SDZ A1 – SV De Rijp A1

//SDZ A1 – SV De Rijp A1

Allereerst wil ik de namen van de spelers (geen wissels)  noemen die vorige week met 11 man heel erg hard gewerkt hebben en een goede team prestatie hebben neergezet  waar wij,  Jeroen en ik heel erg trots op zijn want het was niet makkelijk.

Lieuwe Stoop, Roy de Beus, Jordi Bas, Frank Wessels, Tycho Townsend, Frank van Dort, Ron van Dort, Dominique Ladee, Roy de Jong, Niels Lust, Sam Gerretsen.

Vandaag uit naar Amsterdam-West, wat te verwachten van een 3de klasser A junioren team,

Door uitvallen van Frank Wessels (gescheurde enkelbanden opgelopen tijdens de training afgelopen maandag en daardoor 6 weken of meer uit roulatie) hadden wij maar 10 man en omdat de A2 niet hoefde te spelen konden wij 2 wissels meenemen die hun eerste minuten konden maken in de A1 en zich konden bewijzen, dit zijn Hidde en Miguel.(ik heb nog meer talenten gezien in de A2 maar moet nog met John, Paul en Rob overleggen).  Wij vertrokken met regen en eenmaal in Amsterdam klaarde het weer op en kregen wij een zonnetje te zien.   Alleen toen wij de auto’s geparkeerd hadden bleek dat het betaald parkeren was op het voetbal terrein, en met de wetenschap dat men regelmatig controleert en een parkeerbon 90 euro kost, hadden wij toch een reddende engel in de naam van Dominique die zijn pinpas ter beschikking heeft gesteld, en hierdoor ons heeft gered voor 4x 90,- euro, en dus Dominique op de kermis is het eerste en tweede rondje voor mij. SDZ heeft alleen maar kunstgrasvelden,  en wij mochten op het A veld spelen om 11:00.

Doelstelling blijft nog hetzelfde als de vorige wedstrijd :

1. Leren lezen van de speelwijze van de tegenstander/wedstrijd
  2. Wanneer, waar en hoe zetten wij druk, en wat doen wij dan met de bal in de aanval
  3. En als wij de bal verliezen hoe organiseert onze restverdediging dat de counter eruit wordt gehaald
  4. Wat is de organisatie bij vrije trappen, corners, ingooi enz. bij balbezit en balverlies

Na een korte warming-up konden wij starten, en met goede aanvallen en kansen konden wij in de 15 min al scoren na een mooie assist van Dominique op Frank van Dort door het centrum die beheerst afrondde  0-1.  De tegenstander reageerde meteen door de organisatie achterin te veranderen en daar gingen wij minder goed mee om. Irritaties vanwege het harde en intimideerde spel van de tegenstander gingen ons parten spelen wij  verloren onze doelstellingen uit het oog , en gingen met een 0-1 stand de kleedkamer in.   In de rust vragen stellen over de speelwijze van de tegenstander en waar de zwakke plek is in de opbouw, en wat je hoorde op het veld (veel gemopper van de tegenstander dat hun middenveld overlopen werd) dit is toch belangrijke info voor ons neem ik aan). Afgesproken dat wij de opbouw van de tegenstander gaan bepalen en de zwakke rechtsback laten inspelen waarna  wij dan druk zetten en bij balbezit eerst de breedte pass spelen en dan diep want dan zouden wij de defensie van de tegenstander uit elkaar spelen en maken wij het makkelijk voor onze beweeglijke en snelle spitsen op gebruik te maken van de ruimtes tussen de posities achterin.

Na de rust begonnen wij goed en SDZ kon niet meer opbouwen via hun favoriete kant en speelden ons in de kaart wat resulteerde in een corner en Roy de Beus die de 0-2 scoorde in de 67min.  Ik dacht eindelijk kan ik trakteren omdat wij de nul gaan houden. Maar niks is minder waar want 1 min later scoort SDZ de aansluitings treffer en staat het 1-2, misschien tegen de verhoudingen in, maar toch maar gescoord. Als je in het prof circuit kijkt dan gebeurd dit ook op hoger niveau, en je moet na een doelpunt opletten want doordat wij nog met ons hoofd nog bij de 0-2 waren, en wij niet goed georganiseerd stonden ontstaat er een kans voor de tegenstander,  De rest van de wedstrijd was hard en op het randje en op een gegeven moment was de leidsman het even kwijt bij een overtreding op Dominique waardoor er een opstootje ontstond en na  advies van onze zijde ging de scheids nadenken en beide teams pakten het weer goed op.  Al met al een wedstrijd waar alles in zat en het team een mentale test moest doorstaan, waar ze goed voor geslaagd zijn en met complimenten van de scheids en leider van de tegenpartij.  Man of match vonden wij Roy de Jong, klasse gespeeld en gewerkt,  Iedereen bedankt voor jullie harde  werken en goed voetbal, het  moet beter maar wij zijn al een heel eind goed op weg,  Ons team van vandaag bestond uit : Lieuwe, Nino, Jordi, Tycho, Miguel, Sam, Niels, Hidde, Ron, Frank, Roy de J, Roy de B, en last but not least Dominique (opvolger van Van Bommel ?????),

Beterschap aan Frank Wessels namens het hele team,

Jur is verlost van het gips en gaat binnenkort aan zijn comeback beginnen,  het wordt echt concurreren op posities straks en luxe qua keuze voor de technische staf.

Junior

2013-09-08T20:57:15+00:00zondag 8 september 2013|Jeugd|