Foresters C6 – SV De Rijp C2

//Foresters C6 – SV De Rijp C2

08-09-2013

Met veel zelfvertrouwen begonnen we aan onze laatste bekerwedstijd uit deze poule,  het zelfvertrouwen wat ontstaan was door de vorige overwinningen en het volgen van de tegenstanders op papier. Dus we zouden die mannen uit Heiloo wel even een poepie laten ruiken.  Op het veld bleken deze jongens en een meisje toch wel een lastige tegenstander te zijn.  Er werd door deze ploeg direct druk gezet waardoor bij ons het voetballen wat minder uitpakte. In de eerste 5 minuten van deze wedstrijd konden we al met 0-4 voor staan maar dit bleef alleen maar bij konden want er werd gewoon niet gescoord.  Ook op het middenveld liep het niet,  de combinaties die gemaakt werden waren te kort en konden elke keer onderschept worden door de tegenstander.  Verdedigend moesten we af en toe toch flink aan de bak en dit gaf bij de tegenstander het gevoel dat er misschien wel wat te halen viel bij ons.  Na tien minuten konden we door Bas die de bal prachtig inschoot weer even tot ons zelf komen.  Na dit doelpunt begonnen de mannen van de C2 weer te voetballen , het veld werd weer breed gehouden waardoor we via de vleugels konden opbouwen.  Thom en Daan werden prima bediend door het middenveld dus de ene na de ander aanval werd over de flanken op touw gezet, alleen was de afwerking niet al te best. Dave wist daar in tegen wel het net te raken niet alleen een mooie goal maar ook op het middenveld heeft hij prima voetbal laten zien.  Moeizaam kwamen we op de  0-3 voorsprong, verdedigend moesten de mannen soms alle zeilen bij zetten om deze voorsprong te behouden. Zelfs een penalty tegen was het resultaat van deze zeilen bij zetten, helaas voor de tegenstander werd deze tegen de paal geschoten. Bij ons vielen er voor de rust nog wel wat doelpunten waardoor we opgelucht de rust ingingen.  In de rust tactiek doorgenomen met de mannen waardoor het spel wat soepeler moest lopen. Na de eerste 5 minuten werd er beter gecombineerd en ook de aanvallen en voorzeten over de vleugels liepen beter. Hierdoor werd Rick een paar keer mooi in positie gebracht waardoor hij ook een bijdrage kon leveren aan een aantal doelpunten.  Bij de Foresters was er een speler uit een ander team ingebracht die voetballend een meerwaarde was voor dit team . Hierdoor wisten ze een paar keer door te breken waardoor Bruce weer zijn kwaliteiten moest laten zien, zelfs met pijn in zijn hand liet hij weer een paar mooie reddingen zien. Maar toch wist de tegenstander deze topkeeper twee keer te passeren. Bij ons ging het op het middenveld steeds beter lopen, Bjorn en Twan die op het middenveld domineerden.  Bjorn maakte zelfs nog en prachtige goal,  Daan kon zijn naam ook weer neerzetten bij de doelpuntenmakers. En als laatste wist Thom op zijn verjaardag een penalty te verzilveren. Ook de verdediging heeft deze wedstrijd weer prima werk verricht.  Mannen de eerste helft van de wedstrijd was rommelig en vergaten we soms op welke plek we stonden. Prima hersteld in de tweede helft van de wedstrijd waardoor er weer een mooie pot voetbal werd gespeeld. Door deze overwinning van 2-8 zijn we bovenaan geëindigd in deze poule van de beker, dus daar gaan we zeker in verder. Volgende week beginnen we aan de eerste competitiewedstrijd, hopelijk doen we het daar net zo goed.

Ook de ouders weer bedankt voor het vervoer en het support van deze jongens en Sjef bedankt voor het vlaggen (top). Mannen tot de volgende training.

Een trotse coach/trainer Peter.

2013-09-08T16:18:43+00:00zondag 8 september 2013|Jeugd|