SV De Rijp E5 – VV Graftdijk E2

//SV De Rijp E5 – VV Graftdijk E2

Donny De Jongh ontbreekt in opstelling. De Rijp E5 bij vlagen goed.

SV De Rijp E5 – VV. Graftdijk E2 3 – 5 ( 1 – 4 ) Maandag avond 2 sept.

Pelle 1 – 4
Pelle 2 – 4
Xander 3 – 4

De uitgestelde “El Classico” tegen Graftdijk, werd alsnog ingehaald op maandag avond, ja u leest het goed, maandag avond. Dit in verband met de TV – rechten, … want er is met recht op maandag niet veel bijzonders op de TV, maar dit terzijde….

Voor een live verslag moesten wij wel naar de Rijper Arena,alwaar de E5 de 2de wedstrijd in 3 dagen moest spelen. Met alleen een afwezigheid van Donny, was ”Unzere Manschaft” compleet. Coach Melle begon met het basisteam van afgelopen zaterdag, en de start werd meteen een prooi van de “groenen”uit Graftdijk. In de eerste helft ontbrak het aan het “rijper kwartiertje”van afgelopen zaterdag, maar een doelpunt van Pelle (v/h wessi messi) vlak voor de rust, bracht een ommekeer in de wedstrijd, naar wij denken…….

In de pauze de gebruikelijke peptalk en drinkies, met daarna “mouwen opstropen en gaan“. En dat was voor de aanwezige supporters, op een zonovergoten doordeweekse maandagavond, boeiend om naar te kijken. Onze mannen rechten de rug , en trokken te strijden om het “groene doel”is even onder vuur te nemen.
Kansen voor Sam1, Rover, Wessel , sorry Pelle, deed de Graftdijkers “wankelen. De druk nam toe van onze mannekes en verdiende een doelpunt. Een overtreding van de groenen bracht uitkomst, en werd een vrij trap toegekend aan de onzen. Pelle nam deze op behoorlijke afstand van het groene doel en schoot hard in de bovenhoek; 2 – 4, en verzocht tevens het publiek om meer “gejuich”om het team te steunen, aldus geschiedde………..

Men voelde dat er meer in zat, en onze verdedigers sloten zich aan om een doorbraak te forceren, via Jort en Dylan zetten zij diverse aanvallen op, om of Sam 1 of Rover in vrije positie te krijgen. Door de verwarring in de Graftdijker verdediging, kwam ineens Xander vrij voor het doel, en maakt de 3 – 4, spanning alom! Onze verdediging hield goed stand in die periode, met Sieb op het doel verrichtte hij weer “kunst en vliegwerk”, Jort was lekker bezig als rechter verdediger, Sam K. en Robin vonden hun draai op het midden veld en deden het goed. Kortom volop kansen in die periode, maar aan scherpte “mot nag geskaaft worde, maar dat komt nag“.

Na vele reddingen en blokkades van onze verdediging, moesten ons team toch toegeven aan de groenen, met de opmerking dat naar alle waarschijnlijkheid, 1 doelpunt via het zijnet in ons doel terecht is gekomen, maar daar zijn geen beelden van…….

Top gespeeld mannen,

Yannis Ganiegoetis.