SV De Rijp A1 – VV Assendelft A1

//SV De Rijp A1 – VV Assendelft A1

Het was mooi weer en mochten op het (oude) A-veld voetballen, Wij waren niet compleet vandaag en maar met 11 man aanwezig. Assendelft heeft wel 3 wissels en dus wisten wij al van te voren dat het zwaar zou worden, maar wie niet sterk is moet maar slim zijn was 1 van de opdrachten voor vanmiddag.

Onze doelstelling was om meteen eerst de wedstrijd te lezen en het spelsysteem van de tegenstander te analyseren. Daarna moest het team de tegenstander dwingen om ruimte aan de zijkanten open te laten zodat onze middenvelders via de zijkanten konden opstomen voor de voorzetten vanaf de zijkanten. Hier lag een taak voor de spitsen vanmiddag. Als laatste moest de restverdediging bij omschakeling van de tegenstander als wij de bal hadden verloren op de helft van de tegenstander de counter er zo snel mogelijk uithalen.

Wij starten goed maar en kregen ook kansen maar het was toch Assendelft die scoorde in de 15min, door een counter van links met voorzet die wij niet goed wegwerkten. 0-1.
2 min later kregen wij een penalty mee door een goed uitgespeelde aanval maar misten en daardoor konden wij de aansluiting treffer niet maken. Ik was benieuwd hoe het team zou reageren hierop en wij als staf waren positief over wat wij zagen, want werkelijk iedereen schakelde om ging weer door met wat wij afgesproken hadden. Uiteindelijk werden wij beloond doordat Jordi vanaf de middellijn de bal veroverde en opliep en werd getackeld met een vrije trap als beloning, Deze werd genomen en onze Ron van Dort maakte ruimte op links en maakte op het juiste moment de loopactie naar binnen, waardoor de verdediger te laat was en hij 1 op 1 met de keeper kwam en de 1-1 maakte in de 30 min.
Daarna scoorde Assendelft weer 2x uit een standaard situatie die wij verdedigend niet oplosten en gingen wij met 1-3 de rust in.

In de rust de tactiek van de tegenstander besproken en de zwakke punten herkend dus wisten de spitsen en middenvelders wat te doen. Hoe dan ook wilden wij de 3-3 maken en dan verder kijken of wij de wedstrijd winnend kunnen afsluiten.

In de tweede helft kwam ook uit wat wij besproken hadden, en Frank van Dort kon bij balverlies door druk te zetten op hun opbouw scoren 2-3 58min. Daarna gebeurde er iets en men ging erin geloven want de tegenstander zat vast op eigen helft en Dominique stond op en nam het elftal bij de hand en maakte de 3-3 door mooie afstandschot buiten de 16mtr. Maar hij was nog niet klaar want even later na de aftrap stoomde Jordi op en gaf een mooie assist op Dominique die door de verdediging liep en de 4-3 maakte. Top was dit allemaal om te zien aan de zijlijn, Maar concentratie is belangrijk want toch kon Assendelft tot 2x aan toe door verkeerd uitverdedigen langszij en voorkomen tot 4-5.
Maar in de 89min scoorde onze middenvelder Dominique weer en sloten wij de wedstrijd af met een eindstand van 5-5. Dus een originele Hattrick voor Dominique.

Wij hadden kunnen winnen maar wij als staf zijn ontzettend trots op jullie op basis van wat jullie de allereerste wedstrijd van het seizoen hebben laten zien, Het positieve Team gedrag en het willen werken voor elkaar is een compliment waard,

Complimenten waren er ook van Assendelft, die vonden jullie een goede tegenstander.

Junior

2013-09-03T19:52:30+00:00dinsdag 3 september 2013|Jeugd|