SV De Rijp 2 pakt eerste officiële punten

//SV De Rijp 2 pakt eerste officiële punten

Zondag 1 september 2013 – Het 2e elftal heeft de goede lijn in de voorbereiding weten door te trekken naar het KNVB bekertoernooi. Afgelopen zondag werd er in de confrontatie tegen Knollendam 2 een dik verdiende overwinning behaalt.

De KNVB heeft de mannen van coach van Mierlo geplaatst in Groep 1 047 met 4e klasser Zeevogels 2 en 5e klassers Kwiek- ’ 78 2 en V.V. Knollendam 2. En daar waar veel verenigingen de bekerwedstrijden als hinderlijke horde beschouwen zijn de mannen van het 2e elftal zich er van bewust dat het bekertoernooi de kortste weg naar Europees voetbal is.

Op het sportcomplex aan de Dorpsstraat in Oost-Knollendam was het de Rijp dat direct het initiatief nam in deze wedstrijd. Met de aan de linkerkant uitstekend spelende Bart Schokker lieten de eerste goede doelkansen niet lang op zich wachtten. De openingsgoal kwam van de voet van Wormmeester. De routinier bemoeide zich nadrukkelijk bij een aanval over de rechterkant en haalde doeltreffend uit. 0-1. Het had een opmaat moeten zijn voor meer goals. De kansen waren er meer dan voldoende, de doelpunten lieten echter op zich wachtten. Uit de eerste en noemenswaardige Knollendamse aanval valt wel direct een doelpunt. Een doelpoging vliegt via de voet van Yannick achter doelman Roy. 1-1.

Direct aan het begin van de 2e helft lukt het de Rijp wel om de verdiende afstand te nemen van de tegenstander door een hattrick van Tim Vredevoort. 1-2, 1-3, 1-4. De spits die zaterdagavond samen met Piet nog het licht uit deed in Grootschermer werd een aantal keren uitstekend bedient door o.a. collega spits Bram. De doelpunten bleken voor mening de Rijp speler een reden om uit de positie te gaan spelen wat er voor zorgde dat Knollendam vlak voor tijd nog de 2-4 en later ook 3-4 mocht aantekenen. Verdere schade bleef beperkt door o.a. Sander Bommer die het de gehele tijd lukte om overal op het veld de angel uit de Knollendamse aanval te halen.

Volgende week zondag wacht de 2e bekerontmoeting tegen Zeevogels 2. De mede 4e klasser uit deze poule wist thuis met 6-0 te winnen tegen Kwiek’78 2. Dat belooft wat.

2013-09-03T19:55:58+00:00dinsdag 3 september 2013|Senioren|