Home/Wedstrijdverslagen/JO 17-1 Bestolen maar trots!

JO 17-1 Bestolen maar trots!

KFC JO17-2 – SV De Rijp JO17-1   2 – 2

Een verslag met mixed emotions. Vooraf zou je wellicht tekenen voor een gelijkspel tegen de nummer 3 van de ranglijst. Als je echter 2 minuten voor tijd 1-2 voorstaat en dan een volstrekt onterechte strafschop tegen krijgt en met maar 1 punt naar huis terug gaat i.p.v. 3, dan voel je je toch bestolen.

Normaal wil ik daar ver van blijven; de scheidsrechter de schuld geven van een minder resultaat.  Het komt er dan vaak op neer dat je zelf slecht gespeeld hebt en dan excuses gaat zoeken. De scheidsrechter is dan vaak de zondebok. Nogmaals, daar ben ik niet van.

Deze keer was het echt anders en speelden we een dijk van een wedstrijd. Maar als je er de dag na de wedstrijd dan achterkomt dat de scheidsrechter van dienst op Voetbal.nl ook als teammanager van KFC JO17-2 staat vermeld, dan krijg je toch een beetje het idee van een slager die zijn eigen vlees keurt…. Verder rijst het vermoeden, dat in de 2de helft, een voor 2 wedstrijden geschorste speler, is ingevallen en dat dus een niet speelgerechtigde speler in het veld stond. Enfin, dit gedeelte krijgt nog een staartje, dit gaan we even verder uitzoeken. Het lijkt me sowieso vreemd dat de teammanager altijd de thuiswedstrijd van zijn eigen team fluit. Hoe objectief kun je zelf zijn…. Ik zou het niet kunnen!

Maar laten we voorrang geven aan het gevoel van trots. Trots op mijn spelers! De voorbereiding beloofde niet veel goeds. Harde hagelbuien op de heenweg, gure wind, koude temperatuur, een zeer slecht veld voor de warming-up en de wedstrijd ruim een half uur te laat begonnen.  Ik moest wel lachen. Ze hoopten voor de wedstrijd stiekem nog een beetje dat de wedstrijd afgelast zou worden. Nee, de mannen moesten in de kou toch aan de bak. Deze keer bleek hun inzet echter hartverwarmend. Ik heb het langs de lijn geen moment koud gehad! Ze gingen echt de strijd aan met deze op papier sterkere tegenstander.

Toegegeven, we begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. We lieten ons inzakken en lieten het maken van het spel over aan KFC. Al gauw bleek dat we ‘goed stonden’ en dat KFC moeite had om onze verdedigende muur te slechten. Na 10 minuten kreeg KFC echter een buitenkansje in de vorm van de 1ste strafschop. Reece stond echter op scherp en ranselde de bal uit het doel. Zo bleef de stand gelijk en kregen wij halverwege de eerste helft ook onze eerste voorzichtige kansjes. Halverwege de 1ste helft kreeg Matthijs met een vrije trap de gelegenheid om de bal ter hoogte van de strafschopstip voor te gooien. Deze ging werkelijk aan iedereen voorbij, niemand raakte hem meer aan en tot mijn en iedereens verbazing verdween de bal uiteindelijk langs de verbaasde keeper in het doel: 0-1. KFC ging hierna natuurlijk nog meer druk zetten, maar zoals gezegd, stond hij bij ons goed en iedereen werkte voor wat hij waard was. Zonder al te veel problemen bereikten we de rust met de 0-1 voorsprong.

In de 2de helft ging KFC furieus op zoek naar de gelijkmaker, maar had moeite om openingen te vinden in onze hechte en compacte verdediging onder leiding van de uitstekend spelende Luuk. De gelijkmaker viel uiteindelijk toch en was het voorbeeld van een mazzel goal. Via de rug van een KFC speler ging de bal in het doel en was Reece daardoor kansloos: 1-1. Wie dacht dat daarmee het verzet van onze mannen gebroken was, kwam bedrogen uit. Brutaal zochten we ook weer eens de aanval en maakten meer en meer gebruik van de ruimte op het middenveld. Een heerlijke aanval vanaf links kwam via Robbert en Stijn terecht bij Milan die deze keer dit buitenkansje niet onbenut liet. Met een hard stijgend schot explodeerde de bal in het dak van het doel: 1- ! Daar had niemand bij KFC meer op gerekend en met de moed der wanhoop gingen ze weer op zoek naar de gelijkmaker. Dat lukte dus niet op eigen kunnen. Met nog 2 minuten te gaan vond de scheidsrechter een mogelijkheid om nóg een strafschop toe te kennen.  Onze grensrechter Klaas, die verhaal ging halen, werd met rood van het veld gestuurd (nog nooit eerder meegemaakt) , hij mocht van de scheidsrechter ook niet vervangen worden.

Heel apart allemaal. Hierna moesten we nog een paar minuten ons koppie erbij houden. Het zou ons toch niet overkomen dat we alsnog met lege handen naar De Rijp zouden terugkeren. In de slotminuut werd Daan vervolgens nog van het veld gekegeld door een donkerrode overtreding van één van de KFC spelers. De scheidsrechter trok een kaart uit zijn borstzak  maar de kleur kun je natuurlijk wel raden. Hij deed het af met een gele kaart. Met 10 man moesten we de laatste minuten zien te overleven en dat lukte uiteindelijk ook. Hij floot af maar het zwaar bevochten punt voelde echter schraal aan. Het hadden er drie moeten zijn!

Maar een groot compliment voor het hele team. Jullie hebben gevochten als leeuwen en verdienden het om met een overwinning naar huis te gaan. Soms zijn er echter elementen waar je niet van kunt winnen. We zijn echt bestolen, maar ik ben enorm trots op jullie!

Andreas Oerlemans

ING