Kolping boys C10 – SV De Rijp C2

//Kolping boys C10 – SV De Rijp C2

24-08-2013

Na een aantal keren lekker getraind te hebben met de nieuwe selectie van de C2,  begonnen we vandaag  aan onze eerste bekerwedstrijd.  Op het programma stond Kolping boys C10, na het indelen van de auto’s die we tot onze beschikking hadden konden we met heel veel zin afreizen naar Alkmaar. In de kleedkamer nog wat kleine dingen met de mannen doorgesproken, wat wel en wat niet. Rick die de rol van captain kreeg toegewezen kreeg nog wat extra opdrachten mee het veld in. Na het fluitsignaal van de scheidsrechter begonnen we direct met lekker voetbal, de tegenstander werd goed onder druk gezet en de onderlinge combinaties liepen goed. De eerste 15 minuten konden de Kolping boys nog wat weerstand bieden maar daarna viel toch het eerste doelpunt van Daan 0-1.  Na dit doelpunt werd het samenspel in het team alleen maar beter en ook de combinaties werden steeds mooier. Rick werd door Thom over de vleugel aangespeeld waarna de 0-2 niet kon uit blijven. Niet alleen de 0-2 maar 0-3, 0-4 kwamen van zijn schoenen.  Daan wist voor de rust nog even de 0-5 te maken waardoor we met een grote glimlach de rust in konden gaan.  In de rust de mannen een groot compliment gegeven voor het voetbal wat ze tot nu hadden laten zien, wel aan de mannen meegegeven dat we ondanks een voorsprong moesten blijven voetballen. Ook hieraan hebben de mannen voldaan want na nog geen 5 minuten voetbal wist Rick het net alweer te raken met een schitterde goal 0-6.  Nu is het niet zo dat we helemaal geen tegendruk hebben gehad want onze verdediging moest af en toe ook nog even flink aan de bak.  Maar wat een genot om naar te kijken. Bas die bijna elke bal wist te onderscheppen, Romeo die weer als een sneltrein over het veld ging,  Max die geen duel uit de weg ging ,  Cas die op de linkerkant domineerde en Sam die de tegenstander geen meter gaf ondanks dat hij met zijn gedachte al bij zijn verjaardagpartij was.  Lars maakte de 0-7, Rick 0-8, Max 0-9, Dave 0-10, Bjorn 0-11, Thom 0-12 en tot slot onze captain, 0-13.  Wat het beste was bij deze eerste wedstrijd  was het blijven voetballen  ondanks de uitslag.

De verdediging heeft uitstekend werk laten zien, het middenveld met Bjorn en Dave hebben lekker voetbal laten zien en keihard gewerkt tot de laatste minuut. De vleugels Thom en Daan die hun snelheid goed hebben gebruikt over de buitenkanten waardoor zij de nodige assists konden geven. Lars die deze wedstrijd als centrale aanvaller mooie combinaties heeft laten zien, Bruce die op trainingen zijn kwaliteiten al heeft laten zien heeft deze wedstrijd niet veel te doen gehad maar op de momenten dat de tegenstander doorbrak stond hij er ook en heeft met deze momenten weer een paar mooie safes laten zien. En dan Rick die zijn plek als spits prima heeft uitgevoerd. Ook zijn rol als captain heeft hij goed ingevuld, hield zijn mannen op positie en bleef de groep ook motiveren. Mannen ik heb naar een lekkere pot voetbal gekeken en probeer dit niveau vast te houden komend seizoen, hopelijk blijven we ook zo positief als we wat meer tegenstand krijgen. Ieder geval een leuk team waar we nog heel veel van kunnen verwachten.

Ook de vader van Thom (Cees) wil ik nog even bedanken voor zijn scherpe vlagwerk en de ouders die weer voor het vervoer zorgde. Mannen tot de volgende training.

Een trotse trainer/coach Peter.

2013-08-25T19:58:08+00:00zondag 25 augustus 2013|Jeugd|