Home/Senioren/SV de Rijp 2 wint van ASV Arsenal

SV de Rijp 2 wint van ASV Arsenal

Zondag 18 augustus 2013 –  Bondscoach Louis van Gaal kreeg het bij zijn aanstelling mee als opdracht,  vele betaald voetbal organisaties zijn er steeds vaker en nadrukkelijker mee bezig en laatst had de coach van Chelsea,  Mourinho nog aangegeven er mee aan de slag  te willen gaan.  Het klinkt als een oproep of commercial voor het gebruik maken van bijv. het 4G netwerk of van sociale media, maar in dit geval gaat het om het oeroude en nu ook bij de Rijp 2 actueel wordend woordje “doorselecteren”.
Waar coach van Mierlo de afgelopen seizoenen stad en land moest afzoeken naar spelers, invallers en wissels ervaart de oefenmeester met ingang van dit seizoen (tot dusver) de luxe van een rijkelijk gevulde reservebank.  In de voorbereiding is er dan ook een stoelendans gaande in de opstelling van het 2e elftal, op zoek naar de ideale formatie om aankomend seizoen eens serieus mee te gaan doen in de reserve 4e klasse.
De voorbereiding op het nieuwe seizoen bracht het team van van Mierlo vandaag naar de velden van de Amsterdamse voetbalvereniging ASV Arsenal voor een oefenwedstrijd tegen het 2e elftal van de gastheer.
De – net als de Rijp – in de 4e klasse spelende opponent bood in de openingsfase de nodige weerstand maar kon in de 1e helft de defensieve linie o.l.v. Wormmeester en Bommer niet kraken. Aan de andere kant was de Rijp dreigend maar niet echt gevaarlijk en had het in de 30e minuut een individuele actie van Yannick nodig om aan de leiding de gaan. De linksback ging op 30 meter van het vijandige zestienmeter gebied op avontuur, kapte 2 verdedigers uit en schoot van net binnen de zestien de bal schitterend in de verre hoek. 0-1.  In het resterende gedeelte wist ASV Arsenal nog eenmaal de paal te raken waardoor er met een voorsprong gerust kon worden.  In de 2e helft was er een hoofdrol voor  de ingevallen doelman Maurice. Hij wist een penalty te keren en stond later als winnaar op bij een 1-op-1 duel.
Verder lukte het de Walvisvaarders pas om 8 minuten voor tijd de voorsprong te verdubbelen. De gewisselde, en later weer ingevallen Tim Vredevoort kreeg na  goed doorzetten van Jelle een niet te missen kans 0-2.
Niet veel later floot de jonge, kleine en uitstekend leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en gaat de voorbereiding aanstaande donderdag verder met een oefenwedstrijd tegen SV Beemster 2.

ING

Schrijf een reactie