Het Wapen van Munster Warmdraaitoernooi krijgt dit jaar een bijna historische dimensie. Als alles volgens plan verloopt wordt met het openingsduel tussen SV De Rijp en Oosthuizen (vrijdag 9 augustus 19.00 uur) namelijk het gloednieuwe kunstgrasveld van Sportpark Oosterven in gebruik genomen.

Renovatie en nieuw kunstgrasveld
Er is vanaf 17 juni keihard gewerkt aan het nieuwe A- en B-veld, dat zal niemand zijn ontgaan. Met als resultaat dat deze week al het kunstgrasveld kon worden opgeleverd. Van het nieuwe B-veld (het oude C-veld) kan nog geen gebruik worden gemaakt en ook de verbouwing van de kantine heeft wat meer tijd nodig. Die blijft dan ook gesloten. Er zijn echter rondom de velden volop consumpties verkrijgbaar.

SV Graftdijk
Onder deelnemende ploegen is ook dit jaar SV Graftdijk weer van de partij. Het team mag de Angstgegner van SV De Rijp worden genoemd. De Grafdijkers wisten vorig seizoen twee keer te winnen (2-0 en 1-2) van de formatie van trainer Chris Abels. In het laatste duel redde SV Graftdijk door de zege het vege lijf waardoor het komend seizoen opnieuw met De Rijp is ingedeeld in de Vierde Klasse C.

Graftdijk wordt dit seizoen getraind door Enrico Schouten. Zijn voorganger Cor Smit maakte het seizoen niet af en vertrok in de beslissende fase van de competitie na een conflict. Schouten was trainer van de A-junioren van Fortuna Wormerveer. De Rijp en Graftdijk ontmoeten elkaar als apotheose op zondag 11 augustus (14.00 uur).

VV Kwadijk
Buiten Graftdijk is er nog een deelnemer die uitkomt in de Vierde Klasse C: VV Kwadijk. Na de promotie vorig jaar had deze ploeg zich ten doel gesteld het afgelopen seizoen in de vierde klasse in het linkerrijtje te eindigen. Dat lukte niet. Schorsingen en blessures zorgden ervoor dat het elftal in een neergaande spiraal terecht kwam en dat leverde een achtste plaats op in de eindrangschikking. Kwadijk raakte deze zomer ook nog wat spelers kwijt, we zullen zien hoe de club dat heeft opgevangen.

Oosthuizen
Uit de regio is Oosthuizen dit jaar dus ook deelnemer. De ploeg van trainer Brian Tevreden miste vorig seizoen op een haar na een periodetitel, maar deed lang opvallend goed mee in de Vierde Klasse. Uiteindelijk zakte de promovendus weg naar de zevende plek in de Amsterdamse 4E.

Stam terug bij SV De Rijp
Oosthuizen mag dan nu beschikken over de bekende middenvelder Ruben van Veen, die ook een grote reputatie bezit als zaalvoetballer, SV De Rijp heeft Ricardo Stam weer in de gelederen. Hij keerde na een verblijf van twee jaar bij Purmersteijn terug op het oude nest. Stam moet De Rijp naar een hoger plan dirigeren, want het vorige seizoen was met een elfde plek in de eindrangschikking uiterst teleurstellend voor de Walvisvaarders. De Rijp drijft nog steeds voornamelijk op de eigen jeugd en de inmiddels gelouterde Stam mag dan ook als een zeer welkome versterking worden gezien.

Minicompetitie tweede teams
Oosthuizen, Kwadijk en SV De Rijp spelen zondagochtend 11 augustus ook nog een minicompetitie met de tweede teams. De krachtsverschillen zijn dit jaar op papier klein in Het Wapen van Munster Warmdraaitoernooi. Ondanks de wat rommelige aanblik op het complex, dat nog volop wordt gerenoveerd, is de hoop gevestigd op een boeiend evenement.

Programma eerste teams

Vrijdag 9 augustus, 19.00 uur:
– kunstgras A-veld: SV De Rijp – Oosthuizen (arbiter Berthil Visser)
– C-veld: VV Kwadijk – SV Graftdijk (arbiter Gerard Schokker)

Zondag 11 augustus, 14.00 uur:
– kunstgras A-veld: SV De Rijp – SV Graftdijk (arbiter Frans Stoop)
– C-veld: Oosthuizen – VV Kwadijk (arbiter Berthil Visser)

Programma tweede teams

Zondag 11 augustus:
– 10.30 uur: SV De Rijp 2 – VV Kwadijk 2
– 11.30 uur: SV De Rijp 2 – Oosthuizen 2
– 12.30 uur: VV Kwadijk 2 – Oosthuizen 2