SV De Rijp E5 – SV De Rijp E4

//SV De Rijp E5 – SV De Rijp E4

E4 met de schrik vrij tegen brutaal E5; Supercomeback E5, na achterstand.

OM start onderzoek naar “match – fixing”

SV De Rijp E5 – SV De Rijp E4 2 – 3 ( 1 – 2 )

Pelle   1 – 0  Donny 2 – 2

Vreemd, om een wedstrijd te spelen tegen je eigen vereniging, en wel de E4. Maar ook wel weer leerzaam.
”Leuk Toch…” aldus een  quote van Rene van der G. Getooid in de oversized reserve shirts, starten de mannen van Coach Melle, met Jort op doel en Sieb als veldspeler. Voortvarend gingen de onzen van de E5 van start, via Dylan , Rover en Xander, de voorhoede aanspelen met Sam 1 en Pelle. Een andere variant was met Robin, Donny en Sam 2 onrust brengen voor het doel van de E4.

Xander nam het voortouw op het middenveld om als “stofzuiger” te fungeren, zo wist hij Sam 1 aan te spelen, die wist op zijn beurt “Pelle” in scoringspositie te brengen, en liet het net “BOLLEN “ 1 – 0.

Vanaf de hervatting na de voorsprong, werden “ wij “ behoorlijk onder druk gezet, waaruit evengoed counters van ons richting doel E4 uit ontstonden. Maar toch viel de gelijkmaker 1 – 1 en kort voor rust de 1 – 2.

“Meeverdedigen was op dat moment niet het sterkste punt”. Gered door de gong van het rust signaal, werd het strijdplan herzien. Dat leverde spectaculaire momenten op voor het doel van E4 ( met Duco in de hoofdrol ) en bij de onzen was Sieb de poortwachter. En toch moest de E4 toegeven op een schot van Donny, 2 – 2.

“Sommige dingen dwing je af “ ( aldus een bondscoach…..) en zo werd het nog spannend in de slot fase, strijd om de bal.. en een verbale strijd tussen de mannen onderling op het veld.

En zowaar werden er invloeden waargenomen, die men kan plaatsen onder de noemer “match – fixing”.

Onze mannen waren in de aanval, maar een tussen komst van een speler van dezelfde club, maar een ander team wist de bal laag in ons doel te schuiven, zeg maar “op z`n Duits” met de buit er vandoor gaan….

Toch was het weer amusementswaarde : een 8 , “vooral doorgaan “ Beide coaches waren gematigd positief, na de “doping controle”.

Volgende week in dit Theater: 14-09-2013 12:00 Rijp (de) E5 – Monnickendam E6
Yannis Ganiegoetis.