Home/Senioren/Jos Timmer redt punt voor SV De Rijp

Jos Timmer redt punt voor SV De Rijp

Na het eerste puntenverlies in het nieuwe seizoen hoefde er niet over te worden getwijfeld wie bij SV De Rijp de beste indruk maakte. Doelman Jos Timmer redde tegen Bergen een punt voor zijn team in het duel dat zonder treffers eindigde. De jonge keeper, die nog maar kort geleden zijn vader verloor door een slopende ziekte, was niet te passeren. Zowel op de lijn, als in de lucht als ver buiten zijn doel, heerste Jos. En ook zijn spelhervattingen waren uitstekend. Na afloop zag trainer Peter van der Zwaan het houden van de nul als een pluspunt, maar dat was vooral te danken aan Jos. Hoewel ook het centrale duo Niels van Bavel-Jurjen Cramer goed functioneerde tegen de beweeglijke spitsen van Bergen. En daarbij hielp het dat die aanvallers voor het doel nog weleens hopeloos faalden.

Een 0-0-wedstrijd is vaak saai. Dat was SV De Rijp-Bergen absoluut niet. Het spel golfde op en neer en tot het laatste moment lag het tempo hoog. Beide teams kregen enorm veel kansen om de wedstrijd te beslissen. Maar ook Bergen had een aardig keepertje in de goal, een ex-voetballer. Dankzij een katachtige reactie voorkwam hij dat Stijn Deitmers met een kopbal in de laatste minuut De Rijp alsnog de volle winst bezorgde.

De Rijp had het een zware middag tegen Bergen. Niets van deze ploeg herinnert meer aan Berdos en Bergen, de verenigingen waaruit de fusieclub in 2015 is voortgekomen.  Het team herbergt veel spelers met individuele klasse, al moesten ze in de duels met de Walvisvaarders vaak fysiek het onderspit delven.

De Rijp kreeg in de eerste helft voldoende kansen om op voorsprong te komen. In de tiende minuut ging Tim Deitmers alleen op de keeper af, maar de bal belandde naast het doel. Thom Rijser en Valentijn Jonk hadden ook voor rust kunnen scoren. En Nick Visser zou eveneens een keer alleen voor de keeper staan. Aan de andere kant kreeg ook Bergen voldoende mogelijkheden om De Rijp pijn te doen.

In de tweede helft was de scherpte er bij Bergen wel een beetje af. De Rijp profiteerde daar niet van. De vele wisselingen in het elftal zorgden voor een rommelig beeld en de spelers hadden moeite elkaar nog te vinden. Een gelijkspel was dan ook een terechte uitslag, met het publiek als winnaar. Door het puntenverlies is De Rijp van de eerste naar de derde plek gezakt. Alleen koploper Hugo Boys en Koedijk zijn in de Vierde Klasse B nog zonder puntenverlies. Zondag is Apollo  ’68, dat Victoria O met 1-0 versloeg, in Hensbroek de volgende tegenstander van De Rijp. Waarschijnlijk zijn dan Jos Schrama en Menno Meijland, die tegen Bergen al een kwartier inviel, weer beschikbaar.

Erik Oudshoorn

ING