst en het C-veld krijgt de lichtmasten van het oude trainingsveld. Verder moeten de toiletten worden aangepakt en de oude kleedkamers opgeknapt. Maar dan staat er ook een accommodatie die weer jaren meekan en waar het dorp supertrots op kan zijn.

Erik Oudshoorn.

>Bekijk het fotoalbum van de opening nieuwe kleedkamers

ING

Schrijf een reactie