Home/Wedstrijdverslagen/JO 17-1 Waardige afsluiting eerste seizoenshelft

JO 17-1 Waardige afsluiting eerste seizoenshelft

KGB JO17-1  – SV De Rijp JO17-1   1 – 2

Het venijn zat ‘m in de staart. Met wedstrijden tegen de nummers 1, 3 en 4 van de competitie beloofde het slot van de najaar competitie zwaar te worden. Tegen KFC werden we bestolen  en verdienden we meer dan die ene punt. Tegen koploper Hercules vergaten we onszelf te belonen met een punt, wat betekende dat we dan maar tegen KGB de vooraf voorgenomen 5de plaats moesten veiligstellen.

In de kleedkamer hadden we het over 2 mogelijkheden; de eerste helft van de najaarscompetitie als een nachtkaars uit laten gaan of er nog een keer vol voor gaan om met een overwinning en een goed gevoel aan de nieuwe competitie te kunnen beginnen.  Ik vroeg ze om het laatste….  En zie, de mannen stelden mij niet teleur. In het geheel niet zelfs! De eerste 10 minuten waren nog wat slap en werden er veel duels verloren, maar langzaam maar zeker knokten de heren zich in de wedstrijd.  We stonden verdedigend goed en gaven eigenlijk weinig weg. KGB had weliswaar een licht overwicht maar werd niet gevaarlijk voor ons doel. Zelf kwamen we ook af en toe aan aanvallen toe en met de eerste de beste vloeiende aanval was het dan ook meteen raak. Na een aantal passes kreeg Bart uiteindelijk de bal aangespeeld en hij draaide goed ‘open en verplaatste het spel met een gouden pass naar Milan. Deze schermde de bal goed af en bleef dit keer uiterst koel in de afwerking. Met een lage schuiver passeerde hij de doelman van KGB: 0 -1.

KGB voetbalde verbaasd verder en je zag dat ze niet op serieuze tegenstand gerekend hadden. Ze begonnen al snel op elkaar te mopperen toen ze merkten dat ze niet lekker in de wedstrijd zaten. Een paar minuten later werd hun doelman het doelwit van hun gemopper. Een vrij matige vrije trap van Matthijs, over de grond en recht op de keeper af, rolde heel lullig tussen de benen van de KGB doelman. Een kadootje wat met plezier door onze mannen werd uitgepakt: 0-2.  Zonder al teveel problemen bereikten we met die prettige en onverwachte voorsprong de rust.

We konden de donderspeech nog net niet horen, maar ik was blij dat ik niet in hun kleedkamer limonade hoefde te drinken. Hun coach was ‘not amused’ op z’n zachtst gezegd. Hun strijdplan voor de 2de helft was ons wel duidelijk. Furieus uit de kleedkamer komen, snel de aansluitingstreffer maken en dan erop en erover. Het was aan ons om dat te voorkomen. De aansluitingstreffer (1-2) viel in de 6de minuut na rust en dus te snel. Matthijs was al uitgevallen en Stijn en Milan gaven aan dat zij ook niet meer helemaal okselfris waren. Maar met 1 reserve waren we snel uitgewisseld en kwam het aan op pompen of verzuipen.  Toegegeven, het werd niet onze mooiste helft van het seizoen, maar iedereen bleef wel bikkelen tot het eind. Met kramp, spierpijn, schaafwonden, getoucheerde edele delen strompelden we minuut na minuut naar het einde van de wedstrijd.  En ja, we hielden zowaar stand en het laatste fluitsignaal van de prima fluitende scheidsrechter werd met gejuich ontvangen. Lekker mannen !

Zo’n wedstrijd waarvan je tegenstander denkt dat ze wel makkelijk even zullen winnen en dan met 3 punten zwaarbevochten punten naar huis gaan. I love it! En mijn complimenten voor jullie inzet. Jullie hebben de najaarscompetitie uitstekend afgesloten en de keurige 5e plaats op de ranglijst meer dan verdiend. Met een goed gevoel gaan we beginnen in de nieuwe poule. Wie weet kunnen we daarin voor het podium gaan!

Andreas Oerlemans

ING