Home/Wedstrijdverslagen/JO 17-1 Ze kunnen het echt, maar niet altijd!

JO 17-1 Ze kunnen het echt, maar niet altijd!

SV De Rijp JO17-1  –  Blokkers JO17-1        1 – 2
Purmerend JO17-1 –  SV De Rijp JO17-1    2 – 2
SV De Rijp JO17-1 –   WSV JO17-2              2 – 0

De competitie kreeg na vier overwinningen tegen de onderste vier een serieus vervolg tegen drie tegenstanders die op papier gelijkwaardig leken. Allereerst kwam Blokkers op bezoek in De Rijp. Beide teams waren volstrekt gelijkwaardig aan elkaar maar het was Blokkers dat na 20 minuten en een goede aanval op voorsprong kwam: 0-1.  In de tegenaanval na de aftrap en vrijwel dezelfde minuut was de stand al weer gelijk. Robbert gaf met een geweldige knal een succesvol vervolg aan goed doorzetten van Matthijs: 1-1.

Met deze stand werd ook de rust bereikt. In de tweede helft werden maar weinig kansen gecreëerd en een gelijkspel leek een volledig terechte eindstand. Maar een ‘zondagsschot’ op zaterdag deed ons de das om en viel volstrekt onverwacht binnen bij de eerste paal; 1-2 en een onverwachte nederlaag viel ons ten deel. Dit leverde een zuur weekend op voor alles en iedereen die begaan is met de B1.

Purmerend leek gezien de uitslagen een te kloppen tegenstander  en vol goede moed trokken we dan ook  ten strijde tegen onze buurman uit P’rend. Maar traditiegetrouw was de voorbereiding bij deze club een rotzooi. Van kleedkamer 13 naar kleedkamer 1, de warming-up op drie verschillende velden en net als vorig jaar een kwartier te laat begonnen. Oke, het zat allemaal een beetje tegen,  maar dit alles geeft werkelijk geen enkel recht om zo slap en slecht aan een wedstrijd te beginnen. We speelden ‘by far’ onze slechtste helft van het seizoen en dan is elke tegenstander in de 1ste klasse gevaarlijk. Met een 1-0 achterstand en een collectieve wanprestatie zochten we dan ook de kleedkamer op voor de rust.

Het werd tijd voor het spreekwoordelijke andere vaatje en er werd op luid en duidelijke toon gevraagd om daar in de tweede helft uit te tappen. Alhoewel we met meer energie aan de tweede helft begonnen, liepen we wel nog eerst tegen een tweede zeperd op (met dank aan de scheidsrechter) en moesten we met nog een half uur op de klok een 2-0 achterstand zien weg te werken. Bart gaf het goede voorbeeld en scoorde wederom met een afstandsschot de aansluitingstreffer: 2-1. De B1 ging nu vol voor de gelijkmaker en zette de tegenstander met de rug tegen de muur. En met succes. Ole stuurde op verzoek  van Robbert een vrije bal naar de 2de paal en vond daar zijn spits. Het is nog niet helemaal duidelijk of hij nu wilde schieten of een strakke voorzet wilde geven… maar het laatste was het resultaat en collega-spits Milan stond klaar om de bal binnen te lopen: 2-2 en de terechte gelijkmaker. We kregen in de dying second nog een mogelijkheid om de wedstrijd alsnog naar ons toe te trekken. De wonderbaarlijke keeper wist ook deze keer met een wonderbaarlijke redding het gelijkspel voor Purmerend veilig te stellen. We vertrokken met gemengde gevoelens en met 1 punt uit Purmerend.

In de volgende speelronde werden we gekoppeld aan WSV. Zij hadden een wedstrijd meer en een punt minder. Uitlopen of ingelopen worden, that’s the question…

Je mocht verwachten dat de B1 er vol voor zou gaan maar de eerste helft was weer moeizaam. Veel onnodig balverlies en alle ballen gingen onnodig de lucht in, terwijl we er nog zo op gehamerd hadden om de bal lekker over de grond te laten gaan.  Na de rust krabbelde de B1 qua energie en inzet weer op en stond er weer een team in het veld dat vol ging voor de overwinning. En zie je wel, de mannen kunnen het echt wel. Goed doorzetten van Luuk bracht de bal bij Marcus die  strak en hard voorzette van de rechtervleugel. En daar was ons goudhaantje Robbert weer die de bal gericht in de rechter hoek pegelde: 1-0. Niki maakte in zijn invalbeurt daarna een geweldige goal en met zijn lage schot in de rechterbenedenhoek schoot hij alle gram van de afgelopen weken van zich af: 2-0. Dit was de genadeslag voor WSV en gedecideerd speelden de mannen de laatste 10 minuten uit. Lekker! Een overwinning  was onze beloning voordat we de krachten gaan meten met de top drie van de ranglijst.

We weten dat van onderschatting geen sprake kan en zal zijn en dat we alleen met volledige inzet en goed voetbal een kans maken tegen bijvoorbeeld KFC. Maar ach, zij hebben ook wel eens een slechte dag…..en laat dat nou net tegen ons het geval zijn!

Wacht echt mannen, voetballen kunnen jullie. Niet altijd, maar als jullie willen zijn jullie een taai team om te verslaan. Laten we daar voor gaan met elkaar!

Andreas Oerlemans

ING